Tidligere Young Guns-medlem frikjent for drapsforsøk

(Dagbladet): Natt til søndag 10. mai i fjor brøt det ut masseslagsmål og løsnet skudd på baren Da Vinci i restauranthuset Mona Lisa i Øvre Slottsgate i Oslo.


Fire menn i 30-åra, som alle var kjente gjengkriminelle, ble siktet etter skuddløsningen. I slagsmålet ble tre personer skadd, to av dem hadde knivskader. To ble siktet for kroppsskade, den tredje for politivold.


En 32 år gammel mann, som tidligere var medlem av Young Guns, avfyrte så to skudd inne i lokalet. Han ble tiltalt for drapsforsøk, ettersom påtalemyndigheten mente han siktet på en annen personen som er tilknyttet gjengmiljøet i Oslo. I dag ble 32-åringen frikjent i Oslo tingrett.


Ifølge retten var han i en slik sinnstilstand da han begikk gjerningen, at han måtte frifinnes.
Retten la vekt på slagsmålet som oppsto i forkant, hvor kameraten til 32-åringen, også et gjengmedlem, hadde blitt utsatt for grov vold.
- Tiltalte oppfattet situasjonen som at han og kameraten var i livsfare da han avfyrte skuddene, uttalte dommeren, som sa at retten har lagt vekt på at tiltalte var sint, hadde panikk og at situasjonen på utestedet var kaotisk.
- Tiltalte sin beslutning om å skyte, var foranlediget av sinnstilstanden han var i på grunn av angrepet han og kameraten var utsatt for, uttalte dommeren.

Comments