Adressen ved skuddrab på Frederiksberg er næppe tilfældig

16x9
Rockergruppen Gremium MC - politiet mener, at drab på Frederiksberg i nat kan have været et led i en konflikt mellem gruppen og Black Jackets. Skyderi fandt sted ved opholdssted for central Gremium-skikkelse. Foto: Gremium MC / Gremium MC
Skyderi fandt sted ved den adresse, hvor central figur og talsmand fra Gremium holder til med sin kæreste, fortæller kilder til TV 2.

Ifølge Københavns Politi var det efter alt at dømme et led i en konflikt mellem grupperne Gremium og Black Jackets, da en 23-årig mand i nat blev dræbt ved et skyderi på Frederiksberg.


To mænd - én på 25 år og en på 16 - er anholdt i sagen og bliver fremstillet i grundlovsforhør kl. 15 ved Retten på Frederiksberg. I hvert fald den 26-årige er ifølge Københavns Polit en del af gruppen Gremium.


Den 23-årige har ifølge politiet tilknytning til Black Jackets. Kilder med indsigt i miljøet oplyser nu til TV 2, at adressen, hvor skyderiet fandt sted, næppe var tilfældig. Det er nemlig her, en central skikkelse i Gremium - der ifølge kilderne også er central i konflikten med Black Jackets - holder til sammen med sin kæreste.


Den centrale skikkelse, der er 29 år gammel, udtalte sig så sent som i marts til Station 2 som talsmand for gruppen.


På det tidspunkt betegnede han de folk, der i dag er en del af Black Jackets - nemlig Brothas Souljaz, hvor han i øvrigt selv har været med, inden han røg i unåde - som ¨'ludere og lommetyve'.
Brothas Souljaz blev i februar 2016 end del af Black Jackets - i øvrigt efter en længere konflikt med Gremium, der efter politiets opfattelse har ført til både "drab og drabsforsøg ved skudattentater i det offentlige rum rettet mod klubhus og private adresser."


Konflikten menes at være fortsat efter optagelsen i Black Jackets, og Københavns Vestegns Politi har så sent som i går forlænget lukningen af Black Jackets tilholdssted i Albertslund - blandt andet på grund af konflikten med Gremium.


Kilderne vurderer, at skyderiet i nat kan have været et angreb på netop den 29-årige Gremium-skikkelse.


Om den dræbte var en del af et hold, der døde i forsøget på at angribe den 29-årige - eller om han blot var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt - er endnu uvist.


Københavns Politi har tidligere oplyst, at der også blev skudt fra det 23-årige offers bil mod en anden bil, som kørte væk.


Vidner har beskrivet, hvordan en sort Audi ræsede fra område. Den kørte angiveligt hasarderet ad Jens Jessensvej, hvor den til sidst kørte fast i et cykelstativ.


Ifølge TV 2's oplysninger er den centrale Gremium-skikkelse set køre i netop en sort Audi.
Det har ikke været muligt for TV 2 at få kontakt til den 29-årige.

Comments