Kyprossaken er henlagt

Den såkalte Kyprossaken, hvor en mann fra Sarpsborg, en fra Fredrikstad og den kjente torpedoen Espen Lee var siktet for å ha planlagt bortføring av et barn på Kypro, er henlangt.


Mannen fra Sarpsborg ble pågrepet sammen med en 40 år gammel Fredrikstad-mann med tilknytning til MC-klubben Outlaws og den kjente eks-torpedoen Espen Lee da de var på vei inn fra den tyrkiske delen til den greskkontrollerte delen av ferieøya i Middelhavet i februar. Det skrev SA da.

Politiadvokat Bjørn R Tune opplyser til SA torsdag kveld at saken har blitt henlagt av statsadvokaten etter bevisets stilling. Han opplyser videre at forsvarerene til de tre siktede har blitt orientert om avgjørelsen tidligere i dag.

De tre ble deportert fra Kypros, elleve dager etter at de ble pågrepet, mistenkt for å ha planlagt å hente den tre år gamle dattera til en norsk forretningsmann tilbake til Norge. Umiddelbart senere ble de fire siktet i Norge for frihetsberøvelse og omsorgsunndragelse.

- Skulle hente bil

Espen Lees forsvarer John Christian Elden sier det var belastende for Lee å bli pågrepet på Kypros. Lee hevdet at han var på Kypros for å hente en bil til Norge.
– Men det var underligere for ham å oppleve at politiet i Østfold valgte å følge opp med en norsk straffesak. Det var på høy tid at denne nå ble henlagt. Man kan ikke sikte en mann bare fordi han heter Espen Lee, fastslår Elden.

(©NTB)

Comments