Kugleregn fortsætter: Alt tyder på bande-skyderi i Køge

Politiet og kriminalteknikere er stadig i gang med at undersøge spor fra gårsdagens skyderier i Store Salby tæt på Køge. Ind til videre peger efterforskningen på, at de er bande-relaterede.


Se også: Flere skud affyret - bil udbrændt


- Skuddene ligner, de vi har set i Næstved den seneste måned. Der er skudt mod et hus, hvor man åbenbart mistænker nogle med banderelationer for at bo, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi. Udover det handler politiets teori også om, personerne der bor på adressen.


Ingen hr. og fru Danmark- Grunden til, vi tager udgangspunkt i, at det er bandereletaret er, at det minder om skuddene i Næstved, og at det ikke ligefrem er Hr. og Fru. Danmark, der bor på adressen, siger Martin Bjerregaard.


Ifølge naboerne er det en mand og en gravid kvinde, der bor på adressen. De var også hjemme torsdag aften, da skuddene lød. Men ingen af dem er kommet til skade.               

- Vi skal afhøre dem, og finde ud af om de har en tilknytning til bandelivet. På den måde kan vi be- eller afkræfte vores teori, siger Martin Bjerregaard.


Naboerne er rystet
Omkring klokken 22 torsdag aften fik Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse om flere skud mod et hus i landsbyen Store Salby. Naboer havde hørt bragene og en bil køre der fra i ukendt retning.
- Jeg var ikke i tvivl om, at det var skud, jeg hørte. Vi så en bil køre væk fra stedet, men vi så ikke hvem det var, siger en af naboerne fra vejen.


Hun hørte først et skud og derefter tre til.
- Det er uhyggeligt. Vi bor jo i en lille landsby, alle kender hinanden, vi bor med vores børn, hunde og venner - så det er rigtig ubehageligt, siger hun.


Tidligere har flere af naboerne hørt og oplevet lidt uro omkring det samme hus.
- Vi taler jo sammen os naboer, og vi er flere der har hørt lidt råben og lidt postyr hos familien , siger hun.


Kugleregn over Sjælland 
Politiet har oplyst om flere skud, der både har ramt et vindue og selve huset.
- I dag vender vores kriminalteknikere tilbage, så de kan undersøge sporene i dagslys, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.


Skuddene i Køge kommer som et led i en lang række andre skudepisoder på Sjælland, der har fundet sted i Oktober måned.


Specielt Næstved har været ramt, hvor politiet fra start af har kaldt det banderelateret. Ifølge dem er skyderierne i Næstved et resultat af en konflikt mellem Rockergrupperne Bandidos og Satudarah.

Comments