Ny rockerbande åbner i Nordsjælland: Opgør ulmer i miljøet

Nordsjælland kommer fremover til at lægge jord til endnu en rockerklub. Den hollandske rockergruppering Satudarah MC åbnede fredag aften et nyt klubhus i Allerød i Nordsjælland.
Den nye rockerborg, der ligger midt i et industrikvarter på Solvang i Allerød, samlede fredag aften særligt unge mænd i T-shirts og veste med det karakteristiske indianerhoved, der er Satudarahs rygmærke.
HA_Bandidos
Læs også:
           

Nordsjællands Politi havde indkaldt ekstra personale og nedsat en ekstra særlig operationsstyrke til at holde øje med de mange rockere, der alle skulle registreres, inden de fik lov at komme ind til festen.


En blev anholdt for mistanke om narkokørsel, da de hollandske rockergruppering Satudarah åbnede ny rockerborg i Allerød fredag aften. En anden blev taget med en klump hash, og i en busk fandt politiet yderligere nogle gram af det ulovlige stof.
En blev anholdt for mistanke om narkokørsel, da de hollandske rockergruppering Satudarah åbnede ny rockerborg i Allerød fredag aften. En anden blev taget med en klump hash, og i en busk fandt politiet yderligere nogle gram af det ulovlige stof. Foto: Martin Sylvest

Den forløb roligt ved sin begyndelse klokken 21. En blev anholdt for mistanke om narkokørsel, en anden blev taget med en klump hash, og i en busk fandt politiet yderligere nogle gram af det ulovlige stof. Senere på aftenen fandt politiet en kniv, men det er uvist, om den har tilhørt en af festens deltagere.




»Vi er til stede derude er det for at skabe tryghed, og fordi vi ved, at der kommer mange rockere udefra. Vi er ikke bekymrede for at der skal opstå et konfliktscenarie ved det, at Satudarah åbner op i Allerød,« siger vicepolitiinspektør Per Thuesen, der er leder af politiets indsats ved rockerborgen.


Det karakteristiske indianerhoved er rygmærket hos den hollandske rockergruppering Satudarah, som nu har åbnet en ny afdelingn i Allerød i Nordsjælland.
Det karakteristiske indianerhoved er rygmærket hos den hollandske rockergruppering Satudarah, som nu har åbnet en ny afdelingn i Allerød i Nordsjælland. Foto: Martin Sylvest


Satudarahs nye tilholdssted ligger ellers ikke langt fra Kokkedal, der er kendt som LTF-territorium. LTF, der står for Loyal to familia, udspringer egentlig fra Blågårdsplads på Nørrebro, men har grupperinger i Tingbjerg, Skovlunde og Kokkedal, og netop LTF lå for år tilbage i åben krig med Bagsværd-banden Værebros Hårde Kerne (VHK), der på grund af den blodige konflikt lod sig indlemme i hollandske Satudarah.



Et mudret bandemiljø
Med åbningen af det nye Satudarah-chapter i Allerød bliver magtbalancen i den danske underverden yderligere forskubbet. De senere år er talrige nye bander og rockerklubber spiret frem som udfordrere til de to store rockerklubber, Hells Angels og Bandidos. Billedet er så mudret, at bandefolkene selv har svært ved at holde styr på alle de nye grupper, og hvem der er venner, og hvem der er fjender. Det fortæller kilder med indsigt i miljøet.

Trods de mange nye grupperinger er det samlede antal bandemedlemmer nogenlunde stabilt. Det er de samme personer, der organisere sig på nye måder.

»Det, vi ser er, at eksisterende grupper bliver optaget i internationalt funderede bander og bliver mere og mere rockeragtige i deres udtryk med rygmærker og tatoveringer. Herefter opsluger de mindre grupper rundt omkring,« siger Lisbeth Jessen, der souschef i NEC, Nationalt Efterforskningscenter, som overvåger bandemiljøet.

Satudarah ARKIV


Det er flere år, siden Danmark har haft en længerevarende bandekrig, men flere kilder siger til BT, at det ulmer i miljøet. De senere år har der været talrige skudepisoder, knivstikkerier og slagsmål, der direkte eller indirekte handler om bandernes interne magtforhold.

Senest har der i maj været skyderier mod medlemmer af Black Jackets i Helsingør og Hillerød, og onsdag aften blev et medlem af Black Army dræbt åben gade i Vejle.

Alle gæster, der troppede op til rockerfesten hos Satudarah fredag aften, skulle registreres af politiet, før de blev lukket ind til festen.
Alle gæster, der troppede op til rockerfesten hos Satudarah fredag aften, skulle registreres af politiet, før de blev lukket ind til festen. Foto: Martin Sylvest

Comments