July 05, 2016

Fængselsbetjent stukket ned: Bandemedlem anholdt

En betjent blev sidste sommer stukket ned på Enghavevej i København. Foto: Kenneth Meyer

En 22-årig pakistansk statsborger blev mandag anholdt og sigtet for drabsforsøg på en fængselsbetjent sidste sommer.


Den 22-årige, der er bosat i Danmark, er kendt af politiet som medlem af banden Loyal to Familia (LTF). Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.


Flere gerningsmænd er fortsat på fri fod, lyder det - der var mindst tre mænd om overfaldet.
Det grove overfald på den mandlige fængselsbetjent fandt sted 18. juni sidste år, netop som betjenten havde fået fri fra arbejde i Vestre Fængsel.


Se også: Politi: Overfald på fængselsbetjent kan være bestilt arbejde


Ekstra Bladet beskrev dengang, hvordan angrebet virkede nøje planlagt, og at overfaldsmændene angiveligt reagerede på et fløjtesignal fra en eller flere af fængslets indsatte. Så da den dengang 43-årige betjent bevægede sig om hjørnet fra Enghavevej til Vigerslev Allé, stod en gruppering klar.


Han blev angrebet med slagvåben og kniv og var i livsfare efter overfaldet.
Det er blandt andet oplysninger fra bandemiljøet og henvendelser fra borgere, som har henvendt sig efter en efterlysning, der blev sendt ud for nylig, der har ført til anholdelsen.
- Den nye ’røre’, der kom om sagen medførte, at vi fik nye oplysninger, siger politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen fra Københavns Politi til Ekstra Bladet.


Se også: Efter drabsforsøg på fængselsbetjente: Politiet søger vidner


Han uddyber i pressemeddelen, at sagen 'betragtes som en særdeles grov sag', og at sagen indeholder en lang række skærpende omstændigheder - blandt andet fordi drabsforsøget er begået af flere i forening og mod en person, der er beskyttet af straffelovens §119, dvs. offentlligt ansatte.
- Det er tillige politiets vurdering at der er gået en grundig planlægning forud for episoden. Vi er derfor meget tilfredse med de fremskridt, der foreløbig er gjort i efterforskningen, blandt andet med offentlighedens hjælp, siger han.


Politiet hviler dog ikke på laurbærrene efter anholdelsen, forsikrer det.


betjent.jpg 


- Vi arbejder nu hen mod yderligere anholdelser i sagen. Den slags angreb mod kriminalforsorgens ansatte er helt uacceptable i et velfungerende retssamfund, siger Bjarke Dalsgaard Madsen.


Det 22-årige bandemedlem vil blive fremstillet i Københavns Dommervagt tirsdag eftermiddag, hvor han vil blive krævet varetægtsfængslet.


Overfaldet på fængselsbetjenten sidste sommer er langt fra det første af sin slags - og heller ikke det seneste. Også i marts i år blev en fængselsbetjent udsat for drabsforsøg på vej hjem fra arbejde, hvor han blev overfaldet af to maskerede gerningsmænd. Han slap mirakuløst med overfladiske snitsår.


Se også: Politi: Overfald på fængselsbetjent kan være bestilt arbejde


Og der kan være sammenhæng mellem drabsforsøget sidste sommer og drabsforsøget i marts, mener politiet.
- Vi har en teori om, at det er samme personkreds, der står bag begge overfald. Der er sammenfald i modus (fremgangsmåden, red) og punkter i signalementerne, siger Bjarke Dalsgaard Madsen.


Det er ikke lykkedes politiet at finde konkrete episoder fra fængselsbetjentenes arbejde, som kan være motiv til hævnaktioner. Muligvis er der tale om, at overfaldsmændene blot er gået efter tilfældige fængselsbetjente, som skulle afstraffes alene på grund af deres stillinger.
- Vi arbejder ud fra begge hypoteser, men der kan være tale om, at overfaldsmændene har udvalgt tilfældige fængselsbetjente alene i kraft af deres funktion, siger Bjarke Dalsgaard Madsen til Ekstra Bladet,

No comments:

Post a Comment