Ble truet til å stjele varer for 200.000 kroner fra arbeidsgiveren

Det kommer fram i en tiltale fra Øvre Romerike tingrett.
Allerede i 2012 skal mannen ha truet de to som er fornærmede i saken til å betale ham 10.000 kroner etter en påstått narkotikagjeld, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad (bak betalingsmur), som først omtalte saken.

Året etter ble én av de fornærmede igjen kontaktet og tiltalte fortalt at han hadde opparbeidet seg en stor narkotikagjeld som han trengte hjelp til å bli kvitt.
Blant annet fortalte tiltalte at han hadde den kriminelle gjengen «Young Guns» fra Oslo etter seg, og hvis noe skulle skje med ham, kom de til å gå etter den fornærmede etter det.

Truet til seg varer

Ifølge tiltalen turte ikke den fornærmede å gjøre noe annet enn å lystre. Det førte til at han på grunn av frykt for hva som ville skje, stjal varer for 211.000 kroner fra en elektronikkbutikk der han arbeidet.
I tillegg overførte fornærmede 26.400 kroner fra butikkens refusjonskonto.

Forsøkte å true til seg penger

Mannen er også tiltalt for å ha forsøkt å true til seg penger av en tredje fornærmede.
Da sendte han en tekstmelding der han fortalte at fornærmede kom til å «angre» på det som vil skje. «Noen plukker de opp», skrev han videre. Den fornærmede nektet å overføre penger og tok kontakt med politiet.

Han skal også ha truet en fjerde person til å kjøre han til forskjellige steder på Øvre Romerike, ved å uttale at han skulle «skulle bruke vold hvis du ikke gjør som jeg sier».
Under kjøreturen hadde han med seg et balltre og et elektrosjokkvåpen.
Den fornærmede sjåføren anmeldte forholdet til politiet, men da truet tiltalte med å knekke nakken hans, om ikke anmeldelsen ble trukket.

En rekke forhold

Mannen i 20-årene er også tiltalt for å ha oppbevart og brukt narkotika i tillegg til å være i besittelse av en kniv og støtpistol/elpistol på offentlig sted.
I tiltalen er det påstått inndragning av våpnene og krav om erstatning på til sammen 260.000 kroner til to av de fornærmede.

Comments