Politiet sender vred besked til pistolmænd

Normalt holder politiet sig i forholdsvist neutralt leje, når de udtaler sig officielt i forbindelse med verserende sager, men i forbindelse med skyderiet tirsdag aften i Magasin på Lyngby Hovedgade tirsdag aften, tager Nordsjællands Politi bladet fra munden:
'Vi kan simpelthen ikke i vores vildeste fantasier forestille os nogen miljøer, hvor det afføder respekt at ramme uskyldige mennesker med skud ved en fejl. Ingen! Det er himmelråbende tåbeligt, og der er nogle personer derude, der meget hurtigt skal til at indse, at deres handlinger ikke kun har konsekvenser for dem selv og deres eget miljø, men at det også påvirker os andre i samfundet i enorm negativ grad.'


Sådan skriver omtalte politi i en statusopdatering på facebook.
'Skuddene var formentlig tiltænkt en 22-årig mand fra rocker/bande-miljøet, men sådan en tirsdag aften på Lyngby Hovedgade befinder der sig også mange andre mennesker.'


'Iblandt menneskemængden var en kvinde, som ikke havde noget som helst med hverken gerningsmanden eller den 22-årige at gøre, men som blot var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Således blev hun ligesom den 22-årige ramt af et skud, inden gerningsmanden stak af', lyder det endvidere i statusopdateringen.
Det fortælles også, at politiet 'arbejder stenhårdt' på at finde gerningsmanden.
Det var tirsdag aften omkring kl. 19 at en eller flere pistolbevæbnede figurer troppede op ved en Sticks 'n Sushi, der ligger i varehuset.

Her blev de omtalte to personer ramt, og Ekstra Bladet har beskrevet, hvordan den sagesløse, 30-årige kvinde gik med en fire-årig pige ved hånden, da hun blev det tilfældige offer for de vilde skud affyret blandt de mange handlende.


Se også: Kvinde skudt ned for øjnene af lille pige


Den 22-årige mand var i selskab med to andre unge mænd, da han blev ramt. Og det var i følge politiets opfattelse dem, som pistolmanden ville have ram på.
- Vi kan slå fast, at der er affyret seks skud. Blandt andet et i tagudhænget og våbnet var en ni-millimeter pistol. Samme aften fandt vi et våben i en busk tæt på gerningsstedet. Her er der tale om en ni-millimeter pistol, men vi ved endnu ikke, om det er gerningsvåbnet, siger Henrik Gunst, efterforskningsleder, Nordsjællands Politi.


Han fortæller, at politiet i forbindelse med sagen også undersøger tre biler, der samme nat er fundet udbrændt på den Københavnske Vestegn.
- Samtidig er vi ved også at gennemse video-overvågning, siger Henrik Gunst.


Foreløbigt har politiet heller ikke klarlagt, hvordan gerningsmanden er kommet fra stedet.
Kilder med indsigt i miljøet vurderer, at episoden eventuelt hænger sammen med den konflikt, der er kørt henover efteråret, og som allerede har kostet en - måske to - personer livet. Der til kommer yderligere et antal skudkvæstede.


Dels 21-årige Daniel Kristensen, der blev fatalt kvæstet af skud affyret i en kiosk i Emdrup om eftermiddagen 2. oktober. Den unge mand døde nogle dage senere på hospitalet. Han var ikke kendt som bandemedlem, men havde fået nye bekendtskaber, der af gamle venner blev betegnet som 'skidt selskab' .


Godt en uge senere blev 30-årige Khaled More Razzaq dræbt af skud, der faldt ved 22.30-tiden fredag 7. oktober på Hans Knudsens Plads på Østerbro. Ved episoden blev i alt fire personer ramt, og den 30-årige døde kort efter af sine kvæstelser.


Det er endnu ikke fuldt klarlagt, om den episode også skal knyttes til den omtalte konflikt, eller om skudepisoden skal ses i lyset af andre konfliktbilleder.


Se også: 49-årig var tilfældigt offer for skyderi


Ved episoden i kiosken i Emdrup 2. oktober blev også en 49-årig mand ramt. Også han var en tilfældig borger, der blev kvæstet af skud.


Politiet hører gerne fra vidner eller andre, der måtte kende til sagen. De kan kontaktes på telefon 114.





Comments