Hells Angels och Bandidos är i en kraftig expansionsfas och rekryterar nu bland kriminella.
Hells Angels och Bandidos är i en kraftig expansionsfas och rekryterar nu bland kriminella.
Bandidos-ledarens mål är avdelningar i alla svenska städer.
– Om det var upp till mig skulle jag vilja ha en avdelning i varenda stad, säger Mehdi Seyyed, högste Bandidos-ledaren i Sverige.

24 lokala avdelningar spridda över hela landet.
Så ser mc-gänglandskapet ut vintern 2016 och gängen har fortsatt att sprida sig i en allt snabbare takt.
Flera nya ledare har tagit kommandot över klubbarna. Expressen har granskat mc-klubbarnas ledningar och kan avslöja hela listan på gängens tyngsta namn runtom i landet.

 Senast ut på mc-kartan är Hells Angels avdelning i Hässleholm och Bandidos blivande avdelning ”prospect chapter Ljungby” i Småland.
”Vi sysslar bara med proffessionell motorcyklism”, skriver Bandidos Ljungby-presidenten Jimmy Karlqvist i ett meddelande till Expressen och hänvisar till Mehdi Seyyed, den person inom mc-klubben som har högst rang i Sverige.

 Expressen når Seyyed för en intervju. Hans uttalanden vittnar om en fortsatt stark expansion – med en vision om att ha en avdelning i varenda svensk stad.
– Om det var upp till mig skulle jag vilja ha en avdelning i varenda stad. Då har jag vänner över hela landet. Varför inte? Skulle du inte vilja ha vänner i varje stad?
– Det är det klubben går ut på.

 Fredrik Gårdare, kriminalkommissarie och gängexpert på polisen i Stockholm, säger att Sverige har en unik situation med ovanligt många mc-klubbar och att det totala medlemsantalet i klubbarna nu växer snabbt med den höga etableringstakten i landet.


https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4756597047490211345#editor/target=post;postID=723195986907885386

Comments