Skudofre fra Helsingør er bandefigurer

De to mænd, der blev såret af skud natten til søndag, har banderelationer. Det bekræfter Nordsjællands Politi mandag over for Ekstra Bladet.


Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om to yngre mænd, der har indvandrerbaggrund, som er tilknyttet grupperingen Black Jackets, lyder det fra kilder med indsigt i miljøet.
- Kan du bekræfte, at de har tilknytning til grupperingen Black Jackets?
- Det kan jeg godt bekræfte, siger vagtchef Martin Bakke, til Ekstra Bladet.
Han fortæller, at sagen stadig efterforskes.


Anspændt stemningDen omtalte bandestruktur er den seneste, der er kommet til. Grupperingen har rødder i Tyskland, og i forhold til den danske afdeling er der tale om medlemmer, der tidligere gjorde sig i en række andre bandegrupperinger i det storkøbenhavnske område. Blandt andet den notoriske gadebande, Brothas.
Den nye gruppering viste første gang deres nye rygmærker offentligt 29. februar.
Og kilder med indsigt i miljøet beskriver overfor Ekstra Bladet, hvordan stemningen nu er anspændt i bandemiljøet.


Flere sammenstød
Kilderne fortæller, hvordan der for tiden er et slags kapløb i gang på medlemmer i gang mellem flere af de større grupperinger i hovedstadsområdet, hvor grupperne samtidig forsøger at positionere sig i forhold til hinanden.
- Posen er ved at blive rystet, lyder vurderingen fra en kilde, der af hensyn til egen sikkerhed ikke ønsker sit navn frem.


Det har også ført til, at mindre grupperinger nu søges optaget i de nye og større bandestrukturer, og på det seneste har været flere mindre sammenstød og andre gnidninger rundt om i miljøet.
I forhold til skyderiet i Helsingør, så skete det kort efter midnat i en opgang i en boligblok på Sydvej.


De formodede gerningsmænd løb efterfølgende fra gerningsstedet via Sydvej til Rønnebær Allé, hvorfra de kørte i retning mod boligområdet Vapnagaard i en mørk bil, muligvis en VW Passat.

Comments