To menn fengslet for bortføring

To menn i slutten av 20-årene ble i ettermiddag varetektsfengslet for fire uker, med to uker i full isolasjon. De to er siktet for frihetsberøvelse av en tredje mann. Saken ble oppdaget av politiet under en trafikkontroll i helgen.

- Frihetsberøvelsen skal ha skjedd flere steder i Oslo. Politiet ble kjent med saken da en person opplyste at han ble holdt tilbake mot sin vilje, sier politiadvokat Asmund Riegel ved Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet.

Politiadvokaten sier at saken etterforskes videre for å få avklart flere detaljer og motivet for bortføringen.
- De tre skal ha kjent hverandre fra tidligere, men på hvilken måte er ennå uklart, sier politiadvokaten.

- Erkjenner ikke straffskyld

- Min klient har gitt en forklaring som knytter ham til hendelsen. Men han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen og har en annen forklaring på det som har skjedd, sier advokat Anders Westeng. Han er forsvarer for den eldste av de to siktede, en 28 år gammel mann.
Begge de siktede har tatt betenkningstid etter tingrettens kjennelse om varetektsfengsling i to uker.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier forsvareren til den eldste av de to siktede, advokat Anders Westeng.
Vidar Ruud/NTB Scanpix
Straffebestemmelsen de to mennene er siktet etter har en strafferamme på tre års fengsel.

Dømt, så frifunnet for 26 kilo hasj

Aftenposten kjenner til at 28-åringen tidligere har vært i politiets søkelys. Sent på høsten 2010 ble han tiltalt for oppbevaring av 26 kilo hasj i sin leilighet. Mannen forklarte da at han hadde blitt truet, slått og bortført i bil og at hasjen var plassert i leiligheten hans av noen andre.

Han ble ikke trodd i tingretten, som dømte ham til tre år og tre måneders fengsel. I anke til lagmannsretten ble han trodd av juryen, og han ble frifunnet.  

Oslopolitiet reagerte natt til søndag også på en annen sak, hvor en 16 år gammel gutt ble funnet i bagasjerommet på en bil hvor det satt fire andre personer. Den saken etterforskes videre, men har ikke noe å gjøre med saken som førte til at de to mennene ble varetektsfengslet i ettermiddag.

Livløs person funnet i bagasjerom etter biljakt i Oslo

Comments