Historien om TBM

Sommeren 2009 valgte 27 mand, som alle havde en fortid i det danske bande- og rockermiljø, at stifte Foreningen TBM (Tidligere Bandemedlemmer). En af disse personer er Michael Green, som i dag er talsmand for Foreningen TBM Scandinavia, der omhandler TBM Danmark, TBM Norge, TBM Sverige, TBM Canada og TBM USA.
Michael Green, talsmand TBM Scandinavia.
Foto: Linda Johansen.
Foreningen TBM Scandinavia blev stiftet for lidt over et år siden, og er en selvstændig forening, som fungerer som en form for styrergruppe for de forskellige andre lande TBM er repræsenteret i, og Michael Green fortæller her historien om TBM.

Begyndelsen
Vi var i sommeren i 2009 en del gammel "venner", som alle havde valgt at forlade bande- og rockermiljøet. Nogle af os havde gjort det frivilligt, og andre ufrivilligt. De var i det man kalder for BS (Bad Standing). På det tidspunkt sad flere af os i fængsel, og nogle af os talte dengang om, at opstarte Outlaws MC i Danmark, men  det blev kun ved snakken, for det var der vi fik ideen til TBM.

Da vi officielt startede TBM som forening i Januar 2010 var der mange, som i krogene snakkede om, at det var et skjul for Outlaws MC, men de blev meget klogere, for vi blev alt andet end det. Vi blev et netværk, hvor de som ikke længere ønskede at leve et liv i bande- og rockermiljøet kunne henvende sig for hjælp, og få et nyt socialt netværk.

Da vi stiftede Foreningen TBM var der ikke nogen af os, som bare havde den mindste ide om, at vi seks år senere ville være en forening bestående af mere end 1.000 medlemmer fordelt på 8 lande - Danmark, Norge, Sverige, England, Tyskland, Frankrig, Canada og USA. Hvis det dengang havde været planen, så tror jeg aldrig vi ville være startet, for den tanke ville havde været helt absurd.

Ideen med TBM var dengang, at vi bare ville lave noget, hvor gamle venner kunne samles, og hjælpe hinanden videre, men vi blev klogere!
Det første år i TBM
Det første år var hektisk i TBM. Pressen skrev meget om foreningen, for vi var de første, der havde taget skridtet til at bryde ud, og gå i mod det vi engang var en del af. Der var gang i gaderne, og bandekrigen kørte på fuld skrue. Politikerne og politiet var magtesløse. De vidste ikke deres levende råd, og vi blev hurtigt en torn i øjet på dem, og selvfølgelig også for banderne og rockerne. Der var mange, der gerne ville ud af miljøet, men systemet var ikke klar til hverken det eller dem. Det er de så stadigvæk ikke blevet i dag.
Da vi skulle vælge talsmand til TBM, var der ikke mange som rakte hånden i vejret. Faktisk pegede alle hænderne på mig, og alle sagde i kor, at det blev min post, som det så nu har været i over seks år. De var alle overbeviste om, at man nok ville blive forsøgt slået ihjel, når man stak trynen frem i pressen, og talte mindre pænt om bande- og rockermiljøet. Der sad nok helt sikkert også mange rundt omkring i bande- og rockermiljøet, som ønskede os alle derhen hvor græsset ikke gror, når jeg tonede frem i avisen eller på TV, og fortalte, at mange gerne ville ud af miljøet, fordi miljøet ikke længere var som i gamle dage, og broderskabet ikke længere eksisterede, men alt nu bare handlede om penge.


Interview med Norsk Tv-2. Indslag om det norske MC-miljø
Tv-2 Reporter, Trond Solvang og Michael Green
Venskaber
Som tiden gik tror jeg også, at miljøet på sin vis mere og mere begyndte at acceptere TBM´s tilstedeværelse. Vi var neutrale, og svinede ikke nogen bander eller rockerklubber til, for det var ikke vores formål. Vi havde kun et formål, at hjælpe dem som ønskede hjælp til at kvitte miljøet, og dem som var blevet smidt ud af miljøet, og måtte gemme sig for sine gamle "venner" og fjender fra rivaliserende grupperinger.

