Mindehøjtidelighed: Jesper fik sit sidste sorte bælte

Mange medlemmer af karateklubben var mødt op i Solrød Idrætscenter for at ære den afdøde politibetjent Jesper Jul. Foto: Anthon Unger
SOLRØD IDRÆTSCENTER (Ekstra Bladet): Foreviget i et forstørret sort-hvidt foto fasttømret på et stafeli modtog den dræbte politibetjent Jesper Jul her til morgen sit allersidste sorte bælte. Bogstavelig talt.


For øjnene af hundrede fremmødte familiemedlemmer, venner, kolleger og ikke mindst hvidklædte karatemedlemmer blev han her til formiddag udvist den sidste ære ved en mindehøjtidelighed arrangeret af den lokale karateklub Tatakau. En klub, hvor Jesper selv har markeret sig som ihærdig sportsmand og træner.
- Vi mødes alle sammen i dag på grund af det mest triste, der er sket. Jesper var en stor karatekæmper, en super far, en god politimand og stort menneske. Han ville det bedste for andre og var ikke bleg for at dele sin store viden fra karateverden. Jesper var det fineste menneske. En stolt politibetjent. Den største kriger, indledte den sønderknuste formand for klubben Lars Ljunggren.


Det var efter, at børn fra klubbens minikaratehold, var entreret hallen og foran et billede af Jesper midt i et karatespring lagde tegninger til den afdøde kæmper. Det var også her, at Jespers eget sorte bælte, pænt blev foldet og ærbødigt blev lagt til skue foran mindefotoet.


Foto: Anthon Unger 
Foto: Anthon Unger


Det var netop børn fra klubben, som de første lange stykke tid, da de lærte Jesper Jul at kende, ikke hørte hans navn korrekt men i stedet troede, at han hed Mester Jul. Et navn, der ifølge formanden, derfor hang til den 43-årige siden hen.


Til stede ved ceremonien, som også kommer til at udgøre reel karate opvisning og træning for at mindes den 43-årige politimand, er også den dræbtes sorgtyngede forlovede, som han skulle giftes med til næste år. Hun mødtes blandt andet i et langt og stort knus fra Anette Heicks mand Jesper Volmer, der var en af Jesper Juls nærmeste venner.
- I onsdag blev et stært lys slukket. Det forkerte og urimelige skete. Et mareridt blev til virkelighed.


Jesper blev skudt, mens han udførte sit job. Et job som indebærer at sætte sit eget liv på spil for andre. Jesper var en højt elsket familiefar med et stort hjerte. En afholdt kollega. En dygtig hundefører. En man altid kunne regne med, fulgte borgmesteren op med en tale til Jesper Jul, som også han kendte personligt.


Foto: Anthon Unger 
Foto: Anthon Unger
- Jespers yndlingscitat var altid: Intet er gratis. Et japansk ordsprog lyder: Man er først død, når ingen taler om en mere. Men Jesper. Jeg lover dig, at det vil ikke komme til at ske.
Der blev ved ceremonien, der slutter 11.15, holdt et minuts knugende stilhed i hallen for den faldne Jesper Jul.

Comments