Efter granatangreb: Sådan rykker Black Army frem

Håndgranat-angrebet tirsdag aften på et klubhus i Herning for banden Black Army fremkalder stærke politiske reaktioner.


Den jyske bys borgmester Lars Krarup (V) vil have huset lukket øjeblikkeligt, og bandemedlemmerne smidt ud af byen.


Senere på eftermiddagen skred politiet til handling og afspærrede den granatramte bygning.
Den berygtede bande har sine rødder i Odense og har flere gange tidligere skabt store overskrifter.
Blandt andet i juni, hvor Black Army-medlemmet Muhammed Sendi blev dræbt med knivstik i Vejle.


Hans formodede morder, 26-årige Ami Qatra, er efterlyst over hele verden af Interpol, men er stadig på fri fod.


Efter drabet fortalte kilder med indsigt i miljøet til Ekstra Bladet, at den 31-årige Mohammed Sendi var en af Odense-bandens black Army's helt centrale skikkelser.


Dolket ihjel på åben gade


Mohammed Sendi var medlem af bandegrupperingen af Black Army og tæt ven med den berygtede Daabas-familie, som huserer i Vollsmose. Familiemedlemmerne står blandt andet i spidsen for Black Army og grupperingen United Tribunes.


Han tog 1. juni til Vejle for at mødes med ham, der senere skulle blive hans drabsmand. Politiet mener, der er tale om den 26-årige afghaner Amin Qatra, og de to skulle angiveligt mødes for at drøfte den 26-åriges narkogæld til den 31-årige.


Drabet skete ud for butikken 'Green City Head Shop', der ligger på Vestergade i hjertet af Vejle. Og et vidne, der overværede drabet, har til Ekstra Bladet fortalt, at to grupper af mænd var i klammeri, da Mohammed Sendi trak sig ud af flokken, mens han holdt sig til halsen.


Han faldt omkuld, men kom på benene igen, inden han efter 50-75 meter væltede igen og blev liggende.


Amin Qatra er som sunket i jorden og af politiet efterlyst internationalt.
Udover sin tilknytning til Black Army, har Mohammed Sendi også flere domme på CV'et.
I juni 2012 blev han idømt et år og syv måneders fængsel for grov vold mod en yngre mand i Odense sammen med to brødre samt en tredje kammerat.


To år forinden, i december 2010, blev han idømt et års fængsel for grov vold, efter han sammen med en anden kørte tre unge mænd ned foran arresten i Odense.

Daabas-klanenSelv om, at den dræbte Sendi ikke var del af den berygtede Daabas-klan, så befinder Black Army sig i den uhellige snitflade mellem netop familieklan og gadebande.


Kilderne fortalte, hvordan medlemmer af Daabas-klanen stod bag oprettelsen af banden. Og samtidig fortalte kilderne, hvordan andre centrale figurer i miljøet omkring banden har giftet sig ind i Daabas-klanen - det gælder blandt andet Hajsam 'Fladskærm' Polat, der på Facebook angiver at være gift med et kvindeligt medlem af Daabas-familien.


Også den nu udviste hashgangster, Mahmoud 'Fez Fez' Khalil Salem, er gift ind i Daabas-klanen.
Det vurderes, at det er tæt sluttet kreds centreret omkring kriminelle Daabas-klan medlemmer, der udstikker kursen for bandens gøren og laden.


Jonglerer med to banderTidligere i år viste et andet Daabas-klan medlem - Houssam Daabas - et andet rygmærke frem. Han var såmænd blevet præsident for banden United Tribuns - og dermed fik de kriminelle klanmedlemmer pludseligt to bandeinstrumenter at dirigere rundt med.


Til dagligt ses bandefolk med begge rygmærker i tæt fællesskab, og vurderingen lyder, at der vitterligt ikke er tale om to bander, men om en fælles gruppering.


Bandemedlemmer - inklusiv familiemedlemmer fra Daabas-klanen - er dømt for en lang række kriminelle forhold. Vold, grov vold, drabsforsøg, sexkrænkelser og lignende. Og mindst en bandefigur har lværet i Syrien for at kæmpe.


