I 2016 er det gået voldsomt for sig i rocker- og bandemiljøet.
Ifølge tal fra Justitsministeriet har der i det forgangne år været seks voldelige konflikter, og på landsplan har der været 49 skudepisoder i det offentlige rum, hvoraf de 25 har fundet sted i København.
Tre er blevet dræbt i kugleregnen, og 21 personer er blevet ramt. Af dem har flere været tilfældige borgere, der blot har været det forkerte sted det forkerte tidspunkt.
Hvor er det fra?
Allerede ved årets begyndelse forudså Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC, at 2016 kunne gå hen og blive et voldsomt år.
- Desværre fik vi ret i vores forudsigelser, siger Michael Kjeldgaard, chef for NEC.
- Der er sket en voldsom stigning af skyderier i det offentlige rum. Situationen, som vi har set den i år, har været meget voldsom i forhold til, hvordan det har været de foregående år.
- Her har vi set en generel eskalering af antallet af konflikter. Det gælder i sær her i det sidste halve års tid, hvor efteråret har båret præg af et massivt antal bandeskyderier, fortæller Kjeldgaard.
- Tidligt i år så vi, at nye grupperinger voksede frem samtidig med, at der skete en vis reorganisering i rocker- og bandemiljøet, og det var på den baggrund, at vi forudså en stigning i forhold til konflikterne, siger Kjeldgaard.
- I år har har vi set en såkaldt øget voldsparathed i forhold til tidligere, tilføjer han.
København særligt ramt
Især København har været ramt af et ganske stort antal af skyderierne, og hos politiet er holdningen klar:
- Det er fuldstændigt uacceptabelt, siger Torben Svarrer, chef for afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.
Flere er anholdt i forbindelse med nogle af skudsagerne, men samtidig er to drab i bandemiljøet fortsat uopklarede.
- Generelt er det er meget svært miljø at efterforske i. Og historisk set er efterforskning i det miljø meget tidskrævende, fortæller han.
Dertil, fortæller han, er det indbyrdes miljø meget broget og uigennemskueligt, hvor det langtfra altid er indlysende, hvordan de eventuelle ven- og fjendekonstellationer ser ud på et givent tidspunkt.
- Hvem, der er venner og fjender kan skifte meget hurtigt, fortæller han.
Billedet mudres yderligere til, når der - som i efteråret - kører flere forskellige konflikter, der eventuelt også har krydset hinanden. Og det betyder, at de pågældende bandefigurer også handler impulsivt - ligesom også rygter kan spille en rolle i forhold til skyderierne.
Jagter fjender på gaden
- Den øgede voldsparathed viser sig blandt andet ved den måde, hvorpå aktørerne kører rundt i biler, hvor de leder efter ’de andre’, fortæller Svarrer.
I den forbindelse kan der opstå situationer, hvor de mere eller mindre tilfældigt træffer på modstanderne, og hvor det så kommer til skyderi.
- Alle parter er jo bevæbnede, siger han.
Dertil kommer, at bandefigurerne bliver bedre og bedre til at skærme deres gøren og laden. Samtidig fortæller Svarrer, at der en stigende modvilje i miljøet mod at snakke med politiet.
Selv, når bandefigurerne er blevet såret af skud, holder de fleste kæft:
- Det første, de siger, når de lander på hospitalet med skudsår, er at de ikke vil snakke med politiet, fortæller Svarrer.
- Det er Torben Svarrers fornemmelse, at flere af de mange sager om drabsforsøg ’kun’ forbliver drabsforsøg, fordi redningspersonalet i både ambulancer, lægeambulancer og på hospitalerne har en høj grad af professionalitet.
Første gang var en aften i april, hvor et ældre ægtepar, der bor i Rødovre, sad og hyggede sig foran fjernsynet, da der blev skudt ind gennem ruden til deres bolig.
