Vokseværk i Satudarah: Så brutale er de




- Af Sune Fischer, Ekstra Bladet



Parteret lig, skyderier og narkohandel.
I november er det tre år siden, at den hollandske rockerklub, Satudarah, fik deres første danske afdeling, og klubben har siden gang på gang trukket overskrifter.


Senest i weekenden. Her blev en  Satudarah-rocker og dennes bror blev stukket med kniv i København, og efterfølgende blev der affyret skud på Laurentsvej i Bagsværd, hvor det ene klubhus ligger.


Den ubetinget mest bestialske sag, hvor klubben har været involveret, er drabet på det 25-årige medlem Kevin Andersen. Han blev i august måned dræbt og parteret i en lejlighed i Ballerup, formentlig som følge af økonomisk uenighed i forbindelse med narko-kriminaliet.


Tidligere på sommeren har figurer med tilknytning til Satudarah og sidegrensklubben Saudarah også været rodet ind i en konflikt i Farum, der både inkluderede skyderi og overfald. Dertil kommer skyderier og bandekonflikt i Næstved i sensommeren og efteråret.
- Lige siden, de åbnede, har vi i politiet kunnet mærke, at de har haft et behov for at manifestere sig som magtfaktor i miljøet, siger Michael Kjeldgaard, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC).


Han beskriver, hvordan det er kommet til udtryk i form af flere konflikter med skyderier og drabsforsøg:
- Senest i Næstved, hvor der et klart udtryk af deres deltagelse i konflikten der, siger Kjeldgaard.


Forsøger at brede sigHan beskriver, hvordan klubmedlemmer desuden har gjort sig i ’klassiske’ dyder indenfor organiseret kriminalitet i form af narko og hash - og i den forbindelse også er sat i forbindelse med grov vold, intimidering, afpresning og den slags.
- Det er vores klare vurdering, at de har en ekspansionsstrategi, hvor de ønsker at brede sig til andre dele af landet, siger Kjeldgaard.
- Overordnet set spiller medlemmer af klubben en væsentlig rolle i det kriminelle miljø i og med, at de hele tiden afsøger markedet og sonderer terrænet, tilføjer Kjeldgaard.


Ekstra Bladet er bekendt med, at klubben har enkelte medlemmer forskellige steder i Jylland og på sigt eventuelt vil forsøge at åbne afdelinger der.


Læs mere her: http://ekstrabladet.dk/ekstra/ekstra-krimi/voksevaerk-i-satudarah-saa-brutale-er-de/6412795


Comments