Espen Lees sønn til TV 2: – Lettelse da det ble klart at de ble løslatt

Robert Lee (32) reiste mandag til Nikosia i Kypros for å bidra til å få sin far, ekstorpedoen Espen Lee (60) løslatt.
– Nå ringte akkurat advokaten og forteller at min far og de to andre løslates, kunne Lee fortelle under TV 2-intervjuet tirsdag ettermiddag.

Onsdag bekreftet kypriotisk politi dette overfor TV 2.
–– Statsadvokaten har besluttet at de tre nordmennene skal sendes ut av Kypros, og det blir ikke reist noen straffesak. Saken er avsluttet, sa pressetalsmann i politiet i Nikosia, Janus Petridis, til TV 2.
Med seg i bagasjen til Kypros hadde Robert Lie dokumenter som skal vise at det var iverksatt en kommunikasjon med et spedisjonsfirma for å få transportert ut en Volvo eid av en nordmann.
– Det er ingenting som indikerer at min far eller de andre skulle noe annet her enn å hente bilen, sier Robert Lee til TV 2.

Planla biltransport
TV 2 har fått tilgang til en rekke dokumenter og eposter som viser at flere personer, inkludert barnefaren til jenta politiet mener skulle kidnappes, har kontaktet samme spedisjonsfirmaet for å få avtalt transport av nordmannens Volvo XC 70 fra Izmir i Tyrkia til England.
BA OM BILTRANSPORT: Denne eposten, datert noen dager før Espen Lee og følge reiste til Kypros, viser at det ble tatt kontakt med et spedisjonsfirma for å arrangere uttransportering av nordmannens bil.
BA OM BILTRANSPORT: Denne eposten, datert noen dager før Espen Lee og følge reiste til Kypros, viser at det ble tatt kontakt med et spedisjonsfirma for å arrangere uttransportering av nordmannens bil.
Se reportasjen med Espen Lees sønn øverst i artikkelen.
De tre nordmennene ble arrestert natt til mandag forrige uke, mistenkt å skulle planlegge å kidnappe en norsk-kypriotisk jente (3).

Selv hevdet de sin uskyld, og forklarte at de kun skulle hente Volvoen som jentas mor hadde stående utenfor sin bolig.
– Ja, han har vært pengeinnkrever, og ja han har vært leiesoldat, men min far er ingen idiot. Ingenting av det som skulle vært på plass for en uttransportering av en person var på plass, sier Robert Lee til TV 2.

Barnefordelingssak bakgrunn
Bakgrunnen for saken som onsdag ble henlagt er påstander fra mor og far i en bitter barnefordelingssak. Kypriotisk politi skal ha blitt varslet om at de tre nordmennene var på vei for å kidnappe jenta, og i bilen ble det funnet utskrifter av kart som ble koblet til disse planene.

Med henleggelsen og løslatelsen onsdag, mener politiet at det ikke er skjellig mistanke eller behov for ytterligere etterforskning av påstandene.

Comments