Stor politiaksjon i Lofoten: 22 pågrepet

22 personer ble pågrepet og flere kilo med narkotika ble beslaglagt da politiet på Vestvågøy gjennomførte en aksjon med hjelp fra politiet i Oslo.


Lofotposten fikk flere tips om at det i helgen hadde vært en stor politiaksjon i Vestvågøy.


Bistand fra Oslo

Det bekrefter lensmann Asbjørn Sjølie ved Vest-Lofoten lensmannskontor.
–Fredag igangsatte vi en godt planlagt aksjon mot rusmiljøene i Vestvågøy. Vi hadde bistand av tjenestemenn som tilhører seksjon for organisert kriminalitet, spesielle operasjoner, ved Oslo politidistrikt. Vi hadde også bistand av flere narkohunder, sier Sjølie.

Flere kilo narko

Under aksjonen ble det beslaglagt store mengder narkotika.
–Totalt dreier det seg om flere kilo med narkotika fordelt på amfetamin, hasj, marihuana og piller. Alt er nå sendt til analyse, sier lensmannen.

Tilflyttere

To personer ansees for å stå bak distribusjonen.
–De to ble framstilt for varetektsfengsling i Salten tingrett. De er siktet for oppbevaring og omsetning av narkotika og dette regnes som en grov narkotikaforbrytelse. En ble fengslet i fire uker, mens den andre fikk en uke i varetekt, forteller Sjølie.
- Ingen av de to er fra Lofoten, men har bodd her en stund. Vi tror de bosatte seg i Vestvågøy for å distribuere narkotika. De har heller ikke vært i lovlig arbeid den tiden de har oppholdt seg på Vestvågøy, fortsetter Sjølie.

Familiefolk pågrepet

Han er klar på at dette var en viktig aksjon for politiet.
–I tillegg til å sette et omsetningsledd ut av drift er det viktig for politiet å få stoppet narkomiljø før de får etablert seg. Gjennom slike aksjoner får vi også bedre kunnskap om de ulike miljøene og har da større mulighet for å få stoppet etableringen av nye miljø, slår han fast.
Det er på ingen måte dagligdags at det blir gjort så store beslag, ikke bare i Lofoten, men på nasjonalt plan

Comments