23-årig far blev dræbt af skud: Bandemedlemmer røvet, strippet og hånet før drabVideo med nøgne bandefolk cirkulerede før drab på 23-årig


En video, hvor to medlemmer af Black Jackets bliver klædt helt af og hånet, cirkulerede i det københavnske bandemiljø op til drabet på en 23-årig far på Frederiksberg.
Gammelt fjendskab brød ud i lys lue, da to bander natten til fredag åbnede ild mod hinanden på Peter Bangs Vej i København. Fra to biler fløj kuglerne frem og tilbage. En af dem ramte 23-årige OM i hovedet og tog livet af ham.

Fire personer i alderen 16, 25, 28 og 29 med tilknytning til motorcykelklubben Gremium MC er blevet anholdt og varetægtsfængslet i sagen. Offeret har tilknytning til den rivaliserende bande Black Jackets.
BT kan nu fortælle, at skudepisoden opstod i et forsøg på at hævne et røveri begået mod to medlemmer af Black Jackets.

En kilde i den københavnske underverden fortæller, at røveriet skete, da medlemmer af Gremium MC ringede til en coke-telefon, som de to Black Jacket-medlemmer bestyrede. En coke-telefon er en taletidstelefon, som kunder ringer til, når de gerne vil købe kokain, hvorefter stofferne bliver bragt ud.

Bil kørt i smadder


Da de to Black Jackets-medlemmer kom ud for at sælge narko, blev de i stedet truet med en pistol og tvunget til at udlevere deres penge og kokain. Herefter blev de bedt om at tage tøjet af, hvorefter de blev ydmyget af coke-røverne, der filmede det hele med en mobiltelefon.

klubhus1


De to afklædte bandemedlemmer måtte også afstå deres BMW Serie 7 til rivalerne fra Gremium, der kørte bilen i smadder og satte ild til den.

Nøgenvideo cirkulerede


Videoen, hvor de to bandefolk bliver ydmyget, cirkulerede efterfølgende i det kriminelle miljø i København. En kilde, der har set videoen, fortæller til BT, at der i baggrunden høres en person, der griner. Personen er angiveligt et toneangivende medlem af Gremium, der er blandt de anholdte for skyderiet på Frederiksberg.

Skyderiet opstod ifølge BTs oplysninger, da Black Jackets forsøgte at hævne røveriet og ydmygelsen ved at skyde denne person. Men ilden blev besvaret, og det kostede den 23-årige livet.

Vicepolitiinspektør Torben Svarrer, der efterforsker drabet, bekræfter over for BT, at videoen indgår som en del af efterforskningen.»Der kan være flere forskellige grunde til skyderiet, men vi har også hørt, at det drejer sig om penge og at der har floreret en video. Begge dele indgår i efterforskningen,« siger Torben Svarrer.

Han vil ikke udelukke, at flere personer kan blive anholdt i sagen.

Uvenskabet mellem Gremium og Black Jackets kan føres tilbage til en gammel intern strid i banden Brothas Souljaz fra Mjølnerparken i København. Interne uenigheder splittede banden i 2013 og førte til flere voldelige konfrontationer, blandt andet en episode i Brønshøj, hvor en mand på mirakuløs vis overlevede et skud i brystet på klos hold.

Udbrydere af Brothas blev optaget i den tyske storklub Gremium, mens de tilbageværende medlemmer af Brothas tidligere i år lod sig indsluse i Black Jackets.

Søster til den dræbte: Stop bandekrigen

Søsteren til det 23-årige drabsoffer appellerer til banderne om at stoppe krigen. OM efterlader sig en datter på tre år.
I et hjerteskærende opslag på Facebook fortæller søsteren, om den enorme sorg, der har ramt hans familie.

»Sidder tilbage med en mor og 4 søskende, en efterladt kone og en pige på blot tre år, der kalder på sin far! I rev ham ud af armene på os, I tog ham fra os, og nu sidder vi tilbage med kun et minde,« skriver søsteren.
I et opråb til banderne beder hun dem om at lægge striden på hylden:

»Stop bandekrigen, stop med at slå hinanden i hjel! Stop med at ødelægge familier! Og tage vores kære!,« skriver hun og fortsætter:

»TÆNKER I på en MOR, der sidder tilbage med hans trøje i hånden, triller tårer ned af sine kinder og råber/skriger efter sin søn i håb om, at han kommer hjem til hende.En KONE, der slår sig selv i søvne, en DATTER, der kalder BABA, fire SØSTRE, der mangler sin LILLEBROR og én BROR, der mangler sin STOREBROR! NEJ ABSOLUT IKKE!«

Politiforhandlinger går ind i afgørende fase


Selvom den dræbte var bandemedlem, havde han efter alt at dømme også en anden side, som han praktiserede sammen med familien.

»Trods bandekrigen, havde du et hjerte, et kæmpe smil,« skriver søsteren, der opfordrer alle til at dele hendes opslag. jvl

Comments