Politiet undersøker konkrete miljøer etter skyting i Oslo

Oslo-politiets avdeling for organisert kriminalitet har overtatt etterforskningen.
– Vi har tatt over saken fordi vi anser skyting i det offentlige rom for å være såpass alvorlig, sier Gunnar Thoresen ved Oslo-politiets avdeling for organisert kriminalitet til NTB.
Politiet mener det bare var flaks at ingen ble truffet da det ble avfyrt en rekke skudd mot puben Calle's Mat og Vinhus i Hausmanns gate i Oslo rundt klokka 17.42 fredag. De jobber med en teori om at hendelsen kan ha vært en bevisst handling mot utestedet.

Konkrete miljøer

Politiet jobber bredt for å finne motivet for skyteepisoden og leter i flere miljøer.
– Vi gjør undersøkelser mot konkrete miljøer og personer uten at jeg kan gå inn på hvilke disse er, sier Thomas Enger ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til VG.
Gunnar Thoresen vil ikke gå inn på orgkrims etterforskning, men sier de går bredt ut og går gjennom vitneavhør.
– Vi har massevis av opplysninger og sjekker ut alle personer som vi tror kan ha en tilknytning til saken. Vi har noen tanker om hvem som kan stå bak, sier Thoresen til Aftenposten. Ifølge politiet har vitnene beskrevet hendelsen godt, i tillegg til at politiet har «annen» informasjon de jobber med.


Les også: Bevisstløs person funnet på Sagene

– En «håndfull skudd»

Vitner har fortalt at en bil sakket farten utenfor puben like før skuddene falt, og at den deretter stakk fra stedet. Bilen var stjålet og ble senere funnet hensatt ikke langt unna, i nærheten av Akerselva.
I og med at bilen ble parkert der den ble parkert, undersøkte politiet om de som kjørte bilen, kunne ha kvittet seg med noe i Akerselva. Etter det NTB får opplyst, ble det ikke gjort funn i elva.


Det er usikkert hvor mange skudd som ble avfyrt, men politiets innsatsleder på stedet, Kristoffer Bang, sa at det dreide seg om «minst en håndfull».


Politiet har fått flere henvendelser fra bekymrede osloborgere, men sier at de mener folk flest ikke trenger å være engstelige.

Mørkkledd mann

Politiet er ikke sikre på hvor mange som befant seg i bilen som knyttes til hendelsen, men et vitne så en mørkkledd mann, cirka 180 centimeter høy, løpe fra bilen etter at den ble parkert. Det er snakk om en sort bil av merket Jeep Wrangler.
Størrelsen på kulehullene i vinduene kan tyde på at det har blitt et grovkalibret våpen i angrepet, og politiet har funnet flere tomhylser på stedet, ifølge Aftenposten.


Anita Khan, styreleder i Calle's Mat og Vinhus, sier til NRK at hun ikke ønsker å kommentere hendelsen.

Comments