Her blev den 61-årige, mandlige beboer ramt. Den sag er fortsat uopklaret, men kilder med indsigt i miljøet og sagen fortæller til Ekstra Bladet, at en kvinde, der var eller er kæreste med et af den nu nedlagte Black Jackets-bandes fjendebilleder, tidligere havde boet i nabolaget.
Og det var denne mand, pistolmændene angiveligt var ude efter den pågældende aften.
Men gadebandens pistolmænd havde åbenbart ikke fattet, at kvinden slet ikke havde boet i huset,, der blev beskudt - ligesom kvinden og kæresten forlængst var fraflyttet kvarteret.
Anden episode skete i begyndelsen af oktober. Her affyrede foreløbigt ukendte gerningsmænd om eftermiddagen skud i en kiosk i Emdrup. Målet var en 21-årig mand.
Ved samme lejlighed blev også en 49-årig mand, der tilfældigt var i kiosken skudt, da han i forbindelse med skyderiet forsøgte at flygte fra kiosken. I den forbindelse affyrede attentatmændene også skud med den 49-årige, der overlevede episoden.
Tredje gang var i november, hvor angiveligt banderelaterede bandefigurer opsøgte fjendebilleder, der en aften opholdt sig på Sticks N’ Sushi-restauranten i Magasin i Lyngby.
Her affyrede de foreløbigt ukendte gerningsmænd skud mod tre yngre mænd på stedet, hvor en blev ramt.
Også en 30-årig kvinde blev det tilfældige offer for de vildt flyvende kugler. Med sig havde kvinden et fire-årigt barn.
Politiet hat tidligere beskrevet, hvordan der var mange besøgende i Magasin på det pågældende tidspunkt. Dermed var langt flere tilfældige de facto i fare for at blive ramt.
Efter drabet blev liget af den 25-årige mand parteret i følge Ekstra Bladets oplysninger i fire dele.
Drabet skete i begyndelsen af september, og gerningsstedet var en lejlighed i bebyggelsen Hedeparken i Ballerup.
Det har tidligere været fremme, hvordan drabet kan bunde i et opgør om narkopenge. Ekstra Bladet kan nu føje yderligere detaljer til teorien omkring drabet og den grusomme partering.
Det beskrives, hvordan Kevin Andersen i selskab med en 21-årig kammerat ankom til lejligheden efter aftale med en 33-årig mand med balkan-rødder, der ventede på dem der.
Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet opstod der et skænderi mellem Kevin Andersen og den 33-årige. Skænderiet udviklede sig til tumult, der kulminerede med drabet på Kevin Andersen, der blev dræbt med knivstik.
Den 33-årige nægter sig skyldig i sagen. Han er varetægtsfængslet og sigtet for drabet. Den 21-årige har også været anholdt og fængslet, men er nu løsladt. Han er sigtet for medvirken til drab. Som Ekstra Bladet tidligere har afsløret, fordi han kan været blevet tvunget til partere sin ven.
Først en uge senere kom myndighederne på sporet af sagen. Det skete, da den 21-årige slap ud af lejligheden med mere eller mindre overfladiske skrammer efter vold begået med kniv.
Dagen efter fandt politiet liget af Kevin Andersen parteret i fire dele i udkanten af Vestskoven fordelt i en kuffert og en IKEA-pose.
Hos Vestegnens Politi vil man ikke kommentere Ekstra Bladets oplysninger, oplyser efterforskningsleder Svend Foldager.
Manden havde fået alvorlige tæsk med et slagvåben, og det viste sig, at der var tale om et 45-årigt Hells Angels-medlem. Han befandt sig i livsfare, og han overlevede formentlig kun, fordi han blev fundet på det pågældende tidspunkt.
Foreløbigt er sagen uopklaret. Men kilder med indsigt i miljøet vurderer, at rockeren skulle smides ud af klubben i såkaldt bad standing, og at volden eventuelt kunne knyttes til en udsmidning på grund af intern økonomisk uoverenstemmelse.
Ekstra Bladet erfarer dog, at mishandlingen kom bag på adskillige personer i miljøet omkring Hells Angels. For de havde havde intet hørt om afstraffelsen, før de læste om det i Ekstra Bladet.
