Bandidos-topp feiret bursdag da politiet slo til

Mange deltok i nattens aksjon. FOTO: Ronny Hjertås
 
Tre personer tilknyttet mc-klubben Bandidos er siktet for ulovlig videoovervåkning ved klubbens lokale i Stavanger sentrum. Ytterligere sju personer er siktet for bruk eller besittelse av narkotika.
 
 Den siste siktede ble løslatt nettopp. Tre personer er siktet for ulovlig overvåkning, mens det er opprettet brukssaker mot de sju andre, sier jourhavende jurist ved Sør-Vest politidistrikt i Stavanger, Anne Mette Dale, til Aftenbladet.Politiet slo til mot adressen Store Skippergate 1 i Stavanger sent lørdag kveld, med et høyt antall uniformerte og sivilkledde tjenestemenn. Ti personer ble pågrepet.
- Aksjonen ble gjennomført etter en rettsbeslutning om ransaking som ble godkjent fredag. Bakgrunnen for denne beslutningen er mistanke om ulovlig videoovervåkningsutstyr både på utsiden og innsiden av bygget, sier Dale.

- Ulovlig videoovervåkning

Dette overvåknigsutstyret ble det reagert mot.
Torstein Lillevik
- Om det var planlagt at politiet skulle slå til lørdag kveld, akkurat mens det var en bursdagsfest i lokalene, kjenner jeg ikke til. Jeg kjenner heller ikke til om det er slike fester i lokalene hver helg, sier politijuristen.
Ifølge Dale har politiet særlig grunn til å tro at det var tre personer som særlig medvirket til videoovervåkningen.
De tre personene er født i 1981, 1988 og 1989. Dale bekrefter også at politiet anser huset som et fast klubbhus for Bandidos.
- Er de tre hovedsiktede medlemmer av Bandidos?
- Du kan si de er tilnyttet, sier Dale.
Aftenbladet kjenner til at mannen som er født i 1981 er en kjent person i miljøet og en lederskikkelse i klubben. De to andre skal ikke være fullverdige medlemmer, men være tilknyttet Bandidos. Det er førstnevnte som skal ha feiret sin bursdag i lokalene lørdag kveld. Aftenbladet kjenner også til at innsiden av klubbhuset skal være dekorert med Bandidos-effekter.

Amfetamin

Politiet opplyser også at noe amfetamin ble beslaglagt i aksjonen lørdag kveld.
- Det skal være snakk om bruksmengder, sier Dale.
De tre som er siktet for ulovlig overvåkning skal alle være straffedømt tidligere. Ingen av dem har foreløpig fått oppnevnt forsvarere.
- Hvordan etterforskes saken videre?
- Vi har tatt beslag i overvåkningsutstyr fra innsiden av bygget. Narkotikaen som er beslaglagt vil bli sendt til analyse. Det vil etter hvert bli klart om det vil bli tatt ut tiltale personene som er siktet, sier Dale.
Klubben holder til her i krysset Verksgaten/Store Skippergate.
Torstein Lillevik

Skulle passe på politiet

Ifølge vaktlederen i Sør-Vest politidistrikt, som Aftenbladet snakket med tidligere på søndag, var det flere personer på festen som ikke ble pågrepet.
- Det var rundt 20 personer til stede i lokalet da politiet gikk til aksjon. Ti personer ble pågrepet, men sju av dem ble løslatt etter å ha forklart seg søndag morgen, forteller vaktlederen.
Ifølge politiet er hovedproblemet med videoovervåkningen at klubben ikke overvåker egen inngang, men har ett eller flere kameraer vendt utover. Etter det Aftenbladet erfarer, mener politiet at dette er for å kunne følge med på når nettopp politiet er på vei.
Da Aftenbladet var på plass ved mc-klubbens lokaler søndag, kunne vi se ett videokamera på husveggen. Dette kameraet var vendt utover fra huset, og ikke mot husets inngang.

Etablerer på nytt

I mai 2013 skrev Aftenbladet at Bandidos sin avdeling i Stavanger ikke lenger var aktiv. Politiet mente kriminalitet, personkonflikter og storsamfunnets tiltak knakk den beryktede MC-klubben i Stavanger. I januar 2016 skrev imidlertid Rogalands Avis at klubben var i ferd med å etablere seg på nytt i Stavanger.

Comments