April 03, 2016

Da Karate Claus blev henrettet på åben gade

Af:
Flere danske rockere har gennem årene fået stor opmærksomhed i medierne - deres liv var dramatisk, deres død blev det samme.
Forleden bragte EKSTRA en fortælling om vilde rocker-skæbner fra Sverige.
Her er beretningen om fire danske vilde rocker-skæbner.

 Hædret  ved sin begravelse – ydmyget i sin kiste

Ukendte personer skændede graven for Niller med det borgerlige navn Nils Petter Danvold. (Foto: Claus Bonnerup) 

 Ukendte personer skændede graven for Niller med det borgerlige navn Nils Petter Danvold. (Foto: Claus Bonnerup)  

Bandidos-rockeren Niels Petter Danvold havde i sin sidste tid to dødsdomme hængende over sig. Kræften kom først. Sygdommen tog hans liv den 8. maj 2003. Han blev 33 år.

Men havde kræften ikke gjort det af med ham, var han højst tænkeligt blevet myrdet. For set med rocker-øjne begik han det utilgivelige. Han medvirkede til, at to af hans ’brødre’ i Bandidos hver især røg 16 år i fængsel for drab og bankrøveri. Derfor skændede ukendte gerningsmænd hans grav godt et halvt år efter hans død.

Niels Petter Danvold, alias ’Niller’, blev ellers hædret med en stort anlagt Bandidos-begravelse på Assistens Kirkegård i København den 15. maj 2003 med deltagelse af hundredvis af rockere fra ind og udland. Som klubbens traditioner foreskriver, blev han stedt til hvile i sin Bandidos-uniform og fik formentlig også hædersbevisninger i form af smykker og emblemer med sig i graven.

Men det var før retssagen mod hans ’brødre’, Robin Nielsen og Jakob Winefeld, der begge var tiltalt for drab i forbindelse med et bankrøveri i Ålsgårde i juni 2002. Højst overraskende kunne daværende statsadvokat Erik Merlung her konstatere, at ’Niller’ igennem et par år havde været politiet behjælpelig med oplysninger om kammeraterne i Bandidos. Kun en uge efter Ålsgårde-drabet havde han således kontaktet politiet og fortalt, at hans ellers gode ven, Robin Nielsen, med sikkerhed var indblandet i forbrydelsen. Efter endnu en uge pegede han også på Jakob Winefeld som den anden gerningsmand.

Bad standingAfsløringen af dobbeltrollen må have ramt som en mental panserværnsgranat i Bandidos-hovedkvarteret, hvor ’Niller’ posthumt og i vanære blev smidt ud med dyb foragt. Det vidste politiet, og i de følgende uger var man særligt opmærksom på den i Bandidos-øjne skandaliserede ’Nillers’ gravsted.

Alligevel lykkedes det kort efter ukendte gerningsmænd at åbne graven og kisten, hvor man tilsyneladende fjernede alle symboler på, at Niels Petter Danvold havde haft tilknytning til Bandidos. Selve liget syntes dog ikke skændet, selv om der internt i rocker-verdenen er kutyme for, at også tatoveringer skal væk, hvis man er smidt ud i unåde og ryger i såkaldt bad standing.

Politiet undersøger gravstedet på Assistens Kirkegård efter det var blevet skændet. (Foto: Gert Jensen) 
 Politiet undersøger gravstedet på Assistens Kirkegård efter det var blevet skændet. (Foto: Gert Jensen)  
-Det her er for sygt. Når man gør den slags, udstiller man sig selv og det, man er gjort af. Det sætter rocker-livet i relief, lød daværende chefkriminalinspektør Per Larsens kommentar til gravskænderiet.
Gravskænderne blev aldrig pågrebet, men det forlød, at en rocker kort efter afsløringen af ’Nillers’ dobbeltrolle’, overfor politiets efterforskere havde varslet, at ’den mand får aldrig fred i sin grav’.
***

Forgældet Bandidos-chef begravet som statsoverhoved

'Big Mac' fik en pompøs begravelse, somvil blive husket for en særlig detalje ved gravstenen.  

 'Big Mac' fik en pompøs begravelse, som vil blive husket for en særlig detalje ved gravstenen.  