Efter overfaldet blev manden lagt i kunstig koma.
I august var manden udskrevet og slap mirakuløst fra overfaldet med sit syn i behold.
Han har ikke selv ønsket at forklare sig om en mulig baggrund til politiet.
Nordsjællands Politi siger, at de ikke har anholdt nogen i sagen.
- Ellers har jeg ikke yderligere kommentarer til sagen, siger Henkrik Gunst, efterforskningsleder, Nordsjællands Politi.
3. januar: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lukker to adresser i Næstved af frygt for hævn efter skudattentat mod Black Army-bandens tilholdssted i Næstved.
14. januar: Tre mænd fra rockergruppen Satudarah er blandt de seks personer, som politiet anholder i en sag om cirka 30 indbrud, brandstiftelse, biltyverier med mere.
1. februar: Skud mod dør til opgang i Måløv. I ejendommen havde der tidligere boet et medlem af rockergruppen Gremium.
3. februar: Gremiums klubhus i Haslev lukkes af politiet på grund af fare for konflikt. Blandt andet er der affyret skud mod klubhuset.
7. februar: Café Phenix på Valby Langgade i København får smadret de fleste af vinduerne. Det sker fordi bandefolk er vrede over, at fjender kommer der.
18. marts: En fængselsbetjent bliver overfaldet i Rantzausgade, Nørrebro, København. Her bliver han overfaldet og stukket med kniv.
3. april: En mand på 61 år bliver om aftenen ramt af flere skud i sit eget hjem i Rødovre. Gerningsmændene har tilsyneladende taget fejl af nogle adresser.
12. april: En 23-årig mand bliver ramt af skud i brystet og maven foran sin lejlighed i Herlev.
18. april: Tolv personer bliver anholdt i en stor politiaktion i forbindelse med trippeldrabet på Frederiksberg. Flere af dem har tilknytning til Bandidos.
19. april: I Tingbjerg må en gruppe unge samt to kioskejere springe for livet, da der blev affyret fem skud i retning af en kioskfacade. Få dage før havde der været en anden skudepisode i bydelen.
27. april: En 27-årig mand bliver ramt af skud i benet og foden på Mozarts Plads, da der bliver affyret i alt otte skud.
14. maj: En 33-årig mand bliver ramt af flere skud på Stubmøllevej ved Mozartsvej i Sydhavnen i København men overlever. Både den sag og skyderiet 27. april trækker tråde til en bandekonflikt.
14. maj: To medlemmer af Black Jackets-banden bliver såret af skud i en opgang i Helsingør.
20. maj: Efter flere skyderier oprettes der visitationszoner i Høje Taastrup og Albertslund.
26. maj: En HA-rocker findes gennemtæsket i Dyrehaven nord for København.
1. juni: Et fremtrædende medlem af Black Army banden bliver dræbt med knivstik i Vestergade i Vejle. Det sker i forbindelse med uafklaret gæld.
17. juni: Et voldsomt opgør koster en 23-årig bandefigur livet på Peter Bangs vej, Frederiksberg. Han var del af en gruppe, der ’var sent i byen’ for at skyde efter bandefjender.
18. juni: En 29-årig mand fredag aften bliver likvideret på p-pladsen ved Grantofteparken i Ballerup nordvest for København.
28. juni: Politiet udsender signalement på et bandemedlem, der mistænkes for at have deltaget i to overfald på fængselsbetjente i 2015 og 2016.
5. juli: Et 23-årigt LTF bandemedlem anholdes og sigtes for overfald på en fængselsbetjent i juni 2015.
12. juli: En fængselsbetjent bliver overfaldet ved Nyborg Statsfængsel. Her bliver han skudt to gange i benene.
27. august: En tysk HA’er blev såret af skud ved en Shell-tank i Odense som led i en konflikt med Black Army-banden.
