Politiet: Skyderi var banderelateret

Et skyderi i aftes i Vanløse efterforskes som 'banderelateret'. Det fortæller Steffen Th. Steffensen, souchef, afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi, til Ekstra Bladet.


Det var i aftes ved 20.30-tiden, at politiet fik melding om skud ved Apollovej. I forbindelse med episoden blev der affyret flere skud, og ingen blev ramt, har politiet tidligere meldt ud.


Angiveligt skal skyderiet knyttes til en af de to-tre konflikter, der har plaget København, Vestegnen og Nordsjælland de seneste måneder.
I følge Ekstra Bladets research var det folk med relation til rygmærkeklubben Mongols, der nyligt har fået en dansk afdeling - og hvor det især er kriminelle med indvandrerbaggrund, der er med i klubben - der var mål for skuddene i aftes.
Det skete, mens de kom kørende i bil. Det var ligeledes Mongols-folk, der var mål for skud, da der om aftenen søndag 27. november blev affyret skud mod en vandpibecafe på Dorphs Allé i Taastrup.


Nogle timer senere blev fem banderelaterede figurer - alle med indvandrerbaggrund - anholdt og fremstillet i grundlovsforhør.


Tirsdag i denne uge blev fire af de fem fremstillet i et retsmøde om fristforlængelse - her fik de forlænget deres varetægtsfængsling i yderligere nogle uger. Den femte er løsladt. Flere af de anholdte er 17 år gamle.


Se også: Politiet laver fælles efterforskningsgruppe efter bandeskyderier


I følge Ekstra Bladets oplysninger har de fem tilknytning til en gruppering, der har rødder i Københavns Nordvest-kvarter.


Selvsamme bandestruktur kan knyttes til flere af de skyderier, der har fundet sted - enten som mulige gerningsmænd eller som mål for skud.


Også skyderiet i Magasin i Lyngby, hvor en tilfældig 30-årig kvinde blev såret af skud, skal i følge Ekstra Bladets oplysninger ses i lyset af det omtalte konfliktbillede.

Comments