Dom i imamsaken

Imamen ble angrepet i et portrom ved sitt hjem 16. juni 2014 klokken 23.05. Videobilder viser en skikkelse med hvit hette som sniker seg inn bak imamen og stikker ham i sete- og bekkenregionen, i albuen og ansiktet. Skadene var livstruende.

Morgenbladet har i flere artikler (se «Den brysomme imamen» 26.6.2015 og «To menn, en imam og en snakkesalig eks» 1.9.2016) satt søkelys på angrepet og den voldelige maktkampen i moskeen, som kaller seg Norges største. Nå er en 30-åring dømt for knivstikkingen. Han er etnisk norsk ikke-muslim og har ingen tidligere tilknytning til moskeen.


En 41-årig norskpakistaner er dømt for medvirkning til angrepet. Han har ifølge retten kjørt knivstikkeren i bil, og rekognosert forut for angrepet. Retten mener han også har kjørt gjerningsmannen hjem etter angrepet. Ifølge rettens flertall var han innforstått med at gjerningsmannen skulle bruke kniv i angrepet. 41-åringen knyttes til gjengmiljøet Young guns.


Retten antar at det er ham som har gitt motivet for angrepet, men tross langvarig etterforskning er motivet aldri klarlagt.


30-åringen og 41-åringen får fire års fengsel hver, og må betale Shah en erstatning på 125000 kroner. Begge har anket. 30-åringens eks-kjæreste, som var aktoratets viktigste vitne, ble dømt til 30 dagers fengsel for å slettet bevis, i og med at hun kastet gjerningsmannens blodige sko.

Comments