Motivet må fram av hensyn til Semou

HA har skrevet artikkel etter artikkel om det brutale overfallet på HamKams Franck Semou 30. september. Det er godt kjent at to danske menn, en av dem et Hells Angels-medlem, er varetektsfengslet og begjært utlevert til Norge.

Semou fikk slått hull i kraniet i bakhodet med en hammer. En handling så voldelig at dødelig utgang alltid vil være en mulig utgang. Frank Semou hadde flaks.

MEN HVORFOR?

Det er, imidlertid, et spørsmål politiet ikke har kunnet svare på. Det er mange, for så vidt, men det er særlig ett. Det alle lurer på. Hvorfor? Hvorfor i alle dager ble Franck Semou, fotballspiller på et ikke voldsomt høyt profilert norsk fotballag, slått ned så brutalt? På åpen gate i Hamar.

FORMODNINGEN MOT SEG

Det som er helt sikkert, er at det har formodningen mot seg at et dansk Hells Angels-medlem som tidligere er dømt for drapsforsøk og en kompanjong av ham reiser til Hamar for å slå ned et helt tilfeldig offer.


Nå vet vi ikke om det er de to som gjorde det, heller, men politiet mener i alle fall det.
Så da står vi der. Med et offer og to fengslede menn som er siktet for handlingen.

PROBLEMET

Problemet nå ligger i at Franck Semou også må finne seg i å leve med at folk lurer på hva galt han har gjort som får en hardhaus fra Danmark til å komme til Hamar og slå hull i hodet hans med en hammer.


Og det er litt av sakens problem, der den står nå. Franck Semou får selv et mistankens lys kastet over seg, uten at vi vet om det er noe grunnlag for det. Og selv om handlingen var målrettet, tok de riktig mann? Er de helt sikre på at de tok rett mann? Kan politiet være sikre på det?


Politiet avhørte Franck Semou i København dagen etter pågripelsen av de to. De vil ikke svare på hva han forklarte i det avhøret.

STATUS: FORNÆRMET

Vi som følger saken fra utsiden må bare forholde oss til at Franck Semou som alle andre voldsofre har status som fornærmet, slik det heter i rettspleien. Han er offeret.


Men hans rolle som offer tynges utvilsomt av at han tilsynelatende skal ha blitt offer for tungt organiserte kriminelle. Det går det ikke an å snakke seg rundt.


Og igjen og igjen dukker spørsmålet opp. Hvorfor i alle dager? Hva galt har den mannen gjort? Om noe i det hele tatt? For Semou, som HA ikke har fått snakket med etter pågripelsen av de to, må det være en ekstra belastning ut over hull i bakhodet at offentligheten lurer på hvordan han har greid å havne i slike problemer.


Problemet er bare at det vet vi faktisk ikke om han har. Vi vet ikke med sikkerhet om de tok rett mann. Det kan hende politiet vet mer om det. Men de vil ikke si det.

AVVEININGEN

Politiets avveining er her som i alle andre saker; hva skal vi si? Hva kan vi si for å ikke ødelegge for vår egen etterforsking?


Og jeg legger til for egen regning; hva vet de egentlig? Om motivet. Semou-saken ruller hos politiet, og gjennombruddet som kom var viktig. Politimetodene er brukt, politi har samarbeidet over landegrenser og politiet mener de har tatt de riktige «gutta».


Det endrer imidlertid ikke på det faktum at vi alle går rundt her og lurer på hvorfor dette skjedde. Hvilken vrede har Semou påkalt seg? Om noen?


Det spørsmålet mener jeg at bør besvares så fort det kan. Ikke minst av hensyn til han som ble slått ned. Og av hensyn til den allmenne tryggheten i Hamar.
Det er viktig å få vite hvorfor. Men jeg er ikke overbevist på at politiet er helt sikre på det heller.







































































































































































Comments