Kilder med indsigt i miljøet vurderede, at kriminelle bandemedlemmer forsøger at sætte sig de kriminelle markeder på Fyn og i det sydlige Jylland.


Black Army havde ikke nogen afdeling i Vejle. Men kort efter knivdrabet på Mohammed Sendi  i juni erklærede Sydøstjyllands Politi, at indkrævning af narkogæld var hensigten, da Sendi kørte til Vejle den pågældende dag.


Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet handlede det specifikt om sorte hashpenge, som kriminelle Black Army-medlemmer mente at have til gode hos ligesindede indvandrere i Vejle, hvor Black Army-folkene tilsyneladende forsøgte at komme til fadet.

Her er Black Army til stede

Black Army har sit udspring i Vollsmose i Odense.
Dertil kommer klubhus i Næstved og Herning.
Banden er også at finde i Århus samt rundt om på Fyn.
Endelig er der banden United Tribuns, der ud over Odense, er til stede rundt om i Sønderjylland og Esbjerg.

Spillede med bandemuskler: Magtdemonstration efter begravelse

En uge efter drabet blev Mohammed Sendi begravet i Odense. Det skete med deltagelse af større grupper uniformerede bandefolk, der massivt viste deres tilstedeværelse i gadebilledet:
'Ved Odense Banegårdscenter kom det til et slagsmål, der ved politiets hjælp hurtigt blev opløst igen. Ingen er blevet anholdt og politiet har ikke modtaget nogen anmeldelser', skrev Fyns Politi i en pressemeddelelse.


Et øjenvidne fortalte til Ekstra Bladet, hvordan han så 20-30 biler med indvandrere køre rundt i Odenses centrum, mens de råbte og dyttede.


Fyens.dk berettede om Black Army og United Tribuns, der kørte paradekørsel skarpt forfulgt af mere end en halv snes patruljevogne, skriver mediet.


Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet var også rockergruppen Satudarah og gadebanden LTF - begge fra det storkøbenhavnske område - til stede ved begravelsen.

Imam gav kæmpe skideballe: Stop med at sælge narko

I Imam Abu Amin tordnede under begravelsen og pegede mod himlen hver gang, han ville understrege en pointe. (Foto: Per Rasmussen) 
Imam Abu Amin tordnede under begravelsen og pegede mod himlen hver gang, han ville understrege en pointe. (Foto: Per Rasmussen)

Ved selve begravelses sås mange tatoveringer, da 500 mennesker troppede op på den muslimske kirkegård på Tornehøjvej i Odense for at sige et sidste farvel til den 31-årige Mohammed Sendi.


Her blev Sendi stedt til hvile under en smuk ceremoni, som især vil blive husket for imam Abu Amin, der talte dunder til forsamlingen, efter at alt det ceremonielle med fællesbøn og jordpåkastelse var overstået.


Næsten 500 personer så til, da Mohammed Sendi blev begravet. (Foto: Per Rasmussen) 
Næsten 500 personer så til, da Mohammed Sendi blev begravet. (Foto: Per Rasmussen)

Han råbte så højt, at selv de 25 medlemmer af indvandrerbanden Black Army, som fulgte begravelsen lidt på afstand i en gruppe, uden tvivl også må have hørt budskabet. Flere havde de karakteristiske T-shirts på med mærker, som viste, at de har sympati for indvandrerbanden.


- Enhver sjæl skal smage døden. Mohammed smagte døden, og han rejser alene af sted til Allah uden bil, uden kone og uden lejlighed. Han har intet med sig herfra andet end sine gerninger. Alle her skal dø. Det kan være dig, der er den næste. Jeg vil gerne bede den, der er klar til at møde Allah om at lægge sig ned her ved siden af Mohammed. Hvem er klar til at dø? Det er der ingen, der er, råbte Abu Amin, mens han strakte armen i vejret og pegede mod himlen hver gang, han ville understrege et ord.


