Tysk frygt for rockerkrig i Danmark

16x9
Beslaglagt våbenarsenal i Tyskland Foto: Tysk politi

Tysk politi advarer om, at mange nye rockergrupper i Danmark kan medføre blodige konflikter.
I øjeblikket strømmer det ind i Danmark med udenlandske rockergrupper, der slår sig ned over hele landet. Mange af dem kommer fra Tyskland. Det er Black Jackets, United Tribuns Forever og Gremium. Alle tre grupper er i udlandet kendt for kriminelle aktiviteter som våben, stoffer, afpresning og grov vold.

I Tyskland har man oplevet voldsomme gadekampe mellem stridende rockergrupperinger, når de kæmper om territorier og narko. Der er blevet kastet med håndgranater og affyret panserværnsraketter.

Tysk frygt for blodig konflikt

Tysk politi advarer nu om, at noget lignende kan ske i Danmark, når mange nye grupperinger kommer ind i det samme område og skal kæmpe om et forretningsområde. Det fortæller Thomas Jungbluth, lederen af afdelingen for organiseret kriminalitet ved politiet i Nordrhein-Westfalen, til TV 2's kriminalmagasin Station 2.

- Er der risiko for, at vi kommer til at se en rockerkrig i Danmark ?
- Vi ved af erfaring, at når en ældre og etableret rockergruppe får konkurrence fra et nyt chapter, der vil etablere sig, så skal gruppen vise, at den er stærkere end de andre. De fortrænger de andre fra markedet. Det er dem, der bestemmer. De er vigtigere og har flere medlemmer. De er mere voldelige og stærkere. Det fører naturligvis til konflikter. Og det bringer naturligvis uskyldige menneskers liv i fare. Når der kastes med håndgranater og affyres panserværnsraketter, så er det ikke helt uden fare for borgernes liv. Det skal forhindres, siger Thomas Jungbluth til Station 2. 

Bekymring hos dansk politi
Hos Rigspolitiet ser man også med stor alvor på situationen. Leder af det Nationale efterforskningscenter Michael Kjeldgaard medgiver, at det kan skabe spændinger, når de gamle grupper i Danmark oplever, at flere og flere nye grupperinger kommer ind på deres territorium. 
- Det er svært at spå om, hvad der kommer til at ske, men det er klart, at i selvforståelsen hos de store motorcykelklubber i Danmark, så er der jo grænser for, hvad man kan stå model til. Så der er selvfølgelig en øvre grænse for, hvor meget man vil finde sig i. Det er jo hele tiden en afvejning med konflikt kontra indtjeningsmuligheder. Men det er klart, at hvis man begynder at gnave i benet, så kan jeg ikke forestille mig andet, end man ikke bare sidde tilbage og se på det.

Mød de nye grupper i Station 2
I aften klokken 20.50 på TV 2 kan du i kriminalmagasinet Station 2 møde flere af de nye grupper, der i øjeblikket udvider med klubhuse i Danmark.

En af de nye grupper, der er kommet hertil fra Tyskland, hedder Gremium, og de har senest haft et klubhus i Haslev på Sydsjælland. Huset blev tidligere i år ramt af 16 skud, som blev affyret af ukendte gerningsmænd.

Her siger en person, der kalder sig Krudt, at Gremium ikke er uvenner med nogen.
- Det handler om at køre på motorcykel, feste med sine brødre og lave noget hyggeligt sammen, forklarer Krudt.

Gremium vil tættere på København og leder efter et klubhus tættere på hovedstaden

Comments