Brutal mishandling af HA'er: De gik efter hans hoved

Af:
                     
I solskin og sommer-idyl er det svært at forestille sig, at et af de ældste egetræer ved Fortunen i Dyrehaven har dannet ramme om en voldsom og hensynsløs mishandling.


Ikke desto mindre var det for foden af det flere hundrede år gamle træ, at et 45-årigt medlem af Hells Angels blev gennembanket og efterladt i livsfare ved stengærdet omkring ege-træsstammen natten til torsdag i sidste uge.


Ifølge politiet er findestedet også gerningsstedet, men ingen af beboerne i de omkringliggende huse har tilsyneladende hørt, da HA-medlemmet blev gennemtæsket af en eller flere gerningsmænd i nattens mørkeste timer.


Flere af beboerne i området vågnede derfor til deres overraskelse torsdag morgen op til politi-afspærring, schæferhunde og betjente, som afsøgte området for spor efter nattens voldsorgie.


De gik efter hovedet: Den 45-årige har massive skader, primært i ansigtet, efter det voldsomme overfald ved dette egetræ i Dyrehaven. Foto: Mogens Flindt  

De gik efter hovedet: Den 45-årige har massive skader, primært i ansigtet, efter det voldsomme overfald ved dette egetræ i Dyrehaven. Foto: Mogens Flindt  

Spor på stedet- Vi har hverken nogen mistænkte eller sigtede i sagen på nuværende tidspunkt, men vi kan se på sporene omkring findestedet, at det også er gerningsstedet, fortæller efterforskningsleder ved Nordsjællands Politi, Henrik Gunst, til Ekstra Bladet uden at ville uddybe nærmere.


Efterforsknings lederen ønsker ikke at kommentere Ekstra Bladets oplysninger om, at det 45-årige offer er et flerårigt og fuldgyldig medlem af Hells Angels.


Torsdag formiddag blev gæster på det nærliggende Hotel Fortunen alle afhørt af politiet, men heller ikke her blev overfaldet tilsyneladende registreret.


Den 45-årige blev brutalt overfaldet lige inden for den røde port ved Ermelundsvej ved Dyrehaven. Foto: Mogens Flindt 

Den 45-årige blev brutalt overfaldet lige inden for den røde port ved Ermelundsvej ved Dyrehaven. Foto: Mogens Flindt  

Omfattende skaderDet 45-årige Hells Angels medlem blev ifølge politiets undersøgelser tævet med et kølle-lignende våben lige inde for den røde port for enden af Ermelundsvej i Nordsjælland og derfor kun få meter fra hotellets værelser.
- Der er ingen tvivl om, at man er gået efter hans hoved, siger Henrik Gunst, der i sin karriere 'aldrig har set noget lignende' og understreger, at offerets omfattende skader ikke kan være lavet med de bare næver. Det brutale overfald har efterladt medlemmet i såkaldt kunstig koma på femte døgn, og derfor har politiet heller ikke kunne afhøre den 45-årige.


Hverken den nærliggende rideskole, hotellets område eller indgangen til Dyrehaven er overvåget, og gerningsmændene har derfor tilsyneladende kunnet ankomme og forlade stedet uset.


Ifølge Henrik Gunst har den indledende efterforskning ikke kunne klarlægge om den 45-årige selv er mødt op under træet i Dyrehaven eller er blevet fragtet dertil.


Det var en tilfældig forbipasserende, som klokken 01.25 fandt den hårdt maltrakterede rocker i Dyrehaven og kontaktede politiet.


Nordsjællands Politi ønsker ikke at oplyse et eventuelt motiv for overfaldet. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skal baggrunden for afstraffelsen af den 45-årige dog findes i en længerevarende økonomisk konflikt internt i rockerklubben. HA-medlemmet var op til overfaldet angiveligt blevet smidt ud i Bad Standing.
* * *

Kilder: Billigere at tæve folk til døde end at skyde

Reglerne er klokkeklare. Bryder du dem, får det konsekvenser. Spørgsmålet er bare hvilke. For når man bryder kodeks i rockermiljøet, afhænger straffen af ens forbrydelse: Afstraffelse der kan variere i alt fra et par brækkede ben, knivoverfald, en afklippet finger eller regulær mishandling, der mere eller mindre planlagt kan ligge uhyggeligt tæt på grænsen mellem liv og død.
- Det er klart, at stjæler du penge af klubkassen eller knalder en andens kone eller ekskæreste, så er det lig med en røvfuld. Men man kan bare aldrig vide, hvor stor den bliver. Er du illoyal overfor klubben eller bliver politistikker, så er det meget værre.


Sådan opridser en kilde med særdeles godt kendskab til rockermiljøet de benhårde vilkår fra rockernes interne regelsæt. De kriminelles lov, der kan variere fra klub til klub eller bande til bande, men hvor afstraffelse af enhver art planlægges efter forudgående aftale og som har karakter af at være ganske kalkuleret.


Man tænker over det- Det giver sig selv, at det er bedre at tæve en mand ihjel end at dræbe ham med en pistol. Det er meget billigere at tæve en til døde end at skyde ham. Forskellen er otte års fængsel for dødsvold og 16 år for drab. Så selvfølgelig tænker man over det, lyder den uhyggeligt kyniske kalkyle.


Kilden, der af sikkerhedsmæssige hensyn ønsker at være anonym, forklarer Ekstra Bladet, at der selvfølgelig er forskel på at stjæle en flaske vodka fra baren, hvis man er tørstig, eller 300 kr. fra klubben, fordi man er blevet narkoman og så til større beløb, eksempelvis fra indsamlinger, hvor alle har skippet i kassen.
- Så er der 'no mercy'. Og ikke nødvendigvis nogen advarsel. Hvis han har fået smadret ansigtet, så kunne noget tyde på, at der tale om et stort beløb.


Liv og dødEn anden kilde med indsigt i rockermiljøet siger til Ekstra Bladet, at grænsen mellem liv og død for et offer i forbindelse med røvfuld i rockermiljøet kan være noget svævende.
-  Der er jo altid nogen, som skal overdrive, ikk' Måske især de unge kan godt i deres iver efter at vise sig overfor de andre, gå rigtig langt, siger han.


Kilden siger til Ekstra Bladet, at man selv godt ved, hvis noget er under opsejling, og 'der venter en skideballe eller en mega-røvfuld'.
- Det kan man fornemme.  Man ønsker bare at få det overstået og håber på det bedste, og man tænker, at hvis man selv frivilligt møder op, så vil de andre måske vise bare en lille smule nåde overfor dig i stedet for, hvis de skal jagte rundt og finde dig, siger kilden.


Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få udbygget det generelle billede af rockernes afstraffelsesmetoder hos politiet. Men hverken Task Force Øst, Task Force Vest eller Rigspolitiets Nationale Efterforsknings Center, NEC, har ønsket at stille op til denne artikel.
* * *

'Han har et godt hjerte'

Det 45-årige Hells Angels-medlem ligger på hospitalet med meget voldsomme skader i ansigt og hoved og hans omgivelser har mødt mishandlingen med chok.


Ingen vil lægge navn til, men de beskriver HA’eren som en udadvendt person.
- Han har et godt hjerte, og der er en særlig aura over ham, der gør at man føler sig godt tilpas sammen med ham. Ingen fortjener det, som er overgået ham, siger en og en anden supplerer dybt bevæget:
- Der er mange, der elsker ham. Han er en god fyr.


Det mangeårige medlem af Hells Angels har i en årrække arbejdet som tatovør og drevet en butik i København. Oprindeligt kommer han fra provinsen.

Comments