6. september: Det parterede lig efter Satudarah-rockeren Kevin Andersen bliver fundet i Vestskoven ikke langt fra Ballerup.
9. september: En gruppe unge indvandrere på scooter affyrer skud mod HA-klubhus i Odense.
22. september: En 30-årig mand med tæt tilknytning til Satudarah bliver såret af fire skud på en p-plads i Næstved.
1. oktober: 22-årig mand med banderelationer såres af skud i benene på et gadehjørne i København NV.
1. oktober: Der affyres skud ind gennem et stuevindue i Næstved. To unge med banderelationer bliver ramt.
1. oktober: 21-årig mand med banderelationer bliver såret af skud i Albertslund.
2. oktober: To mænd såres af skud uden for en kiosk på Emdrupvej i København. Den ene er et helt tilfældigt offer. Den anden, der havde banderelationer, dør to uger efter af sine kvæstelser.
4. oktober: I forbindelse med konflikten mellem HA og Black Army udstedes der forbud mod ophold i klubhuse i Odense.
6. oktober: Skyderi i området omkring Sognegårds Allé i Hvidovre. En person bliver sat af ved Hvidovre Hospitals skadestue med skudsår i det ene ben.
7. oktober: Fire personer bliver ramt af skud på Østerbro i København. Skuddene bliver affyret fra en bil. En 30-årig mand med banderelationer dør af sine kvæstelser.
7. oktober: Skyderi på Farum Stationstorv samt i et industrikvarter i Farum.
12. oktober: En 22-årig mand bliver beskudt på Kildebakkegårds Allé i Søborg i København.
12. oktober: En villa i Næstved bliver beskudt. En ældre kvinde på 68 år ligger og sover på villaens første sal, da skuddene falder.
13. oktober: Politiet anholder fire personer med tilknytning til banden LTF, der sigtes for at have begået 28 indbrud i København, Nordsjælland og på Københavns Vestegn.
13.oktober: Endnu en skudepisode i Næstved hvor en villa beskydes. Ingen bliver ramt men to kugler går igennem et vindue til et værelse, hvor et barn ligger og sover.
14. oktober: Efter flere skudepisoder i Næstved anholdes to teenagere med forbindelse til Bandidos.
22. oktober: To unge mænd på 23 og 24 år bliver ramt af skud i Tingbjerg i København. Politiet mener, at skyderiet kan være banderelateret.
27. oktober: En mand med banderelationer bliver ramt af flere skud i Københavns Nordvestkvarter.
16. november: Ni mænd bliver varetægtsfængslet i fire uger for at have produceret 144.000 joints på Christiania. En af de fængslede er en 30-årig dansk mand, som er fuldgyldigt medlem af Hells Angels Nomads.
19. november: En 30-årig mand med tilknytning til LTF-banden sigtes for drabsforsøg efter et skyderi på ydre Nørrebro.
19. november: Der bliver affyret skud mod Satudarahs klubhus i Bagsværd.
22. november: Fem mænd med tilknynting til Black Army i Herning fængsles og sigtes for ulovlig besiddelse af farlige skydevåben, narkohandel og hæleri.
23. november: Skyderi foran Magasin i Lyngby. En uskyldig 30-årig kvinde bliver ramt af skud. Målet er formentlig et 22-årigt bandemedlem der også bliver ramt.
27. november: Skyderi ved en vandpibe-cafe i Taastrup. En mand bliver ramt i knæet. Gruppen, der blev skudt imod, har tilknytning til banden Mongols.
14. december: Der bliver kastet en håndgranat mod Black Army bandens klubhus i Herning.
research: Biblioteket Politikens Hus
Ifølge tal fra Justitsministeriet har der i det forgangne år været seks voldelige konflikter, og på landsplan har der været 49 skudepisoder i det offentlige rum, hvoraf de 25 har fundet sted i København.
Tre er blevet dræbt i kugleregnen, og 21 personer er blevet ramt. Af dem har flere været tilfældige borgere, der blot har været det forkerte sted det forkerte tidspunkt.
