26-årig mistænkt jagtes af politiet: Narkogæld bag knivdrab i Vejle

Sydøstjyllands Politi oplyser, at den formodede gerningsmand er en 26-årig mand fra Vejle med afghansk baggrund.


Ifølge en pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi mistænker politiet nu en 26-årig mand fra Vejle med afghansk baggrund for knivdrabet onsdag i Vejle på en 31-årig mand, der var medlem af Black Army-banden.
- Efterforskningen hen over natten har ført til, at Sydøstjyllands politi nu har en mistænkt i sagen. På baggrund af vidneafhøringer og en række andre efterforskningsskridt har der formentligt været to mænd med den formodede gerningsmand i Vestergade. De mødtes med ofret – efter de foreløbige oplysninger – efter aftale, og der er i efterforskningen fundet oplysninger, der tyder på, at drabet var planlagt, skriver Sydøstjyllands Politi.


Sydøstjyllands politi oplyser, at den 26-årige ikke er anholdt, men politiet jagter ham altså i øjeblikket.




Ifølge politiet ligger der formentlig en narkogæld bag opgøret, som endte med knivdrabet.
- De foreløbige oplysninger i sagen tyder på, at motivet skal findes i en narkogæld, som gerningsmanden ikke var i stand til at betale til nu afdøde, skriver politiet i pressemeddelelsen.
Efter knivdrabet frygter politiet et bandeopgør.
- På baggrund af oplysningerne om afdødes medlemskab af Black Army grupperingen, valgte Sydøstjyllands politi meget hurtigt efter modtagelse af oplysningerne om hændelsen, at tage forskellige skridt til at forebygge eventuelle tilløb til voldelige konflikter i bandemiljøet på grund af drabet. Der var derfor i nat politimæssig indsats og tilstedeværelse en række steder i Vejle og på et tidspunkt blev trafikken på Lillebæltsbroerne i en periode standset og overvåget med hjælp fra Fyns politi, skriver politiet, der ikke ønsker at oplyse detaljeret om disse skridt.


Politiet oplyser, at den kniv, den 31-årige blev dræbt med, er fundet et stykke fra gerningsstedet sammen med en skarpladt pistol.
Offeret mødtes forud for knivstikkeriet i Vestergade med tre mænd. Ifølge politiet var det ud over den 26-årige formodede drabsmand dennes 22-årige lillebror og en tredje mand.

Comments