Ny rockergruppering bekræfter etablering i Danmark

De er kun lige fløjet fra reden, og tryksværten på deres rygmærker stadig så våd, at de endnu ikke har noget klubhus.


Men faktum er dog, at rockergruppen The Mongols gennem længere tid har markeret sig på hel anden og dyster måde i Danmark: Ved på forskellig vis efter sigende, at have tilknytning til en række af de skudepisoder, der den seneste tid har fundet sted.


Klubhus undervejsDet bekræfter ikke kun en aktindsigt, som Krimicentralen har fået, og som afslører baggrunden for den aktuelle visitationszone i Københavns Vestegns Politi. Nu oplyser gruppen også selv, at medlemmerne af deres danske afdeling i den forgangne weekend officielt er blevet optaget.
- Vi lever efter Mongols regler. De er meget stramme og man skal rette sig efter dem, for at være med. Vi er ved at etablere et klubhus, men jeg kan ikke afsløre hvor eller hvornår, oplyser et ledende medlem fra Mongols MC Denmark i dag via telefon til Krimicentralen.


Kårings-fest i TysklandI weekenden var en mindre gruppe tilhængere samlet i Tyskland, hvorfra Krimicentralen har fået kendskab til flere billeder af deltagerne.
- Vi holdt en fest. Vi blev officielt Mongolsmedlemmer, og vi fik vores rygmærker. Nu er vi i Tyskland, Schweiz og Danmark. Samtidig har vi renset ud i andre lande og revet deres rygmærker af. De er nu i Bad Standing, lyder det fra Mongols-medlemmet.


Afviser skud-forbindelseHan bekræfter desuden, at gruppen har været i Danmark de sidste tre måneder - men først nu har fået etableret en række officielle medlemmer.


Overfor Krimicentralen afviser han, at rockerklubben har direkte relation til den seneste tids skudepisoder.
- Det har ikke noget med os at gøre. Dem der var involveret, var en bror til et Mongol-medlem, lyder forklaringen.


Mongols årsag til visitationszone

Det var blandt andet med baggrund i to skudepisoder, at Københavns Vestegns Politi 6. oktober fik oprettet visitationszone. Baggrunden er, fremgår det af beslutningsgrundlaget som Krimicentralen har fået aktindsigt i, netop at Mongols menes at have relation til de to episoder: En i Ishøj og en i Hvidovre - begge begået 6. oktober.


Her blev et bandemedlem kort før midnat skudt på en p-plads bag Hvidovre Kommune. 'Bandemedlemmet, der har mulig relation til Mongols, blev skudt i benet', fremgår det af dokumentet.
Straks efter midnat blev der så skudt ud for Ågården i Ishøj, hvor en bil blev ramt af flere skud. 'Køretøjet tilhører et bandemedlem med relationer til Mongols, står der i baggrunden for visitationszonen, der gælder indtil 6. november.
- Det er korrekt, at det er baggrunden. Men det er heller ingen hemmelighed, at vi har mange skyderier i Vestegnens Politi. Men vi ved også, at grupperne bliver oprettet og opløst, så det er meget uigennemskueligt, hvad der sker og hvem, der er en del af de forskellige grupper, oplyser politiinspektør Svend Foldager.


Han ønsker dog ikke at forholde sig konkret til Mongols og baggrunden af den aktuelle visitationszone med henvisning til den igangværende efterforskning.


Relation til skudepisode i NordvestOgså hos Københavns Politi er man bekendt med, at den nye rockergruppering rører på sig.
- Vi hører om dem og har hørt rygter om, at de er kommet til København. Men det er ikke noget, som vi har hverken dokumenteret eller registreret, lyder det fra vicepolitikommissær Torben Svarrer til Krimicentralen.


Ifølge vores kilder skulle Mongols dog have været involveret i nogle af de skudepisoder, som har fundet sted i København den seneste tid?
- Vi har hørt, at offeret fra skudepisoden den 1. oktober på Magistervej i Nordvest angiveligt skulle bekende sig til Mongols. Vi hører også andre, der bekender sig til gruppen, men vi har som sagt ikke konkrete informationer om, at de har slået sig ned i København.

Comments