Kroppsbyggere fra Bergen mafiasiktet

Politiet mener en mann i 30-årene fra Bergen i flere år har hatt en sentral rolle i omsetning og produksjon av ulovlig dopingmidler.

Like før påske valgte politiet å utvide siktelsen mot mannen og flere andre pågrepne til å omfatte den såkalte mafiaparagrafen, får BA opplyst.
Et titalls menn i 20-40-årsalderen fra Bergens-området og andre steder i landet er siktet i saken som politiet kom på sporet av i fjor høst.

Dopinglagre raidet

Politiet har raidet flere dopinglagre som de mener kan knyttes til de siktede, og store mengder dopingmidler og produksjonsutstyr er beslaglagt.
Det er bergenspolitiets avsnitt for organisert kriminalitet som etterforsker ligaen.
Etterforskerne mener flere av de siktede tilhører en organisert og kriminell gruppe, og har siktet dem etter straffelovens paragraf 79 C - den såkalte «mafiaparagrafen» . Den opererer med en minstestraff på tre års fengsel.
Med organisert kriminell gruppe menes et samarbeid mellom tre eller flere personer som har som et hovedformål å begå en handling som kan straffes med fengsel i minst tre år.
De arresterte har sivile jobber innen eiendomsbransjen, bank og utelivsbransjen, men fellestrekket for mange av dem er interessen for kroppsbygging og styrketrening.
Flere har tilstått å ha brukt dopingmidler, men politiet mener noen av dem også har tjent store summer på ulovlig omsetning av prestasjonsfremmede stoffer.

Butikk i søkelyset

Ifølge siktelsene skal det ha blitt omsatt anabole steroider og andre dopingmidler over internett ved blant annet bruk av skjulte postkasser.
Etterforskerne mener også at en butikk i Bergen skal ha blitt benyttet som skalkeskjul for den ulovlige virksomheten.
Politiet har lagt lokk på etterforskningen siden opprullingen i november i fjor og alle fengslingsmøtene har gått for lukkede dører.

Comments