Han er for smart: Rocker-bossen, som FBI ikke kan knalde

Jeff Fay Pike er ikke en mand, man ser i medierne. I hvert fald ikke frivilligt. Hans navn finder meget sjældent vej til avisernes spalter til trods for, at han stået i spidsen for en af de allermest berømte og berygtede rockerklubber Bandidos i en lang årrække.


Han kører på en skinnende Harley Davidson - ja, faktisk har han tre, og rygmærket viser Bandidos' velkendte logo - en skægget mand med sombrero, hælsporer, sabel og pistolen helt klar til at skyde.
Nederst tilkendegiver vesten, at han kommer fra Texas-afdelingen af motorcykelklubben.


Som både præsident for Bandidos i USA og leder på internationalt plan befinder han sig øverst i hierarkiet for en organisation, der ikke lægger skjul på, at de tilhører de såkaldte '1 percent'.


En tweet fra Houston Cronicle efter et retsmøde i sagen tidligere i år, hvor Jeff Pike (der omfavnes midt i billedet) og to andre ledende Bandidos var sigtet for en række grove forbrydelser.
- Vi er en '1 %'-motorcykelklub. Vi lever vores liv uden undskyldninger og giver respekt, hvor den er fortjent. Du kan sige lige, hvad du vil, om os, så længe det er sandt, lyder beskrivelsen på Bandidos’ officielle hjemmeside.


De famøse '1 %' refererer til et gammelt citat, som efter sigende stammer fra American Motorcyclist Association:
- 99 procent af alle motorcyklister er gode, ordentlige, lovlydige borgere, lyder udtalelsen fra American Motorcyclist Association, oftest bare kaldet AMA.


Det diamantformede '1 %'-mærke på vesten og udtrykket 'one percenter' indikerer altså, at man tilhører den lille del af motorcyklisterne, som ikke identificerer sig som gode, ordentlige og lovlydige borgere.


I Texas har Bandidos ligget i blodig konflikt med blandt andet banden Cossacks. Her er bevæbnede rockere i aktion under et vildt skyderi i Waco i 2015. Her blev ni dræbt og mange såret. Foto: AP 


I Texas har Bandidos ligget i blodig konflikt med blandt andet banden Cossacks. Her er bevæbnede rockere i aktion under et vildt skyderi i Waco i 2015. Her blev ni dræbt og mange såret. Foto: AP


Voldsomt populær60-årige Jeff Pike har været medlem af Bandidos i ikke mindre end 37 år, og han har siddet øverst på tronen som præsident i 11 år. Det er ikke tilfældigt, at det er Jeff Pike, der står i spidsen for den berygtede rockerklub. Han er nemlig voldsomt populær blandt de øvrige medlemmer.
- Jeg elsker ham til døde. Han giver mig kuldegysninger. En rigtig god mand, sagde en mand kendt som 'Baytown Rob' ifølge Houston Chronicle om præsidenten ved en samling i marts anledning af Bandidos' 50-års jubilæum.


Oprindelig kommer Jeff Pike fra Los Altos i det nordlige Californien. Han gjorde highschool færdig og stod som 18-årig med hele verden for sine fødder. En af hans venner fortalte ham om det attraktive jobmarked i Texas - og så var der også lige en detalje med, at grænsen for, hvornår man måtte drikke alkohol, var lavere. Det var noget, der gav genlyd hos den 18-årige amerikaner, som rykkede teltpælene op og slog dem dybt ned i mulden i Cypress i Texas.


Ny by, nyt job og nyt miljø. Jeff Pike fik job som bygningsarbejder, og det var her, han for første gang stødte ind i den rockergruppe, som senere skulle fylde så meget i hans liv. Han tog ud sammen med de andre og brugte sin fritid med en gruppe, hvor det hurtigt viste sig, at han var den eneste, der ikke var medlem af Bandidos.


Det satte tanker i gang i det 18-årige hoved. I dag ved han godt, at det ikke virker logisk for alle, at stræbe efter at blive en del af en rockerklub.
- Jeg hader klicheen, men det er en af de ting, hvor 'hvis du bliver nødt til at spørge, så vil du ikke forstå det', forklarer han til Houston Chronicle.