Bandidos kassemester og leder af Hillerød-afdelingen, Poul ’Big Mac’ Hansen var dømt for omfattende skattesvindel og håbløst forgældet, da han pludseligt døde under et værtshusslagsmål. Men der var råd til det hele og intet blev sparet, da ’Big Mac’et par uger senere blev stedt til hvile på kirkegården i Græsted i Nordsjælland.

Ligtoget startede om morgenen ved Bandidos-klubhuset i Hillerød, hvor ’Big Mac’ havde siddet for bordenden i en årrække. Først kom rustvognen med kisten. Efter den fulgte to lange, hvide limousiner med afdødes pårørende og nærmeste. Derpå en hale af motorcykler. Bandidos-præsident for Europa og Danmark, Michael Rosenvold, alias ’Kokken’, vurderede overfor Ekstra Bladet, at der var tale om 500 – 600 maskiner fra både Danmark og udlandet.

Fyldt kirkeHele følget med sit orgie af rå motorkraft ramte det lørdagssøvnige Græsted med et brøl godt en time senere og statsminister Lars Løkke Rasmussens hjemby var i de følgende timer pakket med rockere, som der slet ikke var plads til i kirken. Flere hundrede måtte derfor tage opstilling på selve kirkegården, hvor de hørte prædikenen via opstillede højtalere.

Det blev i den grad en dag, de færreste i Græsted sådan lige glemmer. Slet ikke stenhugger Niels Rasmussen fra Gribskov Stenhuggeri.

Stavefejl på gravstenen. (Foto: Henning Hjorth) 
 Stavefejl på gravstenen. (Foto: Henning Hjorth)  

Ærgerlig stenhuggerDet var ham, der for 37.000 kroner leverede den store og meget iøjnefaldende gravsten af svensk granit, som i mange år frem skulle symbolisere ’Big Macs’ eftermæle. Der var bare det, at stenhuggeren midt i arbejdet med forgyldt Bandidos-logo og inskription intetanende havde begået en stavefejl, da han på spansk skulle gravere ’Gå med Gud’ i den sorte sten. ' Vaya con Dias', fik han det til, men det er ikke særlig guddommeligt. Der skulle have stået Vaya con Dios, påpegede Ekstra Bladets altid årvågne Torben Rask overfor Niels Rasmussen, der lige netop da følte sig som Danmarks ærgerligste stenhugger.

Men han påtog sig det fulde ansvar, rettede fejlen og røg ikke i ’bad standing’ hverken her eller der. Faktisk fik han en betydelig mer-omsætning i tiden efter ’Big Macs’ begravelse, oplyste han senere.

Stavefejl rettet. (Foto: Jan Unger) 
 Stavefejl rettet. (Foto: Jan Unger)  
 
Idømt forvaringPoul ’Big Mac’ Hansen blev 42 år. Han blev i 2010 idømt fem et halvt års fængsel for bl.a. skattesvig for 11 millioner kroner. Skattemyndighederne havde på det tidspunkt undersøgt kassemesterens økonomiske forhold i årevis, fordi man undrede sig over, at han tidligere kunne bo i en strandvejsvilla i Ålsgårde, selv om han på papiret var på kontanthjælp.

Den 29. juni 2014 gik han ved 23-tiden ind på værtshuset ’Van Helsing i Helsinge. Kort efter lå han på gulvet med hjertestop efter reelt at være tævet til døde af den 23-årige Dennis Kronome Vestergaard Han er nu kendt skyldig i grov vold med døden til følge og idømt en tidsubestemt forvaringsdom. Det fremgik af retssagen, at Vestergaard havde pumpet sig med steroider i flere måneder før parternes tilfældige møde på værtshuset og at han gik mere eller mindre amok og gav den paralyserede ’Big Mac’ adskillige hårde knytnæveslag i ansigtet.
***

Tronfølgeren myrdet med 25 skud

Karate-Claus var en iøjefaldende skikkelse i rockermiljøet. (Foto: Ekstra Bladet)  

 Karate-Claus var en iøjefaldende skikkelse i rockermiljøet. (Foto: Ekstra Bladet)  

Selv blandt rockere var Claus Bork Hansen til at få øje på. Sort hårpisk, lang læderfrakke, stor, velbygget og muskuløs. Af og til endda med sin elskede makak-abe på skulderen.

