Betjent ramt af skud: Nu er han død

Den 43-årige hundefører, som tirsdag blev ramt af skud foran politigården i Albertslund, er i dag død.
Det bekræfter chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard til Ekstra Bladet.
- Betjenten døde klokken 14.18. Det er selvfølgelig en meget trist dag for Vestegnens politi og dansk politi. Vi sørger alle over det og sender vores varme tanker til politimandens familie, siger han.
Politiet bekræfter yderligere dødsfaldet på Twitter og i en pressemeddelelse.


Se også: Hjerter til skud-såret betjent


'Tirsdag formiddag var vurderingen, at han var udenfor livsfare, men i løbet af eftermiddagen tilstødte der desværre komplikationer. Det gjorde, at Københavns Vestegns Politi tirsdag aften, efter aftale med de pårørende, meldte ud, at politimandens tilstand var forværret. Politimanden afgik ved døden i dag onsdag på Rigshospitalet, med sine pårørende omkring sig,' lyder det i pressemeddelelsen.

q.jpg EKSTRA KrimiSe billederne: Her er den 26-årige anholdte


Politikredsens politidirektør har også kommenteret den 43-årige kollegas dødsfald. 
- Det er med den største sorg at jeg må meddele dette. Mine tanker går til de pårørende og politimandens mange kollegaer, som det sidste døgn har udvist stor professionalisme i denne svære og mørke stund. Ære være vores kollegas minde, udtaler politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi.


En 26-årig etnisk dansk mand blev i formiddag varetægtsfængslet på en begrundet mistanke om, at det var ham som med en pistol fra en lokal skytteklub, han var medlem af, mødte op ved Vestegnens Politi og affyrede skud mod hundeførerens hoved.


Skudepisoden fandt sted tirsdag morgen omkring klokken 08.15. og allerede kort før klokken 09 havde politiet fanget den 26-årige mistænkte.


Kolleger over hele landet har siden skudepisoden tilkendegivet deres dybeste medfølelse for den 43-årige og hans familie. Flere har skrevet om ham på deres profiler op sociale netværk.
Også danskere, som ikke kender betjenten personligt har på sociale medier taget del i sympatien for betjenten og hans familie og skriver på de opslag, som medierne tidligere har lagt ud med artikler om politimandens situation.


Under grundlovsforhøret mod den 26-årige mistænkte mand kom det frem, at han tilsyneladende nærer et indædt had til systemet, herunder særligt politiet.
- Han har en mørk side og har tidligere fortalt, at han ville skyde nogen og så dræbe sig selv, har den 26-åriges far blandt andet fortalt politiet.

Comments