Bandemedlem anholdt for skud mod fængselsbetjent

Politiet har fået et gennembrud i skyderiet fra Nyborg Fængsel i juli, hvor en fængselsbetjent blev skudt i benene, da han mødte på arbejde sent om aftenen.


Fyns politi anholdt i dag klokken 13.03 en 20-årig mand fra bandemiljøet, der i morgen vil blive krævet varetægtsfængslet. Anholdelsen er sket efter længere tids efterforskning, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns politi.


Se også: Efter skud mod fængselsbetjent: Ingen våben i udbrændt flugtbil


-Vi har arbejdet målrettet mod at få løst denne sag, og i dag kunne vi så skride til anholdelse. Jeg vil ikke udelukke, at vi i den nærmeste fremtid kommer til at foretage yderligere anholdelser i sagen. Mere kan jeg ikke sige lige nu, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen.
Der var formentlig i alt fire gerningsmænd til attentatet.


Se også: Trusler og vold i fængslerne: Smed urin i hovedet på fængselsbetjente

Skyderiet, som skete den 12. juli klokken 22.46, lignede en ren afstraffelsesaktion, fordi hvis gerningsmændene havde ønsket at dræbe fængselsbetjenten, kunne de uden videre have skudt ham i hovedet eller brystet i stedet for.


Fængselsbetjenten forklarede, at han kom kørende til Nyborg Fængsel cirka klokken 22.45, hvor han skulle møde på arbejde klokken 23.


Han blev antastet af to hætteklædte mænd, der beordrede ham ned at ligge, hvorefter den ene skød ham to gange i benene.


Fængselsbetjenten blev ramt af to skud i begge ben. Det ene skud gik tværs gennem læggen på det ene ben og satte sig fast i læggen på det andet ben, mens det andet skud ramte ham i lårmusklen.
De to attentatmænd sprang ind i bilen, hvor to andre gerningsmænd ventede.


Den sorte Opel Astra sedan med nummeret ZJ 55 476 var stjålet på Trævænget i Vissensbjerg mellem den 11. og 12. juli, og bilen blev fundet i brand kl. 2254 på Hjulbyvej ved Hjulby Mose syd for den fynske motorvej.


Efter attentatet var Fængselsforbundet overbevist om, at det var banden LTF, Loyal To Familia, eller Black Army fra Odense, der stod bag skyderiet mod fængselsbetjenten.


LTF er utilfredse med, at bandens medlemmer sidder fængslet under strikse forhold, mener Fængselsforbundet.


Inden skyderiet mod fængselsbetjenten havde der været to grove overfald på fængselsbetjente i København, der af politiet betragtes som drabsforsøg.


Et 23-årigt medlem af banden LTF, Loyal To Familia, er sigtet for drabsforsøg på en fængselsbetjent fra Vestre Fængsel, der blev overfaldet med slagvåben og knivstik, da han cyklede hjem fra arbejde den 18. juni 2015. Han blev overfaldet af formentlig tre gerningsmænd.


Den 18. marts i år cirka klokken 19.10 blev en københavnsk fængselsbetjent overfaldet i Rantzausgade på Nørrebro i København, da han havde fri. To gerningsmænd passede ham op nær bopælen og spurgte, om han var fængselsbetjent.


Så blev han overfaldet med 10-12 knivstik i brystet og maven. Men en tyk jakke og hans afværgen gjorde, at kun tre-fire stik gik ind i huden.

Comments