Sentralt B-gjengmedlem pågrepet: Tok beslag i automatvåpen

Da en politipatrulje fra Oslo politidistrikt gjennomførte en rutinekontroll av en uregistrert bil på Furuset fant de et automatvåpen.

– Vi kjørte rundt i området og kom over en uregistrert bil som sto parkert på en parkeringsplass. Da vi undersøkte bilen nærmere for å finne eieren av den, så fant vi også dette automatvåpenet, sier avsnittsleder Audun Jevnaker ved Stovner politistasjon til VG.


Politiet kontrollerte chassisnummeret på bilen og fant raskt ut at den tilhørte et sentralt B-gjengmedlem i 30-årene som bor i området.
– Det var også han som disponerte parkeringsplassen og vi pågrep ham hjemme på bopel, sier Jevnaker.

Løslatt etter avhør

Rutinekontrollen ble gjennomført onsdag, og B-gjengmedlemmet ble avhørt om våpenfunnet før han ble løslatt etter kort tid. Han er siktet for ulovlig oppbevaring av våpen.
– Han er bevismessig avhørt om våpenet, og vi så ingen grunn til å holde ham videre. Han ble derfor dimmitert, sier avsnittslederen.
– Hvorfor hadde han automatvåpenet?
– Han ble foreholdt at det var blitt funnet våpen i bilen hans, men han ville ikke si noe om det, svarer Jevnaker.
Oslo-politiet ser med alvor på at de fortsatt tar beslag i våpen i disse kriminelle miljøene.
– Vi er fornøyd med å ha tatt ut et våpen av sirkulasjon, og at det ikke lenger kan brukes til noe i det forebyggende sporet, sier avsnittslederen.

Erkjenner straffskyld

B-gjengmedlemmets forsvarer, Vidar Lind Iversen, opplyser til VG at klienten har erkjent straffskyld.
– Han hadde glemt våpenet og ikke sett det på over ett år, sier Lind Iversen.
B-gjengmedlemmet i 30-årene er straffedømt flere ganger tidligere – deriblant for organisert kriminalitet, frihetsberøvelse, vold og trusler.

Comments