Tidigare Red & White Crew-medlemmen pekar i förhör ut den Hells Angels-kopplade 48-åringen som Antons mördare.

 
Den medåtalade yngre mannen vittnade i dag mot sina egna i Anton-målet. Han menar att 48-åringen, huvudmannen, misshandlat och sedan kört en kniv i Antons lår.
Vittnesförhöret hölls från en videolänk då mannen känner sig hotad.
– Det gick inte att ha någon kontakt med honom överhuvudtaget, säger mannen om 48-åringens tillstånd vid händelsen.
Det är tre personer, två män och en kvinna, som står åtalade, misstänkta för delaktighet i bortförandet av Anton. De två männen anklagas också för delaktighet i själva mordet.
En 48-årig torped med kopplingar till Hells Angels åtalas misstänkt för mord, medan en yngre man, vid brottstillfället medlem i Hells Angels undergruppering Red & White Crew, står åtalad för medhjälp till detsamma.
Han vittnade under måndagen mot sina egna i rättssalen och menade att det är den 48-årige HA-kopplade torpeden som varit pådrivande i hela händelseförloppet.

"Började misshandla honom"

Den yngre mannen menar att han själv följde med utan att veta vad som skulle hända.
– Han blir bara ombedd av 48-åringen att möta honom för att vara med vid en diskussion. Han kände inte till att det skulle vara våld eller liknande, sa mannens advokat Jan Elgemark under rättegången.
Det var i Askim som misshandeln och det misstänkta bortförandet startade.

– När vi kom fram gick (48-åringen) ut och slog sönder bilrutan. Sedan drog han ut Anton ur bilen och började misshandla honom. Jag gick ut ur bilen och ställde mig bredvid. Jag utdelade ett slag mot Anton. Han drog in han i bilen och jag stängde dörren efter, säger den tidigare Red & White Crew-medlemmen.

"Tar upp en kniv"

Efter händelsen vid Askim har Anton förts till Sisjön, i närheten av en badplats.
– När vi kommer fram i Sisjön står han redan utanför bilen, sa den tidigare Red & White Crew-medlemmen om 48-åringen och fortsatte:
– Han ber mig att vi ska gå upp till skogsplätten. Där fortsätter han misshandla honom. När Anton faller ner tar han upp en kniv som han hugger Anton med.
Åklagaren frågade mannen vad han tänkte efter att de lämnat Anton liggandes med ett knivhugg i låret.
– Förmodligen att han hade dött.
48-åringen och den medåtalade kvinnan befann sig i en annan sal under förhöret med den yngre mannen. Det för att mannen upplever en hotbild.
– Han vågar inte berätta fullständigt när övriga åtalade och åskådare finns i salen. Det kan skada honom själv, har advokaten Jan Elgmark sagt.

Comments