Tre svenske domstoler har talt: det danske Hells Angels-medlemmet som er siktet for Semou-overfallet kommer til Hamar for å framstilles for varetekt.


Mannen i 40-årene har nå gått gjennom hele det svenske rettssystemet og tatt nederlag etter nederlag i sin kamp mot utleveringsbegjæringen fra politiet i Hamar.

Les også: To menn pågrepet for angrepet på Semou

 Tirsdag morgen fikk HA tilgang på den siste kjennelsen i saken.
Högsta domstolen, Sveriges Høyesterett, avgjorde mandag ettermiddag at den ikke vil overprøve beslutningen fra Hovrätten över Skåne og Blekinge.

Les kommentar: Motivet må fram av hensyn til Semou

 Sistnevnte domstol kom 16. november fram til at dansken kan utleveres til Norge og framstilles for varetektsfengsling i Hamar.

 

ARGUMENTERTE MED FAMILIE

I rettsdokumentene går det fram at Hells Angels-medlemmet, som tidligere er dømt til en lengre fengselsstraff for drapsforsøk i Danmark, har argumentert med hensyn til sin egen familie i kampen mot å bli utlevert.
«Det är inte förenligt med hans familieliv att överlëmnas til Norge. Det är ett sådant intrång och men i hans och hans barns liv att det inte är proportionerligt att överlämna honom til Norge» heter det i en uttalelse fra hans svenske advokat Christine Koch i rettsdokumentene.
Tre svenske domstoler har altså valgt å ikke lytte på dette argumentet.

 

NORGE OM KORT TID

Politiet i Hamar ønsker av sikkerhetsmessige årsaker at det ikke blir kjent nøyaktig når det danske Hells Angels-medlemmet transporteres til Norge.
Men etter det HA er kjent med, er det nå snakk om kun kort tid før mannen er på tur til Hamar.

 

VENTER PÅ DEN ANDRE

Den andre pågrepne i saken, en dansk mann i 20-årene, sitter i varetekt i København.
Også han har gått gjennom hele rettssystemet i kamp mot å bli utlevert.
Ifølge politiadvokat Magnus Schartum Hansen i Innlandet politidistrikt er en avgjørelse også for denne mannen like rundt hjørnet.
Etter det HA forstår, får de to som er siktet i Semou-saken oppnevnt norske advokater når de er på plass i Norge.

Comments