TV2: Politiet frykter gjengkrig etter Lørenskog-skyting

SKUDD AVFYRT: Torsdag kveld ble flere skudd avfyrt rundt restaurant Egon ved Triaden i Lørenskog. Politiet har i helgen jobbet for å hindre en åpen gjengkrig i Oslo.
SKUDD AVFYRT: Torsdag kveld ble flere skudd avfyrt rundt restaurant Egon ved Triaden i Lørenskog. Politiet har i helgen jobbet for å hindre en åpen gjengkrig i Oslo. (Foto: )


Torsdag kveld fikk politiet melding om at flere skudd skulle ha blitt avfyrt utenfor restauranten i Lørenskog.


Vitner har fortalt til RB at det startet med et slagsmål, der stoler ble kastet rundt, før skuddene ble avfyrt. De som var til stede måtte kaste seg ned på bakken for å unngå skuddene.
– Det var akkurat som på film. Folk slang seg ned på gulvet. Det var også barn på restauranten. Etter skytingen kom det flere biler kjørende, så de kastet seg inn i dem og kjørte, og sekunder senere var alle borte, fortalte et av vitnene til Romerikes Blad.
SKUDD AVFYRT: Dagen etter skytingen var det hull i veggen ved uteserveringen ved Egon Triaden.
SKUDD AVFYRT: Dagen etter skytingen var det hull i veggen ved uteserveringen ved Egon Triaden. (Foto: )
LES OGSÅ: Daglig leder: – Veldig trist

Jakter gjerningsmann

Politiet er fortsatt på jakt etter en eller flere personer etter skyteepisoden.
Tv-kanalens kilder opplyser at det skal være personer som er tilknyttet innvandrergjengene Young Guns og Holmila-gjengen de nå tror var involvert i hendelsen.


Politiet i Oslo rangerer disse gjengene som hovedstadens største kriminelle utfordringer, og det skal i helgen ha blitt jobbet i kulissene for å forhindre en åpen gjengkrig.
Beredskapen skal også ha blitt hevet flere hakk, rapporterer TV 2.

Ni personer pågrepet
BEVIS: Politiet samlet sammen bevis fra åstedet. Videobilder fra området førte til at de ni pågrepne personene ble løslatt fra varetekt.
BEVIS: Politiet samlet sammen bevis fra åstedet. Videobilder fra området førte til at de ni pågrepne personene ble løslatt fra varetekt. (Foto: )

Totalt ble ni personer pågrepet av politiet like etter skyteepisoden. Alle skal være menn i 20-årene av norsk-pakistansk opprinnelse. Fredag ble de løslatt.
– Vi mistenker dem ikke lenger for å være gjerningspersoner. Dette på bakgrunn av vitneavhør og avhør av de pågrepne, sier politiadvokat Åse Kjustad Eriksson i Øst politidistrikt til Aftenposten.


De ni som ble løslatt ble siktet for grov, ulovlig bevæpning på offentlig sted. Siktelsene er ikke frafalt, men vilkårene for å fortsatt holde personene i varetekt er ikke lenger til stede, opplyser jourhavende jurist Andreas Christiansen i Øst politidistrikt til NTB lørdag kveld.
Grunnen til at de ni personene skal ha blitt løslatt fra politiets varetekt skal være bilder fra videoovervåkningskameraer som viser at ingen av de pågrepne skal ha skutt ved restauranten.


Comments