Og så var han bare rigtig god til den kampsport, der gav ham navnet Karate Claus.
Alt i alt et fund for Bandidos, syntes åbenbart daværende præsident, Jim Tinndahn, der kickstartede hans karriere og gjorde ham til sin personlige livvagt og formodentlig også havde en afgørende stemme, da Claus Bork Hansen blev en slags krigsminister i Bandidos Europe, hvor Tinndahn var øverstkommanderende.

Bogen ’Abemanden’ af Mads Brügger og Nikolaj Thomassen fremhæver, at venskabet mellem de to toprockere var tæt og bl.a. blev beseglet med, at Karate Claus forærede Tinndahn sin abes unge. Samtidig verserede rygtet om, at Claus skulle køres i stilling som Tinndahns afløser både på dansk og eruropæisk plan.

Men broderskabet forliste og forvandledes til had efter længere tids stormvejr.

No mercySå der var ’no mercy’, da tre – fire mænd en martsaften i 2001 beslutsomt stormede frem mod deres ubevæbnede offer og hans kæreste, der intetanende var på vej hjem til deres kælderlejlighed på A.F. Beyersvej i Vanløse.

Claus’ 20-årige kæreste kastede sig i skjul bag en hæk, mens han selv forsøgte at løbe fra døden. Men skuddene faldt tæt og hurtigt i martsmørket.

Claus Bork Hansen blev skudt ned på en villavej i Vanløse. (Foto; Gert Jensen) 
 Claus Bork Hansen blev skudt ned på en villavej i Vanløse. (Foto; Gert Jensen)
 
25 skudsår i den afsjælede krop – flere af dem forårsaget af skud på klos hold - sagde tydeligt, at gerningsmændene mente det alvorligt. Det var ren likvidering og da politiet dagen efter fandt dødspatruljens udbrændte flugtvogn viste det sig da også, at vraget rummede et bedre våbenarsenal:

To pumpguns af mærkerne Winchester og Mactech, en Star-pistol af spansk fabrikat, samt en brasiliansk Taurus-pistol og en pistol af mærket Norinco, fremstillet i Kina.

Bad standingI månederne op til drabet blev Karate Claus hældt ud af Bandidos, men han nægtede ikke alene at overdrage det klubhus i Hedehusene, hvor han havde haft rollen som lokalpræsident og øverstbefalende.

Med sans for den utilgivelige provokation valgte han også at åbne huset for arvefjenderne i Hells Angels ved at lade medlemmer af HA’ernes ungdomskorps, ’Red and White support Crew’, hænge ud i de lokaler, som hans tidligere ’brødre’ betragtede som ukrænkeligt Bandidos-domæne. Hvad der konkret udløste dødsdommen over den 37-årige Claus Bork Hansen er imidlertid uvist.

Det fremgik under nævningesagen mod fire mord-tiltalte Bandidos-medlemmer, at han havde anklaget en af de tiltalte for stikkervirksomhed og at han, om nødvendigt, ville gå helt til tops i den amerikanske moderorganisation for at fremlægge beviserne for sin påstand. Men et egentligt motiv er aldrig fremlagt.

16 års fængselTil gengæld var politiet ikke i tvivl om, at Claus Bork Hansen var i livsfare i marts 2001. Man advarede ham så sent som den 20. marts, - dagen før drabet, men Karate Claus afslog enhver form for hjælp fra ordensmagten. Kun én af de fire tiltalte blev i øvrigt dømt for drabet og blev i første omgang idømt en livstidsdom, som Højesteret senere omstødte til 16 års fængsel. Højesteret fastslog samtidig, at den dømte skulle overføres til behandling på lukket, psykiatrisk afdeling.
***

Sprængt i stumper og stykker

 

Han var frygtet og berygtet. Mange så ham som en tikkende bombe - og han blev selv sprængt i stumper og stykker som 32-årig. Mickey Larsens liv sluttede brat den 17. september 2003, da en fjernstyret sprængladning på op mod halvandet kilo trotyl sønderrev både ham og hans bil og sendte fragmenter vidt omkring på Amtssygehuset i Glostrup, hvor langtidsfangen og eks-bandidoen denne morgen var mødt op for at få tilset sit ben efter en fejloperation.

Nogen vil mene, at hans vej til Helvede blev synlig allerede i drengeårene.
Mickey blev taget for ildspåsættelser og tyverier allerede som syv-årig og blev tvangsfjernet fra en voldelig far som otte-årig.