Jeff Pike var ikke nødt til at spørge. Han kunne mærke længslen indefra, og 19. juli 1979 blev han officielt medlem af den berygtede motorcykelklub.


Medlemmer af Cossacks efter skyderiet med Bandidos-folk i Texas i maj sidste år. Polfoto 
Medlemmer af Cossacks efter skyderiet med Bandidos-folk i Texas i maj sidste år. Polfoto


Livet som Bandidos-rockerSom medlem af Bandidos er der en altoverskyggende regel: Du skal have en Harley Davidson-motorcykel. Ellers kan du ganske enkelt ikke være en del af flokken.


Personligt har den aldrende præsident tre af slagsen derhjemme. Det betyder ikke, at man ikke har lov til at køre på andre motorcykler, så længe man bare ejer en af de prestigefulde Harley Davidson-cykler.
- Vi har møde én aften om ugen, og for det meste drikker vi bare en masse øl og taler om, hvor vi skal mødes næste gang. Hvad  er ideen med at være medlem af en klub, hvis ikke man mødes en gang imellem?


Faktisk har Bandidos-præsidenten et tilsyneladende helt almindeligt privatliv på grænsen til det kedelige.


Den 60-årige præsident er gift med en revisor og har to børn, som begge har gået på privatskole og er uddannet fra University of Texas. Om et par måneder kan han også kalde sig bedstefar for første gang, når hans 30-årige søn, Travis Pike, får sit første barn, og der er en mere på vej.


Den aldrende præsident har så småt trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet, men han har dog en lille butik på sin egen grund, hvor han roder med motorcykler og biler.
- Jeg tror ikke, jeg er meget anderledes end de fleste andre mennesker. Jeg står op og går tur med hunden. Min kone tager på arbejde. Jeg vasker op og reder sengen, har Jeff Pike fortalt til Houston Chronicle,


- Mine naboer ved, hvem jeg er. Jeg larmer ikke, og jeg holder min græsplæne ren. Der kommer børn over i weekenderne. Der er to børnebørn på vej lige om et øjeblik.


Henkastede våben og en rygvest fra en Sergeant at Arms lå tilbage efter skyderiet ved en menneskefyldt restaurant i Waco. Foto: AP 
Henkastede våben og en rygvest fra en Sergeant at Arms lå tilbage efter skyderiet ved en menneskefyldt restaurant i Waco. Foto: AP


Mord, bomber og afpresningBandidos har en forhistorie, hvor politi, kriminalitet og fængselsophold langtfra har været fremmed.
Den tidligere Bandidos-præsident George Wegers fik 20 måneder i spjældet for afpresning. Og den første præsident Don 'Mother' Chambers blev dømt for et dobbeltmord i El Paso - det gav livstid. En tredje, Ronnie Hodge, blev dømt for bombeattentater mod private hjem og biler tilhørende medlemmer af den konkurrerende bande Banshees. Faktisk er alle Pikes forgængere endt i spjældet.
Jeff Pike har gjort sig bemærket ved ikke at have været videre involveret i ulovligheder i mere end 30 år. I hvert fald officielt, for flere medlemmer kan også fortælle, at han er en klog mand, som aldrig fedter sine egne fingre ind i lyssky forretninger.


Men måske er han godt klar over, hvad der egentlig foregår. Medlemmer af Bandidos, som dog vil være anonyme, har tidligere fortalt, at præsidenten er 'street smart'. Han kender spillet på gaden, og han kan ikke sættes i forbindelse med noget.


I januar 2016 måtte Jeff Pike dog møde op i retten i en større sag, hvor han sammen med John Xavier Portillo, den nationale vicepræsident, og Justin Cole Forster, gruppens krigsminister, blev anklaget for: 'At lede, sanktionere, godkende og tillade andre medlemmer af organisationen at udføre afpresning og afkrævning, herunder mord, mordforsøg, overfald, trusler, pengeafpresning og narkohandel for at beskytte og udvide organisationens magt, territorium, omdømme og indtjening', lød anklagen fra amerikanske anklagemyndighed i Texas i en officiel meddelelse.


En række af de anholdte rockere på politifos efter massakren i Waco. Bandidos-præsidenten Jeff Pike var ikke til stede i byen og er aldrig sigtet for medansvar efter blodbadet. Foto: AP/McLennan County Sheriff's Office 
En række af de anholdte rockere på politifos efter massakren i Waco. Bandidos-præsidenten Jeff Pike var ikke til stede i byen og er aldrig sigtet for medansvar efter blodbadet. Foto: AP/McLennan County Sheriff's Office


Hjertelige møder med FBIHer valgte en lang række af venner og bekendte at støtte Bandidos-lederen som vidner. Lederen blev beskrevet som en god mand, der havde hjulpet vidnerne med forskellige ting, eksempelvis med arbejde på motorcykler og biler.


Anklageren havde derimod kun indkaldt et enkelt vidne, en FBI-agent, som egentlig ikke var direkte tilknyttet sagen. FBI-agentens skyts var, at Bandidos traditionelt havde været indblandet i kriminalitet, og at tidligere præsidenter havde været forbi de amerikanske fængsler. Men det var altså ikke tung nok dokumentation, for der var ikke noget på Jeff Pike direkte, som gjorde, at han ikke kunne løslades mod kaution.


FBI-agenten Scott Schuster roste faktisk også Bandidos-præsidenten under sin vidneforklaring.
- Alle møder, jeg har haft med hr. Pike, har været hjertelige og varme. Han er en meget klog mand, udtalte FBI-agenten.


For den nette sum af 250.000 dollars, svarende til 1,6 millioner danske kroner, kunne den amerikanske Bandidos-præsident skifte sin orange fangedragt ud med sit hverdagstøj.
I 2006 blev otte udstødte Bandidos fundet skudt i biler nær den lille canadiske by Shedden i Ontario-provinsen. Her ses et af ligene i et bagagerum. Ifølge presserapporter blev Jeff Pike afhørt, men aldrig sigtet i sagen. Foto: AP 
I 2006 blev otte udstødte Bandidos fundet skudt i biler nær den lille canadiske by Shedden i Ontario-provinsen. Her ses et af ligene i et bagagerum. Ifølge presserapporter blev Jeff Pike afhørt, men aldrig sigtet i sagen. Foto: AP


Nyt imageDer er en ting, der er særlig vigtigt for Jeff Pike i sit arbejde som præsident for klubben. Han vil sætte et skel mellem Bandidos før og efter - der er nemlig forskel på deres kriminelle fortid og klubben, som den ser ud nu, mener han.
- Tingene er blevet mere rolige i de seneste 35 år. Folk siger, det er mig, der har ryddet op i klubben eller har prøvet på det. Det har jeg måske også, men det er ikke mig. Jeg behøvede ikke at sige det.
- Jeg behandler de fleste af dem, ikke bare som var de mine brødre, men som var de mine sønner, fortæller Jeff Pike til Houston Chronicle.


En af de ting, Jeff Pike har ændret, er det mærke, som gamle præsidenter har haft på ryggen. Traditionelt har der stået 'El Presidente' bag på vesten, men det har Jeff Pike fået ændret til et mindre mærke foran, hvor der står 'President'.


Og det er bestemt ikke de eneste nye toner, Jeff Pike vil efterlade sin klub med. Faktisk har han en helt særlig målsætning, som står i skærende kontrast til tidligere tiders brutale præsidenter.
- Den eneste præsident, som ikke har været i fængsel, lyder målsætningen.


Det er uvist, hvor meget længere 60-årige Jeff Pike bliver siddende på rockertronen. Ifølge Houston Chronicle har den populære præsident nemlig pillet præsident-mærket af sin vest.


Waco Shooting EKSTRA KrimiRocker-massakre i Texas sætter rekord


quebec EKSTRA KrimiOL-bokser blev toprocker: Skudt ned på sin Harley

Comments