TBM var nærmest blevet bandernes- og rockernes Røde Kors, og sådan er det også i dag. TBM er neutrale, og søger man ind i TBM viser man også sit gamle miljø, at man ønsker at være neutral, og ikke udgør nogen trussel mod sine gamle venner eller tidligere fjender. Det er da også bedre, at søge ind i TBM fremfor, at springe over i en ny gruppering for at kunne være i fred, for det medfører mange gange alt andet end fred, fordi man tager gammelt nag med sig, som kan skabe nogle konflikter, der så kan ende op i hat og blå briller.

I dag har TBM det fint med mange bander og MC-klubber rundt om i de lande vi er repræsenteret. Mange synes måske, at det er underligt, at det er sådan, men vi synes det er vigtigt, at der vises gensidig respekt, fordi mange af de grupperinger vi har det fint med også er grupperinger, hvor tidligere medlemmer fra disse nu er i TBM.

Faktisk tror jeg det giver alle parter en form for fred i sindet, for så ved vi alle hvor vi står og er. Mange TBM-medlemmer er da glade for, at der er et fredfyldt forhold mellem deres tidligere gruppering og TBM, og det er nu engang det vigtigste for TBM, at vores medlemmer er trygge, og ikke skal gå og kigge sig over skulderen bare de skal ned og handle i Netto.


Michael Green sammen med Michael Ali, talsmand TBM Norge


TBM Scandinavia
Sidste år besluttede vi os for at stifte TBM Scandinavia, fordi vi nu også havde TBM repræsenteret i andre lande. Norge og Sverige hægtede sig på i 2011/2012, og med tiden er TBM også vokset der. I 2014 kom der interesse fra Canada og USA, og så indså vi, at vi var nød til at lave en form for styrergruppe, for vi kunne ikke åbne foreninger op i hvert land, da vi ikke mente der var nok kendskab til de pågældende landes foreningsregler. På sigt er det planen, at hvert land TBM er repræsenteret i, der skal drives som en selvstændig forening, men det bliver hverken i næste uge eller næste måned. Det bliver en fælles proces, for foreningen skal bygges op efter det samme koncept, som da vi grundlagde TBM Danmark.

TBM Scandinavia er som TBM Danmark en frivillig forening med en frivillig bestyrelse. Foreningen er momsfritaget og ikke skattepligtig, som betyder, at TBM betaler moms som alle andre, men kan som private ikke trække den fra. TBM kan derfor heller ikke sælge nogle produkter, for så bliver foreningen skattepligtig.

Derfor er donationer fra private såvel som virksomheder en meget vigtig del af foreningens drift, for der er jo udgifter, som f.eks. benzin, telefoner og rejseaktiviteter. Ville foreningen ikke modtage hjælp fra venlige sjæle, så ville TBM have endnu mere svært ved at kunne hjælpe dem, som har brug for TBM´s hjælp til en Fresh Start, for størstedelen af de personer TBM hjælper, er alle personer, som intet har at gøre godt med. Hvor de før i tiden havde masser af skillinger, dyre motorcykler og biler, der har de så i dag mistet dette, og hvordan? Det kan man så tænke lidt over, for tanker er toldfrie.


Arbejdernes Landsbank
Reg. nr. 5376 - konto nr. 0510792
Swift. ALBADKKK
Ibannr. DK7453760000510792

TBM´s medlemmer
Alle TBM´s medlemmer har krav på fuld anonymitet. Det er vigtigt både for TBM og medlemmerne, fordi mange af foreningens medlemmer står i nogle situationer, hvor det af sikkerhedsmæssige grunde er vigtigt, at de ikke kan blive fundet. Man skal huske, at de alle har levet et liv, hvor et glas varmt mælk og en godnat historie ikke just var en del af dagligdagen. I dag tæller TBM over 1.000 medlemmer, hvor der både er folk med en fortid fra Hells Angels, Bandidos, Outlaws, Rock Machine, Gremium, No Surrender, Satudarah, Devils Choice og mange andre størrer som små internationale grupperinger. Der er også tidligere militærfolk i TBM, tidligere Nynazister og Hooligans. TBM er hvad man på godt gammelt dansk kan kalde for en blandet landhandel, og det er nu herligt, at så mange forskelligheder i dag kan finde sammen i en lille forening, og få den følelse af, at vi er en stor glad familie. I TBM er der ingen som bærer nag til hinanden, for i TBM er vi alle i samme båd - båden der sejler med håbet om en Fresh Start.-Af  JH/MM, MC & Gjengkriminalitet 

Comments