S-togsmordetMen der gik yderligere ni år, før han for alvor blev forsidestof. Det skete, da han som 17-årig knivdræbte en mand i et S-tog på Rødovre Station den 8. november 1988. Offeret var en 23-årig håndværker, der havde bedt Mickey og hans kammerat om at dæmpe sig, fordi de råbte og skreg og spyttede på deres medpassagerer.

Et par timer forinden havde Mickey brugt samme kniv under et overfald på Christiania, hvor en polak blev kvæstet af fire knivstik og frarøvet 100 kroner. Forbrydelserne indbragte ham otte års fængsel.
Under afsoningen kom han bl.a. på god fod med Jørn Jønke Nielsen, Hells Angels, hvor han fik status som HA-supporter. Bandidos Forholdet til HA’erne kølnede dog forholdsvis hurtigt, og Mickey søgte optagelse i Bandidos, da han blev løsladt i 1993. Efter endnu et par domme for vold og overtrædelse af våbenloven, var han dermed en del af Bandidos, da Hells Angels-klubhuset i Titangade i 1996 blev udsat for et attentat med panserværnsgranater, der dræbte to og kvæstede 19.

Mickey blev sigtet for medvirken til ugerningen og sad varetægtsfængslet i et halvt år, før politiet opgav sagen mod ham. Senere fulgte flere domme for bl.a. mishandling, kidnapning og milliontyveri af cigaretter.

Under varetægtsfængsling i en af disse sager gik han til angreb på tre kriminalfolk, som skulle afhøre ham. Temperamentet røg også på kogepunktet, da han på Køge Bugt-motorvejen skød mod en medtrafikant, der ikke gav ham plads til at overhale.

Sagde undskyldKuglen ramte dørstolpen i mandens bil, hvor også mandens ni-årige datter var medpassager.  Den omstændighed udløste noget så sjældent som en beklagelse fra den ellers hårdkogte forbryder. Han erklærede i retten, at han aldrig havde skudt, hvis han havde vidst, at der var et barn i bilen.

For selv om hverdagen var præget af forrykte ugerninger og langvarige fængselsophold udviklede Mickey Larsen også en blødere side. Det var ham, der stod i spidsen, da indsatte i Vridsløse byggede en stor legebus af træ til børneafdelingen på Glostrup Amtssygehus.

Materialeudgifterne på godt 50.000 kroner blev bl.a. dækket ved en indsamling blandt en række af landets hårdeste kriminelle.
-Mit liv er noget lort. Det er ødelagt, men det her er min chance for at vise, at jeg kan noget godt, sagde Mickey til Ekstra Bladet, da gaven under stor presseopmærksomhed blev overdraget børneafdelingen i julen 2002.

Legetøjsbussen på hospitalet. (Foto: Gert Jensen) 
 Legetøjsbussen på hospitalet. (Foto: Gert Jensen)
  
Godt ni måneder senere blev Mickey Larsen og hans bil sprængt til atomer foran samme hospital Livstidsdomme.

Mickey Larsens bil efter bombe-angrebet. (Foto: Gert Jensen) 
 Mickey Larsens bil efter bombe-angrebet. (Foto: Gert Jensen)
 
Familien til Mickey Larsen lagde foto af eks-rockeren som barn - og blomster på gerningsstedet. Mickey Larsen var på tidspunktet for sin død blevet far til en pige. (Foto: Gert Jensen)  
Familien til Mickey Larsen lagde foto af eks-rockeren som barn - og blomster på gerningsstedet.Mickey Larsen var på tidspunktet for sin død blevet far til en pige.
(Foto: Gert Jensen)   
 
 To ledende Bandidos-medlemmer blev senere idømt livstidsfængsel for bombesprængningen. Dommen blev dog ændret til 16 års fængsel. En af de dømte, Jens Elkjær Christensen, var tidligere en af Mickeys bedste venner – de var oven i købet svogre. Men venskabet blev til fjendskab, da både Mickey Larsen og den ligeledes likviderede Claus Bork Hansen alias Karate Claus blev smidt ud af Bandidos.

Begge var op til deres voldsomme dødsfald udsat for trusler og begge svor gensidig blodhævn, hvis en af dem blev angrebet. Jens Elkær Christensen udgav i 2013 bogen ’Expect no Mercy – en rockers erindringer’, hvor han giver udtryk for, at bombedrabet på Mickey skyldtes rent private uoverensstemmelser mellem de to.
 

1 comment: