Skudd skyldes konflikt i gjengmiljøet

<p>SKYTEDRAMA: Politiet sperret av et stort område rundt restauranten Egon på kjøpesenteret Triaden i Lørenskog torsdag kveld.</p>
SKYTEDRAMA: Politiet sperret av et stort område rundt restauranten Egon på kjøpesenteret Triaden i Lørenskog torsdag kveld.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix


De pågrepne etter skytedramaet på en uteservering i Lørenskog, knyttes til gjengmiljøet i Oslo.

Torsdag kveld var personer tilknyttet den ene av gjengene gjester på uteserveringen på Egon-restauranten i Lørenskog da fiendene fra den rivaliserende gjengen dukket opp.

Før andre restaurantgjester rakk å gå i dekning, ble det avfyrt en rekke skudd mot restauranten. Kun tilfeldigheter gjorde at ingen uskyldige ble rammet.
– Akkurat hva som skjedde er et stort scenario å få oversikt over og derfor ønsker vi hjelp. Dersom det er noen som vet noe, så ber vi om at de tar kontakt, oppfordrer politiinspektør Harald Holmsen.
Etterforskningen pågår for fullt, og politiet oppfordrer vitner til å ringe politiet på telefon 64 84 20 00.


Politiet har pågrepet ni norsk-pakistanere som er siktet for grov bevæpning på offentlig sted, etter straffelovens paragraf 189a. I løpet av helgen blir det vurdert hvorvidt de pågrepne skal fremstilles for varetektsfengsling mandag.
Etter det VG får opplyst går konflikten mellom de involverte i torsdagens skyteoppgjør flere år tilbake i tid.


Flere av vindusrutene på uteserveringen til Egon ble truffet av skuddene.
– En mann som satt på uteserveringen var nær ved å bli truffet. Det var ikke langt unna, fortalte et vitne til VG torsdag kveld.
<p>KULEHULL: Flere av skuddene traff glasset på uteserveringen (se nede til høyre for politiets innsatsleder på bildet).</p>
KULEHULL: Flere av skuddene traff glasset på uteserveringen (se nede til høyre for politiets innsatsleder på bildet).
Foto:, Leserfoto
En rute like bak mannen ble truffet av ett av mange skuddene som ble avfyrt. Politiet ønsker ikke å opplyse hvor mange tomhylser de har funnet på åstedet.
En mann som sov på Thon Hotel Triaden og hadde vindu ut mot Egon, forteller til Romerikes Blad at det hele så veldig dramatisk ut.
– Det var akkurat som på film. Folk slengte seg ned på gulvet. Det var også barn på restauranten. Etter skytingen kom det flere biler kjørende, så de kastet seg inn i dem og kjørte, og sekunder senere var alle borte, forteller mannen.


Aker Brygge-skytingen i 2006 medførte en storoffensiv mot gjengmiljøet i Oslo for å få slutt på livsfarlige skyteoppgjør i det offentlige. De siste årene har situasjonen vært langt roligere enn på 2000-tallet. Til tross for sammenstøtet i går, mener politiet at de har kontroll på utviklingen.
– Vi har et våkent øye og er i dialog med Romerike i forbindelse med gårsdagens hendelse, opplyser Einar Aas, sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo-politiet.


Billedspesial: Gjengkrigen 1988-2012

Comments