Soldiers of Odin i strid med Bandidos i Sverige

Soldiers of Odin har havnet på kant med motorsykkelklubben Bandidos i Sverige. her patruljerer medlemmer av borgerverngruppa i Drammen i februar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Soldiers of Odin har havnet på kant med motorsykkelklubben Bandidos i Sverige. her patruljerer medlemmer av borgerverngruppa i Drammen i februar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
 
I Borlänge skal tre medlemmer av gruppen ha havnet på sykehus etter sammenstøt med Bandidos-medlemmer, og Soldiers of Odin har nå lagt ned virksomheten både der og i Säter og Hedemora, skriver Dagens Nyheter.

Soldiers of Odin er selv tause om konflikten med den beryktede motorsykkelklubben, men kilder i gruppen bekrefter overfor dt.se at det var dette som førte til nedleggelse av lokalavdelingene i Dalarna.

Også i Norrköping og Borås er lokalavdelingene lagt ned, men Soldiers of Odin har ikke oppgitt noen grunn til dette.

I Göteborg advarte politiet nylig mot Soldiers of Odin, som ifølge politiområdesjef Erik Nord skaper mer utrygghet enn trygghet i gatene.
Også i Norge har det vært strid rundt Soldiers of Odin, som fikk mye medieoppmerksomhet da de først begynte å patruljere i enkelte byer. (©NTB)
 
 

Comments