Satudarah sagde farvel til dræbt og parteret rocker'bror'

Rockeren blev begravet fra Skovvejskirken i hjembyen Ballerup, hvor over 300 rockere fra ind- og udland deltog.


Klubben har rødder i Holland og er her den talmæssigt største af landets rockerklubber. Og de fleste af de udenlandske Satudarah-folk lørdag var da også fra netop Holland:
- Vi kørte fra Holland i aftes ved 22-tiden, og vi var fremme i formiddag omkring kl 8, sagde en hollænder til Ekstra Bladets reporter på stedet.
Her tog de direkte til klubhuset i Bagsværd, hvor kisten stod, og hvor der var ceremoni før selve begravelsen.


I samlet flok kørte rockerne derefter til kirken i Ballerup.


  Ved begravelsen havde Satudarah-folkene medbragt en mindetavle med portræt af den dræbte Kevin Andersen.
Foto: Jonas Olufson 
Ved begravelsen havde Satudarah-folkene medbragt en mindetavle med portræt af den dræbte Kevin Andersen. Foto: Jonas Olufson

Rockerklubben blev stiftet af figurer med baggrund i den tidligere hollandske koloni, Molukkerne, der nu er del af Indonesien. Og med sig i deres begrebsverden har Satudarah derfor også taget ritualer og traditioner, der har rødder der.  Pladsen foran Skovvejskirken var formiddagen igennem fyldt med mænd i de karakteristiske gule og sorte veste.


Efter ceremonien blev kisten båret gennem en æresport af medlemmer, med fem trommebærere foran.


Ved selve graven, hvor kisten skulle sænkes ned, samlede rockerne sig igen og udstødte højt deres fælles motto:
- Satudarah Tetap Tetap Satudarah (Satudarah for altid - for altid Satudarah, red).


En gruppe af hollændere tog samtidig opstilling uden for kirkegården, hvor de holdt vagt, mens resten af følget deltog i begravelses-ceremonien.


Det selvbestaltede vagtværn sørgede for, at alle, der deltog, blottede hovederne, fjernede kasketter og lignende, ligesom også solbriller skulle tages af i respekt for den døde.


Ud over rockerne deltog også medlemmer fra rockerklubbens sidegren kaldet Saudarah, ligesom også en større gruppe lokale Ballerup-folk var til stede ved begravelsen.


  Rustvognen med kisten blev fulgt af rockere på motorcykler.
Foto: Kenneth Meyer Rustvognen med kisten blev fulgt af rockere på motorcykler. Foto: Kenneth Meyer


Her var der både tale om folk, der havde kendt Kevin Andersen, ligesom også en række nysgerrige sjæle fra lokalområdet var mødt for at se begravelsen og dets følge an med egne øjne.
'Nu kommer det simpelthen for tæt for på', lød det fra en af de nysgerrige borgere - en kvinde med sit barn på armen.


Efter begravelsen tog rockerne tilbage til Bagsværd, hvor der lørdag aften var fest til minde for dræbte.


Det var mandag i forrige uge, at sagen om drabet kom for dagen. På en adresse i Hedeparken i Ballerup gennemførte politiet en større aktion. Samme sted formodes af politiet, at være der, hvor den 25-årige mand blev dræbt og parteret. Efterfølgende blev ligdelene fragtet væk i blå Ikea-poser og muligvis to kufferter.


kevin-andersen-satudarah EKSTRA KrimiPolitiets teori om rockerdrab: Ven med til at partere Kevin


Næste morgen blev to mænd på 33 og 21 år fremstillet i grundlovsforhør. Den 33-årige er blandt andet sigtet for drab, mens den 21-årige er sigtet for medvirken til drab.


Grundlovsforhøret blev holdt for dobbeltlukkede døre, og derfor kendes ikke eventuelle andre sigtelser, der måtte indgå i sagen.


Se også: Sag om parteret rocker: Udbrændt bil fundet


Senere samme dag fandt politiet så det parterede lig efter Kevin Andersen i en del af Vestskoven, der ligger ikke så langt fra adressen i Hedeparken.


Det foreløbige motiv til drabet vurderes at være intern uenighed omkring sorte narkopenge i et kriminelt miljø.

Comments