Hvor er det fra?
Allerede ved årets begyndelse forudså Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC, at 2016 kunne gå hen og blive et voldsomt år.
- Desværre fik vi ret i vores forudsigelser, siger Michael Kjeldgaard, chef for NEC.
- Der er sket en voldsom stigning af skyderier i det offentlige rum. Situationen, som vi har set den i år, har været meget voldsom i forhold til, hvordan det har været de foregående år.
- Her har vi set en generel eskalering af antallet af konflikter. Det gælder i sær her i det sidste halve års tid, hvor efteråret har båret præg af et massivt antal bandeskyderier, fortæller Kjeldgaard.
- Tidligt i år så vi, at nye grupperinger voksede frem samtidig med, at der skete en vis reorganisering i rocker- og bandemiljøet, og det var på den baggrund, at vi forudså en stigning i forhold til konflikterne, siger Kjeldgaard.
- I år har har vi set en såkaldt øget voldsparathed i forhold til tidligere, tilføjer han.
København særligt ramt
Især København har været ramt af et ganske stort antal af skyderierne, og hos politiet er holdningen klar:
- Det er fuldstændigt uacceptabelt, siger Torben Svarrer, chef for afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.
Flere er anholdt i forbindelse med nogle af skudsagerne, men samtidig er to drab i bandemiljøet fortsat uopklarede.
- Generelt er det er meget svært miljø at efterforske i. Og historisk set er efterforskning i det miljø meget tidskrævende, fortæller han.
Dertil, fortæller han, er det indbyrdes miljø meget broget og uigennemskueligt, hvor det langtfra altid er indlysende, hvordan de eventuelle ven- og fjendekonstellationer ser ud på et givent tidspunkt.
- Hvem, der er venner og fjender kan skifte meget hurtigt, fortæller han.
Billedet mudres yderligere til, når der - som i efteråret - kører flere forskellige konflikter, der eventuelt også har krydset hinanden. Og det betyder, at de pågældende bandefigurer også handler impulsivt - ligesom også rygter kan spille en rolle i forhold til skyderierne.
Jagter fjender på gaden
- Den øgede voldsparathed viser sig blandt andet ved den måde, hvorpå aktørerne kører rundt i biler, hvor de leder efter ’de andre’, fortæller Svarrer.
I den forbindelse kan der opstå situationer, hvor de mere eller mindre tilfældigt træffer på modstanderne, og hvor det så kommer til skyderi.
- Alle parter er jo bevæbnede, siger han.
Dertil kommer, at bandefigurerne bliver bedre og bedre til at skærme deres gøren og laden. Samtidig fortæller Svarrer, at der en stigende modvilje i miljøet mod at snakke med politiet.
Selv, når bandefigurerne er blevet såret af skud, holder de fleste kæft:
- Det første, de siger, når de lander på hospitalet med skudsår, er at de ikke vil snakke med politiet, fortæller Svarrer.
- Det er Torben Svarrers fornemmelse, at flere af de mange sager om drabsforsøg ’kun’ forbliver drabsforsøg, fordi redningspersonalet i både ambulancer, lægeambulancer og på hospitalerne har en høj grad af professionalitet.
Tilfældige ramt af bandeskud
Ved tre lejligheder i det forgangne år er tilfældige blevet ramt ved banderelaterede skyderier.Første gang var en aften i april, hvor et ældre ægtepar, der bor i Rødovre, sad og hyggede sig foran fjernsynet, da der blev skudt ind gennem ruden til deres bolig.
Her blev den 61-årige, mandlige beboer ramt. Den sag er fortsat uopklaret, men kilder med indsigt i miljøet og sagen fortæller til Ekstra Bladet, at en kvinde, der var eller er kæreste med et af den nu nedlagte Black Jackets-bandes fjendebilleder, tidligere havde boet i nabolaget.
Og det var denne mand, pistolmændene angiveligt var ude efter den pågældende aften.
