Nyt skyderi i nat: Mand kørt på hospitalet

En 20-årig mand er kørt med ambulance til Rigshospitalet, efter at han natten til mandag blev ramt af skud i Tingbjerg i Købehavn.
Det bekræfter Københavns Politi over for Ekstra Bladet.
- Han er blevet ramt i foden, så det er ikke kritisk, siger den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Thomas Tarpgaard.


Politiet modtog klokken 00.11 en anmeldelse, der blandt andet gik på, at der var blevet affyret 4-5 skud.
Ifølge politiet befandt den 20-årige mand sig alene i en bil, da han blev beskudt fra en anden bil.
- Vi er i gang med at undersøge, hvorvidt det er tilfældigt eller ej, siger Thomas Tarpgaard og oplyser, at der endnu ikke er anholdte i sagen.


Politiet har afspærret et område nær Tingbjerg Kirke. (Foto: Kenneth Meyer) 
Politiet har afspærret et område nær Tingbjerg Kirke. (Foto: Kenneth Meyer)


Københavns-området har i efteråret været vidne til adskillige banderelaterede skudepisoder, men politiet kender ikke motivet til nattens skyderi.
- Nu skal han (offerer, red.) først afhøres, og så må vi se, siger den centrale vagtleder Thomas Tarpgaard til Ekstra Bladet.


Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at politiet har afspærret et område ved Ruten og Langhusvej nær Tingbjerg Kirke.
- Her er politi med de tunge våben og hunde. De er i fuld gang med at afsøge gerningsstedet, lyder det.


Hundepatruljer og svært bevæbnet politi er på plads i Tingbjerg. (Foto: Kenneth Meyer) Hundepatruljer og svært bevæbnet politi er på plads i Tingbjerg. (Foto: Kenneth Meyer)


To måneders skyderier1. oktober: En 22-årig mand bliver ramt af skud i begge ben under et opgør på hjørnet af Magistervej og Ridefogedvej i Københavns Nordvestkvarter. Opgøret er banderelateret ifølge politiet.
2. oktober: To mænd såres af skud uden for en kiosk på Emdrupvej i København. Politiet har sagt, at en af dem var et helt tilfældigt offer. Den anden, der havde banderelationer, dør to uger efter af sine kvæstelser.
6. oktober: Skyderi i området omkring Sognegårds Allé i Hvidovre. En person bliver sat af ved Hvidovre Hospitals skadestue med skudsår i det ene ben.
7. oktober: Fire personer bliver ramt af skud på Østerbro i København. Skuddene bliver affyret fra en bil. En 30-årig mand dør af sine kvæstelser, mens de tre andre er uden for livsfare. Flere af de implicerede er kendte i bandesammenhæng.
7. oktober: Skyderi på Farum Stationstorv og på Rugmarken i et industrikvarter i Farum.
12. oktober: En 22-årig mand bliver beskudt på Kildebakkegårds Allé i Søborg i København. Der er umiddelbart intet motiv til skyderiet.
13. oktober: Politiet anholder fire personer med tilknytning til banden LTF, Loyal To Familia, og sigter dem for at have begået 28 indbrud i København, Nordsjælland og på Københavns Vestegn.
22. oktober: To unge mænd på 23 og 24 år bliver ramt af skud i Tingbjerg i København. Politiet mener, at skyderiet kan være banderelateret.
27. oktober: En mand bliver ramt af gentagne skud i Københavns Nordvestkvarter. Han bliver såret. Politiet har en formodning om, at det kan være banderelateret.
12. november: En mand affyrer et skud på en café på Bopa Plads på Østerbro i København. En 37-årig mand bliver anholdt.
19. november: En 30-årig mand med tilknytning til Loyal to Familia sigtes for drabsforsøg efter et skyderi på ydre Nørrebro.
19. november: Der bliver affyret skud i nærheden af rockergruppen Satudarahs klubhus i Bagsværd.
23. november: Skyderi foran restaurant Sticks'n'Sushi og Magasin i Lyngby, hvor der bliver afgivet syv skud. En uskyldig 30-årig kvinde bliver ramt samt en 22-årig mand med banderelationer.
27. november: Skyderi foran vandpibe-cafe i Taastrup, hvor en mand bliver ramt i knæet. Gruppen der blev skudt mod har muligvis tilknytning til rockergruppen Mongols.
Research: Politikens Bibliotek

Comments