Pusherstreetfigur fængslet i hashsag - igen

En 50-årig mand, der flere gange tidligere er dømt i forbindelse med Pusherstreet-relaterede sager, er atter bag tremmer.


Ved et grundlovsforhør i dag blev manden fængslet i foreløbigt fire uger.
Nok er hashmængden, han er sigtet for at have solgt, ikke overvældende stor. Til gengæld blev han i 2015 idømt fire et halvt års fængsel for at være bagmanden bag en af hashboderne i den verdenskendte hashgade.


Dommen ankede han, og ventetiden frem til, at ankesagen skal begynde senere i år, har han så i følge politiets vurdering brugt på atter at sælge hash i Pusherstreet.


Konkret er han sigtet for at have solgt lidt over tre kilo hash. Det sker på baggrund af en udregning, som politiet har foretaget i forbindelse med sagen, fordi de på mandens bopæl i Christianias udkant fandt 150.000 kroner samt 2100 Euro.


Manden blev anholdt i torsdag ved middagstid, og under aktionen kom det til voldsom tumult, hvor der blandt andet blev kastet sten og kanonslag efter politiet.


Ved gårsdagens aktion, som Taskforce Pusherstreet, Københavns Politi, stod for blev der taget godt et kilo skunk, 253 joints samt en mindre mængde skunk, som den 50-årige nu er sigtet for at have haft i en hashbod forud for anholdelsen.


Han nægter sig skyldig, og ville ikke udtale sig under grundlovsforhøret.
Ved retsmødet dokumenterede anklager, Ulrich Thomsen, en politirapport, der beskrev, hvordan den 50-årige var kommet løbende ud fra en hashbod, da politiet blev opdaget.


Efter anholdelsen gennemførte politiet en ransagning på mandens bopæl. Og i soveværelset gemt bag en radiator fandt politiet den 150.000 kr, der var pakket ind i plastikfolie.


Politirapporten beskriver, hvordan den 50-årige angiveligt udbrød 'hvad skal jeg gøre mand, jeg tjener jo ikke de samme penge som før', da politiet fandt pengepakken.


Ved samme lejlighed sagde han til politiet, at der her var tale om hans opsparing.
Mandens forsvarer, Nikolai Jung, mente ikke der var belæg for fængsling, da den 50-årige i følge hans opfattelse ikke var blevet set handle hash.
- Der imod blev han anholdt under en tumult-agtig situation, lød det fra forsvareren.


Også en anden figur - her var der tale om en 24-årig mand - blev varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger. Også han blev anholdt ved gårsdagens aktion i Pusherstreet.

Comments