Flere af de tilstedeværende kastede med det samme jord på kisten, efter den var blevet firet ned i graven. (Foto: Per Rasmussen) 
Flere af de tilstedeværende kastede med det samme jord på kisten, efter den var blevet firet ned i graven. (Foto: Per Rasmussen)

'Der gælder ingen undskyldninger'Andre bandemedlemmer havde valgt at blande sig med de mange, der var mødt frem. Og fælles for dem var, at de var bomstille, mens imamen talte.
- Man kan sige, at en kammerat bad om at gøre, som man gjorde her på jorden, og at det derfor er hans skyld. Men det nytter intet hos Allah. Han ser alene efter, om man har gjort gode gerninger her på jorden. Han ser ens bønner, ramadan, og at man hjælper de fattige. Det er ikke for sent at stoppe med dårlige gerninger. Det er ikke for sent at gøre gode gerninger. Derfor skal man stoppe nu med at sælge hash. Man skal stoppe nu med at sælge kokain. Og man skal fortælle de unge på 13, 14 og 15 år, at de skal stoppe med at ryge joints, fortsatte Abu Amin.


'Drop alt ulovligt'Efter begravelsen talte Ekstra Bladet med Abu Amin. Han fortalte, at det ikke var uden grund, at han valgte at sige, som han gjorde. Ifølge Abu Amin, der er forholdsvis ny imam i Odense, var der ingen af de tilstedeværende Black Army-medlemmer, som var fra Odense.


Imam Abu Amin håber, at de tilstedeværende medlemmer af Black Army lyttede efter, hvad han sagde. (Foto: Per Rasmussen) 
Imam Abu Amin håber, at de tilstedeværende medlemmer af Black Army lyttede efter, hvad han sagde. (Foto: Per Rasmussen)

- Jeg kender de unge her fra byen. De må være kommet fra andre egne af landet. Jeg håber, de har hørt, hvad jeg sagde. Om de vælger at lytte, er selvfølgelig op til dem selv. Men de skal vide, at der kommer en endestation på det hele. De skal også møde Allah, og så nytter det ikke, at de alene har tænkt på muskler og magt. De skal droppe alt ulovligt, sagde Abu Amin til Ekstra Bladet.


Kun mænd deltogBlot nogle få kvinder fulgte begravelsen på kirkegården. På grund af det store fremmøde havde Odense-imam Abu Hassan forinden anmodet om, at det alene var mænd, som deltog. Kvinderne havde ifølge Ekstra Bladets oplysninger tidligere sagt farvel i moskeen på Ørbækvej i byen.
De tilstedeværende fik også at vide, at de ikke måtte lægge blomster ved Mohammed Sendis gravsted. Derfor blev dusinvis af buketter og kranse i stedet lagt andre steder på kirkegården.


Odense-imamen Abu Hassan driver også begravelsesforretning, og det var ham, der stod for transporten af kisten. (Foto: Per Rasmussen) 
Odense-imamen Abu Hassan driver også begravelsesforretning, og det var ham, der stod for transporten af kisten. (Foto: Per Rasmussen)

Ceremonien blev afsluttet ved, at 20 af Mohammed Sendis pårørende tog opstilling ved udgangen af kirkegården, og alle de tilstedeværende var forbi for at kondolere en sidste gang.
- De pårørende har fortalt mig, at de er trætte efter ikke at have sovet i flere dage, og at det er den sidste kondolence, som I skal give dem. Herefter skal det være slut med kondolencer, sagde Abu Amin.

Far: Lad være med at hævne min søn


31-årige Mohammed Sendis far, Sharif Sendi, havde en bøn til de mange, som kendte hans søn. Og den gjorde han opmærksom på under begravelsen på den muslimske kirkegård i Odense. Han fik imamen til at oversætte for sig.
- Lad være med at hævne min søn. Jeg ønsker ingen hævn.
Sharif Sendi talte på vegne af hele familien, og til Ekstra Bladet fortalte han, at han helst vil huske sin søn for alle hans gode sider og for hans smil.
- Men ellers har jeg ikke overskud til at tale nu. Det vil jeg til gengæld gerne senere, sagde Sharif Sendi.


Mohammed Sendi blev kort før sin død gift med den kvinde, som han på sin Facebook-profil har lagt et billede ud af. Her skrev han i den ledsagende tekst: 'kvinden jeg gav mit hjerte til' efterfulgt af en blinkesmiley. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger manglede parret den muslimske velsignelse, som var planlagt til at finde sted sidst i september sammen med en stor fest.

Comments