Skulle få folk til at lukke røven: Død rocker var topfigur i Bandidos

Den afdøde rocker Umar Asghar, der fredag hængte sig i en celle i Holbæk Arrest, havde en ledende rolle i den Bandidos-afdeling, West City, som han var tilknyttet.


I går ophævede retten navneforbuddet på afdøde Umar Asghar.


Kynisk likvideretHan var Sargento de Armas, som det hedder på Bandidos’ modersprog spansk, sergeant at arms. Det bekræfter Københavns Politi, der efterforsker sagen om trippeldrabet, som rockeren sad varetægtsfængslet i.


Som Ekstra Bladet og andre medier tidligere har skrevet, blev tre unge – Philip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar – kynisk likvideret, mens de lå og sov i en lille etværelses-lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg i november sidste år.

Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november i fjor. Privatfoto 
Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november i fjor. Privatfoto

Ifølge politiet var de tre unge del af en gruppering, der gjorde sig i forskellige former for kriminalitet og også havde konflikter med andre grupperinger.


Før drabene blev rockeren stukket med en kniv under et møde, der blev aftalt for at rydde nogle uenigheder af vejen. Mistanken går på, at de to begivenheder, knivstikket og de brutale drab, kan hænge sammen. Men rockeren har hele tiden nægtet sig skyldig i trippeldrabet.


Lukkede døreBandidos-rockeren Umar Asghar var ved sin død i fredags blandt seks personer, der var sigtede for direkte deltagelse i eller støtte til drabene.


Den præcise rolle-fordeling er ikke klarlagt, da efterforskningen har kørt bag lukkede døre, men rockeren havde siddet fængslet siden 19. april i år.


Hvad der førte til, at den kun 24-årige rocker tog en så voldsom beslutning fredag aften som at tage sit eget liv i fængselscellen, er ukendt. Han havde siddet isolationsfængslet fra anholdelsen og frem til i torsdags, hvor han blev taget ud af isolationen i Holbæk Arrest, har politiet oplyst til Ekstra Bladet.


Kriminalforsorgen og politiet undersøger, hvordan selvmordet kunne ske. Rockeren skal desuden obduceres, før hans lig frigives til de pårørende.
* * *

Vigtig post

Funktionen som sergeant at arms er gennem tiderne blevet kaldt for krigsminister. Ifølge Rigspolitiets nationale overvågningscenter, NEC, der monitorerer rocker-bandemiljøet, er sergeant at arms en operativ leder i en rockerklub.

Vicepolitiinspektør Lisbeth Jessen siger i generelle vendinger:
– Overordnet set fra de grupperinger, vi kender godt som HA og Bandidos, er sergeant at arms en operativ leder. Han står for klubbens operative arbejde og sørger for, at det kører gnidningsfrit og disponerer, hvis det ikke gør. Han skærmer klubbens vigtige medlemmer, herunder præsidenten, fra at blive fedtet ind i de operative opgaver.


Burde være ædruEn kilde i rockermiljøet siger til Ekstra Bladet, at en sergeant at arms har flere opgaver, og at der er tale om en vigtig person i en klub. En sergeant at arms står blandt andet for sikkerhed i klubben, også når der er fester.
– Han er den, der burde være ædru til festerne, og hvis nogen skændes, må han sørge for, at de lukker røven, og afgøre, hvem af dem der må forlade festen, siger kilden.


I almindelig fredstid sørger en sergeant at arms for, at tingene fungerer i klubben, og at folk kender deres plads.
– Hvis der opstår nogle situationer eller konflikter med andre, er han også den, der skal vurdere situationen på godt og ondt og sige: ’Slap nu af, jeg tager lige ud og snakker med dem’. Eller han kan vurdere, om der skal ske et modtræk. Men en sergeant at arms bør altid tage en beslutning, der skader mindst muligt, lyder det fra kilden.
* * *

Får muslimsk begravelse

Når en rocker afgår ved døden, er der tradition for, at ’brødre’ fra rockermiljøet møder op ved kirken og følger rustvognen på vej med motorcykelkortege.