Men gadebandens pistolmænd havde åbenbart ikke fattet, at kvinden slet ikke havde boet i huset,, der blev beskudt - ligesom kvinden og kæresten forlængst var fraflyttet kvarteret.
Anden episode skete i begyndelsen af oktober. Her affyrede foreløbigt ukendte gerningsmænd om eftermiddagen skud i en kiosk i Emdrup. Målet var en 21-årig mand.
Ved samme lejlighed blev også en 49-årig mand, der tilfældigt var i kiosken skudt, da han i forbindelse med skyderiet forsøgte at flygte fra kiosken. I den forbindelse affyrede attentatmændene også skud med den 49-årige, der overlevede episoden.
Tredje gang var i november, hvor angiveligt banderelaterede bandefigurer opsøgte fjendebilleder, der en aften opholdt sig på Sticks N’ Sushi-restauranten i Magasin i Lyngby.
Her affyrede de foreløbigt ukendte gerningsmænd skud mod tre yngre mænd på stedet, hvor en blev ramt.
Også en 30-årig kvinde blev det tilfældige offer for de vildt flyvende kugler. Med sig havde kvinden et fire-årigt barn.
Politiet hat tidligere beskrevet, hvordan der var mange besøgende i Magasin på det pågældende tidspunkt. Dermed var langt flere tilfældige de facto i fare for at blive ramt.
Rocker parteret i fire dele
I modsætning til de første teorier, der gik på at der kunne være tale om et planlagt baghold, tyder det nu på at drabet på den 25-årige Satudarah-rocker, Kevin Andersen, var resultatet af en ophedet og impulsiv situation.Efter drabet blev liget af den 25-årige mand parteret i følge Ekstra Bladets oplysninger i fire dele.
Drabet skete i begyndelsen af september, og gerningsstedet var en lejlighed i bebyggelsen Hedeparken i Ballerup.
Det har tidligere været fremme, hvordan drabet kan bunde i et opgør om narkopenge. Ekstra Bladet kan nu føje yderligere detaljer til teorien omkring drabet og den grusomme partering.
Det beskrives, hvordan Kevin Andersen i selskab med en 21-årig kammerat ankom til lejligheden efter aftale med en 33-årig mand med balkan-rødder, der ventede på dem der.
Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet opstod der et skænderi mellem Kevin Andersen og den 33-årige. Skænderiet udviklede sig til tumult, der kulminerede med drabet på Kevin Andersen, der blev dræbt med knivstik.
Den 33-årige nægter sig skyldig i sagen. Han er varetægtsfængslet og sigtet for drabet. Den 21-årige har også været anholdt og fængslet, men er nu løsladt. Han er sigtet for medvirken til drab. Som Ekstra Bladet tidligere har afsløret, fordi han kan været blevet tvunget til partere sin ven.
Først en uge senere kom myndighederne på sporet af sagen. Det skete, da den 21-årige slap ud af lejligheden med mere eller mindre overfladiske skrammer efter vold begået med kniv.
Dagen efter fandt politiet liget af Kevin Andersen parteret i fire dele i udkanten af Vestskoven fordelt i en kuffert og en IKEA-pose.
Hos Vestegnens Politi vil man ikke kommentere Ekstra Bladets oplysninger, oplyser efterforskningsleder Svend Foldager.
HA'er tæsket: Afstraffelse kom bag på 'brødre'
Sent om aftenen 28. maj fandt tilfældigt forbipasserende en svært tilredt mand, der lå ikke langt fra indgangen ind til Dyrehaven, nord for København.Manden havde fået alvorlige tæsk med et slagvåben, og det viste sig, at der var tale om et 45-årigt Hells Angels-medlem. Han befandt sig i livsfare, og han overlevede formentlig kun, fordi han blev fundet på det pågældende tidspunkt.
Foreløbigt er sagen uopklaret. Men kilder med indsigt i miljøet vurderer, at rockeren skulle smides ud af klubben i såkaldt bad standing, og at volden eventuelt kunne knyttes til en udsmidning på grund af intern økonomisk uoverenstemmelse.
