Gjemte to kilo kokain i taket på en bil. Risikerer ti år i fengsel

(Dagbladet:) 28. september belsagla tollvesenet to kilo kokain på Svinesund, etter at en 28 år gammel tysk statsborger prøvde å smugle det inn til Norge. Kokainen var gjemt i biltaket.


Mannen, som nå sitter i varetekt og er siktet for en alvorlig narkotikaovertredelse, forklarte til tollvesenet at han skulle besøke en venn på Hamar.


Politiet mistenker ikke at 28-åringen er en del av et narkotikanettverk. Seksjonssjef i tollvesenet, Wenche Fredriksen, mener at den siktede fungerte som kurér.
- Vi anser ham å være en kurér som frakter narkotika fra et sted til et annet, i mot at han får penger for det, sier Fredriksen

Mellomstort beslag

I en pressemelding forklarer tollvesenet at de under en tollkontroll fant et elektrosjokkvåpen i bilen, og dermed utvidet kontrollen. Da de da scannet bilen, fant de et fremmedlegme i taket, som viste seg å være en pose med to kilo av det narkotiske stoffet kokain.
- Vi opplever at når noen prøver å smugle narkotika, så gjemmer de det ganske godt. De kan gjemme det mange steder i en bil, forklarer Fredriksen.


I løpet av første halvvår i 2016 beslagla tollvesnet i Norge 15 kilo kokain. Fredriksen vil ikke beskrive beslaget som stort, men mener likevel at to kilo kokain er en betydelig mengde.
- Jeg vil si at det er et mellomstort beslag. Kokain går jo for 1000 kroner per gram på gateplan, så det er snakk om mange brukerdoser og store verdier, sier Fredriksen.

Erkjenner straffeskyld

Leder i avdelingen for organisert kriminalitet i Sarpsborg, Siw Nøkleby, forteller at den siktede vil bli sittende i varetekt fram til det blir lagt fram en tiltale, noe som kan ta flere måneder. Hun har ingen kommentar til om de får bistand fra tysk politi i denne saken, men forsikrer om at de er informert om den.
- Vi varsler alltid myndighetene i andre land når deres statsborgere utfører en kriminell handling i Norge, sier Nøkleby.


Den siktedes forsvarsadvoktat, Tor Magnus Fagermo, informer om at klienten erkjenner straffeskyld og at strafferammen er på opptil 10 år.

Comments