Den kommende begravelse af den afdøde rocker kan blive en hidtil usædvanlig begivenhed i rockerkredse, fordi Umar Asqar var muslim, og der derfor kan blive tale om en kombination af en muslimsk ceremoni og en rocker-begivenhed.


Kent ’Kemo’ Sørensen, talsmand for Bandidos MC Denmark, siger til Ekstra Bladet:
– Han skal begraves muslimsk. Begravelsen kommer til at foregå på familiens præmisser, og hvad de ønsker, retter vi os efter.
* * *

Fredelig facade på sociale medier

En gennemgang af Umar Asghars profiler på de sociale medier giver et ganske fredeligt indtryk af den nu afdøde mand med pakistanske rødder.


På sin Instagram-profil fremstår han som passioneret bodybuilder, der gik meget op i blandt andet sin kost. Der er lagt billeder op, hvor han deltager i stævner rundt om i Norden.


En opdatering beskriver, hvordan han hjalp en syrisk flygtning med penge. I andre opdateringer fremstod han som en kærlig onkel og familiemenneske over for små nevøer.


Men ved siden af var han også fuldhjertet Bandidos-medlem, hvor han i den forbindelse flere gange var havnet i retten.


VoldsdømtTV2 beskriver, hvordan han i 2013 – som prøvemedlem af Bandidos og tidligere voldsdømt – blev idømt fire måneders fængsel for have været chauffør, da et tæskehold fra klubben opsøgte, tæskede og stak et tidligere, sortlistet medlem ned foran Vridsløselille Statsfængsel.


I december året efter var han atter på anklagebænken ved Retten i Glostrup. Han var ifølge TV2 tiltalt for et et økseoverfald på åben gade i Rødovre. Og under sagen kom det frem, at han nu var såkaldt Road Captain for Bandidos’ afdeling i Holbæk.


Det pågældende økseoverfald skete i april samme år, og politiet mente, at der var tale om et bandeopgør, da flere biler med unge mænd den dag kørte rundt bevæbnet med knive og økser.
Politiet vurderede, at der var tale om et hævntogt, hvor Bandidos-folk ledte efter fjender fra bandegrupperingen Brothas.
* * *

Fjerner ikke længere rocker-rang

På trods af, at selvmord historisk set er uacceptabelt i rockerkredse, kan den 24-årige Umar Asghar begraves med rockermanerer og på muslimsk vis efter hans egen tro.


Dermed kunne meget tyde på, at det gamle kompromisløse rocker-kodeks vedrørende brødre, der tager sit eget liv, efterhånden er blevet skiftet ud med en noget blødere tilgang.
– Selvmord bliver generelt anset som den nemmeste udvej, og det er klart, at så har man ikke sine brødres respekt, lyder det fra en kilde tæt på miljøet, som ikke ønsker sit navn frem. Før i tiden blev rockermedlemmer således strippet for deres klubmærker og ikke givet en ’statsbegravelse’ på højde med brødre tabt i kamp eller til alderdommen.


Revidere reglerSenest i 2014 blev det mangeårige Hells Angels-medlem Michael Brokside begravet med fuldt rockerfølge, efter at han blev fundet hængt i sin fængselscelle i politigården i København. Han var dengang varetægtsfængslet i en større sag om hashhandel på Christiania, hvor flere medlemmer af klubben var en del af de anholdte.


Selvmordet betød, at klubben måtte revidere sine regler, og efter megen diskussion blev Michael Brokside begravet med en lang kortege af lædervest-klædte rockerbrødre.


Den nye ’bløde politik’ er ifølge kilden et forsøg på at opretholde omdømmet af klubberne.
– Det er klart, at det er dårlig pr at vende en bror ryggen, så derfor skal det nok også ses som et forsøg på at holde et godt ansigt udadtil, siger kilden til Ekstra Bladet.

Comments