Ekstra Bladet erfarer dog, at mishandlingen kom bag på adskillige personer i miljøet omkring Hells Angels. For de havde havde intet hørt om afstraffelsen, før de læste om det i Ekstra Bladet.
Efter overfaldet blev manden lagt i kunstig koma.
I august var manden udskrevet og slap mirakuløst fra overfaldet med sit syn i behold.
Han har ikke selv ønsket at forklare sig om en mulig baggrund til politiet.
Nordsjællands Politi siger, at de ikke har anholdt nogen i sagen.
- Ellers har jeg ikke yderligere kommentarer til sagen, siger Henkrik Gunst, efterforskningsleder, Nordsjællands Politi.
Voldsomt år med skud og vold
2016 har været et overmåde voldsomt år med rigtigt mange episoder i rocker- og bandemiljøet. Her følger et bredt udsnit af episoderne3. januar: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lukker to adresser i Næstved af frygt for hævn efter skudattentat mod Black Army-bandens tilholdssted i Næstved.
14. januar: Tre mænd fra rockergruppen Satudarah er blandt de seks personer, som politiet anholder i en sag om cirka 30 indbrud, brandstiftelse, biltyverier med mere.
1. februar: Skud mod dør til opgang i Måløv. I ejendommen havde der tidligere boet et medlem af rockergruppen Gremium.
3. februar: Gremiums klubhus i Haslev lukkes af politiet på grund af fare for konflikt. Blandt andet er der affyret skud mod klubhuset.
7. februar: Café Phenix på Valby Langgade i København får smadret de fleste af vinduerne. Det sker fordi bandefolk er vrede over, at fjender kommer der.
18. marts: En fængselsbetjent bliver overfaldet i Rantzausgade, Nørrebro, København. Her bliver han overfaldet og stukket med kniv.
3. april: En mand på 61 år bliver om aftenen ramt af flere skud i sit eget hjem i Rødovre. Gerningsmændene har tilsyneladende taget fejl af nogle adresser.
12. april: En 23-årig mand bliver ramt af skud i brystet og maven foran sin lejlighed i Herlev.
18. april: Tolv personer bliver anholdt i en stor politiaktion i forbindelse med trippeldrabet på Frederiksberg. Flere af dem har tilknytning til Bandidos.
19. april: I Tingbjerg må en gruppe unge samt to kioskejere springe for livet, da der blev affyret fem skud i retning af en kioskfacade. Få dage før havde der været en anden skudepisode i bydelen.
27. april: En 27-årig mand bliver ramt af skud i benet og foden på Mozarts Plads, da der bliver affyret i alt otte skud.
14. maj: En 33-årig mand bliver ramt af flere skud på Stubmøllevej ved Mozartsvej i Sydhavnen i København men overlever. Både den sag og skyderiet 27. april trækker tråde til en bandekonflikt.
14. maj: To medlemmer af Black Jackets-banden bliver såret af skud i en opgang i Helsingør.
20. maj: Efter flere skyderier oprettes der visitationszoner i Høje Taastrup og Albertslund.
26. maj: En HA-rocker findes gennemtæsket i Dyrehaven nord for København.
1. juni: Et fremtrædende medlem af Black Army banden bliver dræbt med knivstik i Vestergade i Vejle. Det sker i forbindelse med uafklaret gæld.
17. juni: Et voldsomt opgør koster en 23-årig bandefigur livet på Peter Bangs vej, Frederiksberg. Han var del af en gruppe, der ’var sent i byen’ for at skyde efter bandefjender.
18. juni: En 29-årig mand fredag aften bliver likvideret på p-pladsen ved Grantofteparken i Ballerup nordvest for København.
28. juni: Politiet udsender signalement på et bandemedlem, der mistænkes for at have deltaget i to overfald på fængselsbetjente i 2015 og 2016.
5. juli: Et 23-årigt LTF bandemedlem anholdes og sigtes for overfald på en fængselsbetjent i juni 2015.
