Polis vådasköts – nu döms Bandidosmedlem

I samband med en polisinsats vid Bandidos lokaler blev en polis vådaskjuten i handen. I efterhand visade det sig att revolvern tillhörde en tidigare högt uppsatt Bandidosledare. Nu döms han till ett års fängelse.

Det var i slutet av oktober som den tidigare Bandidosledaren stoppades av polisen utanför MC-klubbens lokal i Halmstad. Detta i samband med att han skulle lämna platsen i en lånad bil. Något som GP skrivit om tidigare.

LÄS MER: Massivt polispådrag utanför Bandidos lokaler

I samband med insatsen blev en polis skadad.
– I fordonet hittades ett skarpladdat vapen och den polis som utförde husrannsakan i bilen vådasköts i handen. Han togs till sjukhus där han opererats, sade Peter Adlersson, polisens presstalesman i Region Väst då till GP.

LÄS MER: Polis skottskadad i insats mot Bandidos.

Mannen erkänner

Det framkom i efterhand att pistolen tillhörde en tidigare ledare i Bandidos övre hierarki, enligt Hallandsposten. Något som mannen medgav.
– Han erkänner de faktiska omständigheterna, säger advokaten Stellan Elmgren, till tidningen.

Var här på affärsresa

Mannen har varit verksam i Sverige under många år, men är sedan några år tillbaka skriven i ett annat EU-land. Han uppger i förhör med polisen att han var i Sverige på affärsresa, men att han behövde vapnet som skydd på grund av allvarliga hot.
– Han vill att rätten ska ta hänsyn till det, sa Stellan Elmgren till Kvällsposten.
Men åklagaren ansåg inte att omständigheterna som kom fram i rätten var tillräckliga för att mannen ska kunna åberopa sådan nöd som krävs för att undvika att straffas, enligt Hallandsposten.
– Den sortens nöd handlar om mer akuta situationer. Han skulle ha kunnat gå till polisen i stället. Nu åkte han omkring med passagerare och hade vapnet i bilen, konstaterar Klas Lundgren för tidningen.

Döms till fängelse

I dag dömdes mannen till ett års fängelse för grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott.

Comments