Hunde-betjent ramt af skud i hovedet: 'Gal mands værk'

Det er formentlig en gal mands værk, der tirsdag har sendt en betjent fra Vestegnens politis hundesektion på hospitalet med skud i hovedet foran politigården i Albertslund.
Det oplyser politiinspektør Mogens Lauritsen på et pressemøde.
- Alt tyder på, at det var en gal mands værk, og så er der ikke mere at sige om det, lyder det fra politiinspektøren, der dog heller ikke vil afvise, at der kan være tale om en psykisk syg mand.


Den 26-årige blev anholdt knapt en halv time efter skyderiet fandt sted ved Roskildevej i Taastrup.
Han så ifølge Mogens Lauritsen ud som om, han var løbet langt, hvorfor politiet fattede mistanke.
På nuværende tidspunkt regner politiet ikke med, at der er tale om flere gerningsmænd, ligesom de har et styrket indtryk af, at den anholdte er gerningsmanden.


- Jo mere vi har kigget på det, jo mere tyder det på, at det er gerningsmanden, fortæller han.
Han ønsker ikke at gå nærmere ind på, hvad politiet ellers kender den anholdte for, ligesom politiet ikke ved, om det nøjagtigt var den ramte betjent, der var målet.


Se også: Politi bekræfter: Betjent ramt af skud - en person anholdt


Våben stadig ikke fundet
Tirsdag middag har politiet stadig ikke fundet gerningsvåbnet, hvorfor flere områder på den københavnske vestegn stadig er afspærret.
- Jeg har ingen kommentarer på våbnet, men vi har en ide om, hvad det kan være. Vi har ikke fundet gerningsvåbnet endnu, siger Mogens Lauritsen.


Under pressemødet spørger en reporter, om politiinspektøren kan bekræfte, at den nu anholdte tidligere har været inde på en politistation og skyde med en softgun.
- Det indgår i efterforskningen, lyder det fra Lauritsen, ligesom den anholdtes mulige medlemskab af en skytteforening også undersøges.


Anden gang på kort tidKlokken 8.20 tirsdag morgen blev betjenten ramt af skud i hovedet, mens han sammen med nogle kollegaer var i gang med at forberede noget ved en bil foran politistationen i Albertslund.
Umiddelbart efter gerningsmanden havde affyret sit skud, stak han af fra stedet, mens betjenten blev liggende på jorden, indtil ambulancen kom.


Det er anden gang inden for den seneste tid, at en betjent er blevet ramt af skud. Sidste gang var på Christiania, hvor betjenten også blev ramt i hovedet.
- Jeg tror alle er klar over, at trusselsniveauet er højt og har været det længe. Det er der ingen tvivl om, lyder det fra Kim Christiansen, politidirektør i Københavns Vestegns Politi i forbindelse med et spørgsmål om sikkerheden i politiet.


Han fortæller, at det hverken svært eller usædvanligt at komme i nærheden af betjente, idet de til dagligt arbejder i det offentlige rum.


Se også: Efter skud mod betjent: Alle politistationer bevogtes


'Det er frygteligt'
Siden morgenens skuddrama har betjentene på politistationen flere gange været samlet. Og Kim Christensen understreger, at den næste tid vil byde på endnu flere snakke.
- Det er frygteligt. Der findes ikke noget, der er meget værre end det. Vi skal snakke sammen. Det er vigtigt, at vi bruger tid på det, siger han.


Den ramte betjent er nu indlagt på Rigshospitalet, men er uden for livsfare.
Morgen Lauritsen forventer at det sikkerhedsmæssige opbud omkring politistationen og flere andre stationer i landet snart vil reduceres. Det er dog Rigspolitiet, som har den endelige beslutning i forhold til det.


Den 26-årige mand vil i løbet af den næste tid blive afhørt og derefter stillet for et grundlovsforhør.

Comments