Fem anholdt i stor narkosag: Våben og stor mængde narkotika beslaglagt

16x9
Task Force Øst har slået til mod fire mænd, der mistænkes for at være en del af en større kokain- og heroin-liga, og som sættes i forbindelse med centrale personer i bandemiljøet i København og hovedstadsområdet. Foto: Scanpix


Særlig politienhed har anholdt fem mænd, der mistænkes for at være en del af en større kokain- og heroin-liga. 16,5 kilo narko beslaglagt.


Fire mænd fremstilles i senere i dag i grundlovsforhør i Glostrup i en sag, som efter politiets opfattelse trækker tråde til 'toneangivende personer i bandemiljøet'.


Det fortæller politiinspektør Flemming Madsen fra den særlige politienhed Task Force Øst, der blandt andet bekæmper rocker- og bandekriminalitet.
- Det er en sag, vi har efterforsket i lang tid, og så har vi slået til i går, siger Flemming Madsen.


Der er tale om fire mænd fra hovedstadsområdet og en serbisk mand.Ifølge Flemming Madsen har politiet under aktionen i går fundet 15 kilo kokain og 1,5 kilo heroin. Politiet fandt desuden en pistol og et større kontantbeløb i dansk og udenlandsk valuta.


Task Force Øst har gennem nogen tid efterforsket mod et kriminelt netværk, der efter politiets opfattelse er bagmænd til en meget stor og velorganiseret indsmugling og forhandling af narkotika.
- Af hensyn til vores videre efterforskning kan jeg ikke sige så meget mere om sagen. Vi vil bede retten om lukkede døre under grundlovsforhøret, men jeg forventer, at der kommer flere anholdelser i sagen, siger Flemming Madsen.


Politiets vurderer klart, at der er tale om et internationalt netværk, som i deres udøvelse af kriminaliteten  har været meget opmærksom på sikkerhed i deres kommunikation og færden i øvrigt.


De fire af de fem anholdte fremstilles i grundlovsforhør kl. 13 ved Retten i Glostrup.
Dansk politi beslaglagde samlet set 547 kilo kokain og 29 kilo heroin i 2015.

Comments