Polisen slog till mot strippklubb och kriminella i "Operation baksmällan"

Tiotusentals kronor i kontanter och flera brottsmisstankar mot en strippklubb. Det är resultatet efter att polisen i helgen genomförde en riktad insats i "Operation baksmällan".

Operation Baksmällan heter polisens pågående insats mot kända kriminella som rör sig i krogmiljö.
Syftet är att minska våldsanvändningen i City och att identifiera och lagföra personer som är våldsamma och stör ordningen. Ett led i det hela är att tillsammans med Kronofogden utmäta och beslagta kontanter, bilar, smycken och narkotika av personer som “flashar” med sin kriminella livsstil runt de stora krogstråken trots att de saknar redovisade inkomster.

Slog till mot strippklubb

I helgen genomförde polisen ännu en riktad insats.

Det resulterade i ett flertal fordonskontroller och att 26500 kronor i kontanter i beslagtogs.
Polisen slog även till mot en strippklubb vilket resulterade i en anmälan om om brott mot ordningslagen, olovligt anordnande av offentlig tillställning och brott mot kameralagen. Även klubbens dagskassa togs i beslag.
– Det var en lyckad insats, säger John Franco som leder Operation baksmällan.

LÄS ÄVEN: Polisen i natträd mot kriminella på City-krogar

I september genomfördes den senaste stora insatsen. Då beslagtogs bland annat lyxbilar och värdesaker för hundratusentals kronor.


http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/polisen-slog-till-mot-strippklubb-och-kriminella-i-operation-baksmallan/reppkC!qsLucSUVyHxhxWxM2XpjFg/

Comments