12. juli: En fængselsbetjent bliver overfaldet ved Nyborg Statsfængsel. Her bliver han skudt to gange i benene.
27. august: En tysk HA’er blev såret af skud ved en Shell-tank i Odense som led i en konflikt med Black Army-banden.
6. september: Det parterede lig efter Satudarah-rockeren Kevin Andersen bliver fundet i Vestskoven ikke langt fra Ballerup.
9. september: En gruppe unge indvandrere på scooter affyrer skud mod HA-klubhus i Odense.
22. september: En 30-årig mand med tæt tilknytning til Satudarah bliver såret af fire skud på en p-plads i Næstved.
1. oktober: 22-årig mand med banderelationer såres af skud i benene på et gadehjørne i København NV.
1. oktober: Der affyres skud ind gennem et stuevindue i Næstved. To unge med banderelationer bliver ramt.
1. oktober: 21-årig mand med banderelationer bliver såret af skud i Albertslund.
2. oktober: To mænd såres af skud uden for en kiosk på Emdrupvej i København. Den ene er et helt tilfældigt offer. Den anden, der havde banderelationer, dør to uger efter af sine kvæstelser.
4. oktober: I forbindelse med konflikten mellem HA og Black Army udstedes der forbud mod ophold i klubhuse i Odense.
6. oktober: Skyderi i området omkring Sognegårds Allé i Hvidovre. En person bliver sat af ved Hvidovre Hospitals skadestue med skudsår i det ene ben.
7. oktober: Fire personer bliver ramt af skud på Østerbro i København. Skuddene bliver affyret fra en bil. En 30-årig mand med banderelationer dør af sine kvæstelser.
7. oktober: Skyderi på Farum Stationstorv samt i et industrikvarter i Farum.
12. oktober: En 22-årig mand bliver beskudt på Kildebakkegårds Allé i Søborg i København.
12. oktober: En villa i Næstved bliver beskudt. En ældre kvinde på 68 år ligger og sover på villaens første sal, da skuddene falder.
13. oktober: Politiet anholder fire personer med tilknytning til banden LTF, der sigtes for at have begået 28 indbrud i København, Nordsjælland og på Københavns Vestegn.
13.oktober: Endnu en skudepisode i Næstved hvor en villa beskydes. Ingen bliver ramt men to kugler går igennem et vindue til et værelse, hvor et barn ligger og sover.
14. oktober: Efter flere skudepisoder i Næstved anholdes to teenagere med forbindelse til Bandidos.
22. oktober: To unge mænd på 23 og 24 år bliver ramt af skud i Tingbjerg i København. Politiet mener, at skyderiet kan være banderelateret.
27. oktober: En mand med banderelationer bliver ramt af flere skud i Københavns Nordvestkvarter.
16. november: Ni mænd bliver varetægtsfængslet i fire uger for at have produceret 144.000 joints på Christiania. En af de fængslede er en 30-årig dansk mand, som er fuldgyldigt medlem af Hells Angels Nomads.
19. november: En 30-årig mand med tilknytning til LTF-banden sigtes for drabsforsøg efter et skyderi på ydre Nørrebro.
19. november: Der bliver affyret skud mod Satudarahs klubhus i Bagsværd.
22. november: Fem mænd med tilknynting til Black Army i Herning fængsles og sigtes for ulovlig besiddelse af farlige skydevåben, narkohandel og hæleri.
23. november: Skyderi foran Magasin i Lyngby. En uskyldig 30-årig kvinde bliver ramt af skud. Målet er formentlig et 22-årigt bandemedlem der også bliver ramt.
27. november: Skyderi ved en vandpibe-cafe i Taastrup. En mand bliver ramt i knæet. Gruppen, der blev skudt imod, har tilknytning til banden Mongols.
14. december: Der bliver kastet en håndgranat mod Black Army bandens klubhus i Herning.
research: Biblioteket Politikens Hus
Comments
Post a Comment