Espen Lee løslates

LØSLATES: Etter hva TV 2 erfarer vil ekstorpedo Espen Lee løslates i morgen tidlig. Foto: TV 2. 
LØSLATES: Etter hva TV 2 erfarer vil ekstorpedo Espen Lee løslates i morgen tidlig. Foto: TV 2. 

Grunnlaget for å straffe de tre nordmennene er ikke godt nok for å ta ut tiltale, og de vil bli deportert fra Kypros, etter hva TV 2 erfarer.

Alt tyder på at de tre nordmennene og den filippinske hushjelpen, løslates onsdag morgen.
Det bekrefter flere kilder med god kjennskap til etterforskningen, overfor TV 2 tirsdag kveld.
Etter hva TV 2 erfarer vil politiet be statsadvokaten om å løslate de fire siktede, og statsadvokaten vil etterkomme dette ønsket.

De tre nordmennene vil ifølge TV 2s kilder deporteres fra Kypros etter løslatelsen. Årsaken til at politiet vil løslate nordmennene er at det ikke er grunnlag for å straffeforfølge de tre.

Innsyn i dokumenter
Ekstorpedo Espen Lee var mistenkt for å ville gjennomføre et kidnappingsforsøk av en norsk jente på snart tre år, som bor hos sin gresk-kypriotiske mor, sammen med en 40 år gammel mann fra Østlandet og en 28 år gammel mann fra Østfold.

Selv hevder Lee at han ble sendt til Kypros for å hente tilbake en bil, som ekskona brukte da hun i fjor tok med seg datteren til Kypros.

TV 2 har fått innsyn i korrespondanse der uttransportering av bilen var samtaleemne allerede i slutten av januar, slik Espen Lee forklarte i fredagens fengslingsmøte.

Bakgrunn
De tre nordmennene ble pågrepet natt til mandag forrige uke på vei i en drosje fra den tyrkiske delen av Kypros til Nikosia.

Kypriotisk politi pågrep de tre på en grenseovergang mellom den tyrkiske og greske delen av Kypros.
Espen Lee skal ifølge tiltalen ha oppholdt seg på Kypros i to uker for å planlegge kidnappingen, og de skal ha vært under overvåking i hele denne perioden.

I bilen deres fant politiet kart, notater og adresser som ifølge politiet tydet på at de var på vei for å kidnappe den snart tre år gamle jenta med norsk far.

Comments