Politiet: To personer pågrepet etter væpnet aksjon mot Hells Angels

Ved 10-tida torsdag gikk væpnede politistyrker fra Ullensaker lensmannskontor og Øst politidistrikt til aksjon mot gamle Fram skytterhus langs Algarheimsveien på Jessheim. Aksjonen kom etter anmodning fra seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.
– Der har vi pågrepet to personer. En av dem – en mann i 50-åra fra Ullensaker – er et kjent HA-medlem og det forelå en beslutning om pågripelse. Han er siktet i en større narkotikasak som etterforskes av politiet i Oslo. Den andre pågrepne var i besittelse av mindre mengder narkotika, formentlig amfetamin, sier lensmann Morten Huse ved Ullensaker lensmannskontor itil rb.no.
I tillegg ble det funnet mindre mengder narkotika to steder i huset. Også dette angivelig amfetamin. Det ble ifølge politiet også funnet brukerutstyr og flere slagvåpen på adressen.

FLERE i MC-MILJØET SIKTET: Fant flere titalls kilo narko og sju våpen – seks personer i MC-miljø siktet

– Betydelig beslag

Politiinspektør og leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas, sier til RB at domstolen ga politiet en beslutning om pågripelse av mannen og ransaking av lokalet etter et beslag av narkotika.
– Det er gjort beslag i en betydelig mengde narkotika. Det er snakk om pulver, men flere detaljene vil vi holde for oss selv foreløpig. Mannen i 50-åra skal framstilles for varetektsfengsling fredag, sier politiinspektøren til rb.no.
Aas sier til RB at «det er på det rene» at mannen i 50-åra er tilknyttet Hells Angels.

– HA-logoer og bilder på veggene

Allerede i 2014 gikk lensmann Morten Huse ut og uttrykte frykt da de mente at HA var på vei til kommunen som allerede huser flere 1%-klubber.
– Vi mener dette er et av Hells Angels klubblokaler. Inne i bygget henger det både bilder og logoer med HA-effekter som med tydelighet tilkjennegir klubbtilhørigheten, sier lensmannen. Dagens aksjon viser med tydelighet at vår skepsis var velbegrunnet i slutten av 2014, sier Huse.
SEKS KLUBBER: Her er politiets oversikt over 1%-klubbene på Romerike. FOTO: POLITET
SEKS KLUBBER: Her er politiets oversikt over 1%-klubbene på Romerike. FOTO: POLITET
Politiet mener 28 personer har tilhørighet til MC-klubben i Algarheimsveien. 24 av disse er ifølge politiet tidligere straffedømt.

RB har vært i kontakt med Arne i HA Nomads, som holder til i lokalene:
– Vi ønsker ikke å kommentere dagens politiaksjon mot HA Nomads på Jessheim på nåværende tidspunkt, skviser han i en sms.
LES OGSÅ: Frykter ny mc-etablering

Flere etater koblet inn

Politiet opplyser også at mannskaper fra Ullensaker kommune, Øvre Romerike brann og redning og strømselskapet Hafslund er blitt kontaktet.
– Det er gjort store tekniske utbedringer og fysiske forandringer inne i bygget. Det er blant annet store fellesarealer, flere overnattingsrom og en egen bar. Det framsto for dem som var der at dette ikke var som det skulle, så det må sjekkes av de forskjellige etatene, sier Huse.

Comments